torsdag, januar 29, 2009

Finn stilen: Jean-Paul


Det er dette jeg mener når jeg sier "Jean-Paul". Denne jeans&striper-moten som var så stor på 80tallet, både fransk og litt maritim. Jeg husker reklamen i Det Nye, som den gang var ukeblad for både gutter og jenter. (Og jeg velger å droppe matroslua i denne omgang...)


Jeans fra ae.com, t-skjorte fra Day Birger et Mikkelsen, Nike Sprint Sister i svart og hvitt, fransk parfyme fra Yves Saint Laurent (Rive Gauche), rødt silkeskjerf fra Dolce&Gabbana, svart eyeliner fra Bobbi Brown, rød leppestift fra MAC og rød neglelakk fra Essie. Og perler i ørene. Sånn går jeg gjerne i disse dager. Gjerne med håret i en slags ballerinaknute. Bare at skjerfet mitt er både prikkete og stripete i rødt og hvitt.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Kjempefint, "rent" og friskt, og feminint uten å være dollete. Helt min greie!:-)

Men hvordan bærer du da det skjerfet? Bretter du det sammen og knyter m knuten under et øre? Har du det i en løs trekant og spissen fram? Bruker du det som skaut? (Ikke sammen med ballerina-topp seff, men...)

Jeg syns sånne silkeskjerf er så fine, men jeg får ikke til å bruke dem på en fin måte.

Anonym sa...

Det var ei deilig tid, du. På vinteren gjekk vi med Busnelgensrar eller noko som ligna med knapping på skuldra. Parfymen var definitivt Rive Gauche, men eg fekk den aldri til å fungere på meg. Alyssa Ashley sin musk derimot, trivdest eg veldig godt med. Vakker stil!

Anonym sa...

Hei Glamourbibliotekaren!
Jeg ville egentlig bare komme med litt skryt til deg (og ikke nødvendigvis til Jean Paul Gaultier, selv om han er flink han og). Bloggen din er bare fantastisk, hver gang jeg leser et nytt innlegg gjør det hverdagen min mer fargerik. Bloggen din har gått fra å være en nettside jeg av og til faller innom, til å være den FØRSTE siden jeg går inn på når jeg logger meg på. Til og med FØR VG, Dagbladet, Dagsavisen, Timesonline og Gmail, og det forteller litt når det kommer fra en nyhetsjunkie som meg. Som gammel sjel i ung kropp elsker jeg alle dine anbefalinger om gamle filmer, jazzmusikk og nostalgiske ting å gjøre både hjemme og på ferie (neste tur til New York blir på Library Hotel, garantert!), og bloggen din er en herlig motvekt til alt søppelet som finnes der ute. Om jeg har en deppa dag hjelper det å se på fine bilder eller collager på bloggen din, og når jeg trenger inspirasjon (jeg er illustratør) bruker jeg ofte bloggen din som visuell inspirasjon . Så hjelper det jo og at jeg er ihuga Audrey-fan. Så tusen tusen takk for en fantastisk blogg! Keep up the good work ;)

Glamourbibliotekaren sa...

Fruen: Jeg bretter det over i en trekant, knytter det løst rundt halsen i en dobbelknute (ikke sløyfe) og drar knuten litt til siden. Da ser jeg ut som om jeg heter Bitten og er med i en Edith Carlmar-film fra 50tallet.

Alt godt: Jeg var en smule for ung til å følge moten i Det Nye på den tiden, men tar det igjen nå! Det vil si, stripete gensere med knapping på skuldra tror jeg fantes i størrelse 12 år også. De var fine!

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: oi! Nå rødmer jeg her! Tusen takk, så fine ord! Veldig VELDIG hyggelig å høre, dette burde jeg egentlig ramme inn og lese igjen når jeg har en dårlig dag :) Takk, you made my day! :)

Anonym sa...

Jeg syns ogsaa dette er kjempefint, selv om det ikke helt passer meg :) MEN det faar meg ogsaa til aa tenke paa Helene & Gutta. Det er lenge siden, det.

Anonym sa...

Min mor hadde for mange år siden en YSL Rive Gauche shampoo: Jeg husker duften av den som himmelsk -mye bedre enn EdT'en som ikke passet min hud. Lurer på om shampooen fortsatt finnes? Da jeg var liten, var den det mest lukseriøse jeg kunne tenke meg.

Anonym sa...

Bare for at dagen din skal bli enda bedre, så sier jeg meg helt enig med Anonym. Tror jeg har sagt det før også, i hvertfall burde jeg ha gjort det. Jeg elsker din blanding av kloke ord, røde leppestifter, god musikk og alt annet du finner det for godt å skrive om. For å si det enkelt, så har jeg sørget for at det er veldig lett å finne deg på listen min! Jeg som jobber med språket utenlands bruker faktisk "å lese meg igang" på deg i stort sett hver dag for å holde norsken i tilnærmet topptrim. Heng opp denne også ;)

Alt godt: jeg hadde også en sånn genser! Og Rive Gauche!

Anonym sa...

Jeg skulle bare ønske jeg visste hvem du var. Men er jo litt spennede det man ikke vet også.

Glamourbibliotekaren sa...

Alter Ego: Helene og gutta har gått i reprise på Tv2Zebra i et par års tid - iiih! Smertefullt og morsomt å se igjen.

Luna: jøss, den har jeg aldri vært borti! Så eksklusivt!

Anonym: Du vet garantert ikke hvem jeg er uansett, jeg er ikke en kjent person :)

ellastica sa...

OMG that ysl perfume is sex bottled. the men's version is even more intoxicating.
it very hard to find around here. i inquired at the nordstroms ysl counter in my city and the sales person hadn't heard of it.
loved those sex kitten ads with karen elson for the relaunch a few years ago.
my husband hates it but i love it: hermes elixer de merveilles. recommended if you're a fan of this particular ysl scent.

lovely collage:)

ellastica sa...

oh i forgot to ask if you'd tried that Bobbi Brown gel liner. i've read great things about i.e that it is indeed waterproof! i've wanted to try this for ages.

Micha sa...

Nå måtte jeg smile....Siden den posten med mac leppestiften har jeg tenkt å spørre deg om du kunne lage et kollage for å demonstrere stilen, og voila...her er det! :-)
Tusen takk!
Jeg har øvd meg på røde lepper de siste dagene, og funnet ut at det er ikke leppestift jeg har angst for, men fargen RØD.
Jeg er av type en som liker å betrakte andre, mer enn å bli sett selv, og rødt får meg til å føle meg så INMARI synlig. Som om hele verden ser at nå har jeg "surfaced". Åssen kan man få til røde lepper på en forsiktig måte?

Anonym sa...

Kanskje litt sent å kommentere på denne posten, men jeg føler for å rette opp det som ser ut som en misforståelse: Jeg er den første "anonym" som roste Glambibliotekaren opp i skyene, men den neste "anonym"-kommentaren er ikke fra meg! Jeg har absolutt ingen interesse av å vite hvem Glambibliotekaren egentlig er - misforstå meg rett - hun er nok et fantastisk menneske. Men det som gleder meg er alt hun skriver om, ikke hva hun egentlig heter eller hvor hun bor. Jeg syns det er UTROLIG viktig å bevare sin anonymitet i en bloggverden hvor man eksponerer så mye av seg selv gjennom det man skriver. Les D2 i dag (fredag 30.01) så skjønner dere mer hva jeg mener. Å utlevere seg selv med fullt navn, bilder og personlige facts, innebærer stor risiko, og konsekvensene ligger utenfor ens egen kontroll. Dessuten gjør anonymiteten bloggen mer interessant. Så, kudos til Glambibliotekaren som holder seg anonym!
PS. En lang digresjon som egentlig ikke hadde noe med innlegget å gjøre...Nå skal jeg holde kjeft! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Ellastica: The YSL SA hadn't heard of it?? Oh my.. I love the BB gel liner - a makeup artist at the BB counter at Barney's introduced me to it five years ago. I immediately bought two.

Micha: Ta på bare litt, bland med leppepomade eller lipgloss, øk gradvis etterhvert som du blir vant... det er nok en treningssak. Men du MÅ jo ikke da! :-D

Anonym: Du får finne deg et navn som ingen andre her har, så blir det lettere å holde orden i rekkene :-D Og ja, jeg har virkelig ikke noe ønske om å eksponere meg med bilder og veldig personlig info i bloggen, takk for at du belyser dette! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Glamouroversetteren: Beklager forsinkelsen, jeg leste jo kommentaren din og ble kjempeglad men klarte visst på et vis å ikke svare - tusen takk for fine ord! :) Jeg er stolt over å være en språkoppfrisker! Takk takk! :)

Micha sa...

:-).......Nei, jeg MÅ ikke, men jeg syns det er så flott, at jeg har LYST til å prøve.
Jeg kunne gjerne tenkt meg litt mer farge i vinter-monotonien, men "sliter" med å finne et mer fargerikt uttrykk som passer MEG.
Har leta masse på nettet etter inspirasjon, men finner ikke stort annet enn ildrøde munner og veldig polert el sær stil.
Min egen stil er på ingen måte polert. Jeg liker ting naturlig og casual, men med en liten twist. Er feminin og velstelt, men til hverdags aldri i høyhælte sko, perler, gull el. Jeg bor i olabukser, singleter og langerma trøyer i nøytrale farger og ditto cardigans. Less is more på de fleste områder og jeg føler lett "det blir for mye".
Jeg trives godt i mitt eget nøytrale, duse uttrykk...blek m rosekinn, nordisk blond, blåøyd og m rufsete bob...og flate sko. Vanligvis er maskara og blek gloss d eneste som trengs men nå om dagen ser jeg litt VEL dus og blek ut.
Og den som intet våger, intet vinner...
Well...the search continues :-)

Populære innlegg