fredag, januar 30, 2009

When you're feeling alright..

I disse Grand Prix-tider skal vi ikke glemme at det var en tid hvor det faktisk var melodiøse kvalitetsmelodier, symfoniorkestre og gode sangere i denne konkurransen. Et av GP-historiens høydepunkter er vinneren fra det herrens år 1975, da undertegnede ble født: Nederlandske Teach-In med "Ding-a-dong" - og hvis du må holde deg fast for å ikke sprette opp og danse, vit at det kommer danseinstruksjoner her i bloggen om noen timer!
(litt delay, blir det for plagsomt, riv deg løs fra skjermen og lytt istedet)

Flere Grand Prix-høydepunkter fra historien kommer utover vinteren.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja! den der kommer jeg faktisk på innimellom, og da går jeg og dinga-donger i et par dager før det gir seg :-D

Camilla Simone sa...

Liggende på sofan syk og slapp fikk den meg ikke opp å danse, men den fikk meg i all fall til å smile og mannen i turkis heldrakt gjorde dagen min mye bedre.

Smilla sa...

ÅÅÅÅÅÅÅ! Love it! Hilsen i fra MGP-land: Bodø.

Anne på Moseplassen sa...

skikkelig god-humør-sang det der :)

Men du som er så mgp informert, hva i alle dager er greia med all modeleringen som nermest er obligatorisk i mgp? Nå har jeg ikke fulgt med de siste årene, men husker det var med i minst halvparten av sangene i "gamledager" og regner med at det forsatt henger med. Modelering er da ikke noe man driver med til vanlig i musikkbransjen?

ellastica sa...

yes, i see why she's so happy...
this one always puts a smile
on my face:
http://www.youtube.com/watch?v=NWAjDqZHc6s

Glamourbibliotekaren sa...

Anne: Modulering er en ganske vanlig ting i populærmusikk i en viss genre i allefall - store ballader, musikalsanger eller andre sanger med noenlunde samme dramaturgi og patos. Og Grand Prix, såklart. Man løfter sangen til nye høyder ved å modulere en halv- eller heltone opp, eller hvorfor ikke en liten ters - den virkningen er enda større. Dog ikke så hyppig brukt i denne sammenheng.

Populære innlegg