mandag, desember 15, 2008

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 15


Hvis du er i byen og stresser rundt og trenger en pause, gå innom et antikvariat og la skuldrene senke seg. Gå langs hyllene og snus inn lukten av gamle bøker, trekk ut en tilfeldig bok og bla i den, og kanskje finner du fine julegaver til mottagere som setter pris på sånt. Det gjorde jeg fredag. Jeg ble helt paralysert av forfatterbiografiene og de litterære analysene... og skal definitivt tilbake en dag når jeg har litt mer oversikt over hvem jeg mangler julegave til.

Hadde jeg ikke vært bibliotekar, skulle jeg.. eh.. jobbet i antikvariat. (Eller vært musikkhistorieforsker uten undervisningsplikt)

(Det litt sommerlige bildet er fra bokbyen i Fjærland sommeren 2005)

2 kommentarer:

karen sa...

Aaaah.....antikvariater....aaah bokhandel...aaah bibliotek.Noen elsker å vandre rundt i kles-og skobutikker. Dem om det, men gi meg noe med bøker, og jeg blir salig. Det er noe medlukten, med følelsen..Glemmer ALDRI en forunderlig bokhandel ved Campo de Fiori i Roma.....aaah, dit vil jeg tilbake. 6 dager til "sola snur". Deilige adventsdager nå. Ha en fin uke.

Anonym sa...

En gang jeg var i et sånt antikvariat leeenge, slo de av lyset og låste og gikk - nesten! Jeg fikk ropt ut at jeg var bak de bakerste hyllene nede i kjelleren, og da kom lyset på igjen slik at jeg og betjeningen kunne forlate åstedet sammen. Det er kjempehyggelig med gamle bøker, men jeg tror hverken jeg ville likt å spise dem eller sove i dem! :-)

Populære innlegg