mandag, oktober 13, 2008

Gooey kladdkake

Glamourbibliotekaren baker en søndagskveld:




Resultat:


En klissete og mektig kake. Etter et bittelite stykke er man så mett at man ikke forstår hvordan man noensinne kan bli sulten igjen. (Heldigvis er man gift med en sweet tooth som mer enn gjerne gir den bein å gå på) 

Sånn ser den ut inni.. Nesten flytende.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Åh! DET så godt ut det! Tør jeg be om at Glamourbibliotekaren deler oppskriften?

Anonym sa...

Jaaa! vi trenger oppskrift!

Anonym sa...

Åh! Kladdkaka er hur godt som helst!

Glamourbibliotekaren sa...

Google "kladdkaka" så finner dere det! :) Husker ikke min i farta, jeg røsket den ut fra et eller annet blad og har den ikke for hånden - men et googlesøk gir dere oppskrifter i bøtter og spann.

Anonym sa...

Eg er ein ivrig forkjempar for ekte vaniljesukker, kast vanilinen i kjøkkenskapet, gå for Tørslefs eller Jamie-varianten. Bra jobba, GB!

Anonym sa...

Litt dårlig gjort å legge ut de bildene akkurat i dag, når jeg skal starte på min grønnsaksuppe- og salatuke grunnet et ball til helgen og dertil tilhørende 'hjelp-hva-skal-jeg-ha-på-meg-ingenting-passer-krise'. Men nå fikk jeg utrolig lyst på sjokoladekake! Og standhaftigheten er mye svakere enn grammatikkunnskapene!

Glamourbibliotekaren sa...

Innkjøper: Fin boks også!

Grammatiker: Hvis det er noen trøst - man blir direkte kvalm av den altså. Magen blir tung og man angrer seg straks.

Anonym sa...

Noen som vet om vaniljeekstrakt, -altså den skikkelige som Nigella bruker - ikke de bittesmå syntetgreiene vi har her, er å få i Norge?
Enig i Tørslefs! Veldig bra :-)

Anonym sa...

Vaniljeekstrakt kan du lage sjølv, legg ei splitta vaniljestang eller tre på eit lite glas med vodka (ca. 1,5-2 dl), og la det stå ein månad. Det blir deilig vaniljeekstrakt som du kan bruke i kaker, kremar etc..

Eg brukar å kjøpe slikt når eg reiser, hadde med meg to flasker heim frå Spania i fjor. :D

Anonym sa...

Glaset må sjølvsagt ha skrukork eller patentlok, elles forduftar (bokstaveleg tala) vodkaen.

Anonym sa...

Jeg har aldri tenkt på at vaniljesukkeret jeg bruker har vanilin, og ikke ekte vanilje.
Hvor får jeg kjøpt vaniljesukker med ekte vanilje?

Anonym sa...

Svigermor sverger til å lage vaniljesukker selv. Ta 1-2 dl sukker og 1-2 vaniljestenger oppi et glass med skrukork. Vend ved jevne mellomrom. Vi har nesten ikke turt å bruke vårt glass som vi har fått av henne. ;) På den annen side, det er jo ganske enkelt å lage mer av, tar bare litt tid. (Dette er damen som fikk helt spader av at hennes sønn lagde karamellpudding uten vaniljestang. Så nå blir det bare laget karamellpudding med ordentlig vaniljefrø her i huset, samme hvem som skal ha den. Ikke det at jeg klager, det blir faktisk litt bedre. :) )

Anonym sa...

Vaniljesukker med ekte vanilje brukar eg å kjøpe på ICA Maxi, då går eg ut frå at det kan skaffast i andre ICA-butikkar og. Merket er Tørslefs, og boksen ser du på bildet. Det kostar litt meir enn det vanlege, men er SÅ mykje betre. Særleg når du skal piske krem eller bake frukt i omnen er det nydeleg med ekte vanilje. Den metoden Kaisa beskriv er det eg kallar Jamie-metoden. Du kan også køyre det i matmølle viss du har det travelt. Du kan fylle på med vodka i ekstrakten, og du kan også fylle på med sukker i glaset med vaniljestenger i.

Anonym sa...

For en herlig tråd! Er selv motstander av vanilin, etter noen år i næringsmiddelindustrien ble man svært så kresen på det meste av smak faktisk.
Har selv Tørsleffs, men er usikker på om ikke den også inneholder vanilin? Det står på boksen at den innholder "aromastoffer", hva er det?
Husk at mange vaniljestenger som fås kjøpt i norske butikker er av svært dårlig kvalitet, har til og med hørt at noen av dem er dyppet i vanilin.
Mange bra artikler om vanilje på nett for øvrig, f.eks. på Art of Taste og fra Andreas Viestad (bra mann!).

Anonym sa...

Inspirert av Clara?

Glamourbibliotekaren sa...

Alle: Hjelp, hva dere kan om ekte og kunstig vanilje.. jeg er bare en simpel novise :)

Anonym: Du mener den underbare? Jeg antar at hun har blogget om den en eller annen gang, da den er ca den mest bakte kaken i Sveriges historie :) Men jeg ble inspirert av et magasin med en meget lekker variant med lime.

Anonym sa...

Det kan nok hende at dei aromastoffa kan vere vanilin, så nøye har eg ikkje etterforska dette. Eg veit berre at det er betre enn den blå boksen. :D

Elisabeth sa...

Den kaken så virkelig god ut!!
Kan ikke tro at den var kvalm, mettende eller at du ble tung i magen av den, den så så god ut ! :)

Populære innlegg