I november leste dere dette - men hva leser dere nå?
Jeg har bare sett film de siste tre ukene, men nå er jeg straks klar for å plukke opp en bok igjen. (Begynte så smått med Woody Allens nyeste i forrige uke.)
83 kommentarer:
Anonym
sa...
Jeg leser Almost a woman av Esmeralda Santiago. Interessant lesning, om enn for de spesiellt interesserte.
Jeg leser Frode Gryttens novellesamling "Rom ved havet, rom i byen", som jeg har skrevet om på bloggen min. Og så skal jeg begynne på tegneserien "Watchmen" av Alan Moore.
I den vinterlige vestlandshovedstaden er det Nikolaj Frobenius med "Jeg skal vise dere frykten" som får følge meg og en god kopp te under pleddet på kalde kvelder. Liker den godt, dem har en uhyggelig stemning kombinert med godt språk som driver historien videre.
Jeg leste ferdig "Plum Spooky" av Janet Evanovich igår, innkjøpt som superlett helgelektyre. Dessverre nådde den ikke opp til hennes morsomste, og det var for lite Ranger og Grandma Mazur, men litt gøy var det. Nå ligger "Tilfeldigvis : Ariel Footlights forhistorie" av Silje E. Fretheim klar. Typisk jobbrelatert lesning, men jeg liker jobben min! I veska har jeg dessuten siste nummer av "Sköna hem" :-)
Jeg har gått nostalgiens veier og leser "Anne fra Bjørkely" - denne gangen på engelsk og ikke norsk som jeg gjorde som 12-åring. En veldig koselig og positiv leseropplevelse nok en gang, 25 år senere :)
Jeg holder på å avslutte Mansfield Park av Jane Austen. Jeg liker boken godt, men er litt forbauset over hvor enkelt hun beskriver enkelte episoder. Et bryllyp beskrives med en setning, en følelse kun med et ord. Men det er kanskje sånn man beskrev ting på den tiden? Trenger dog tips om hvilken bok som kan bli den neste på listen (trenger ikke være Austen).
Selv om det meste av lesningen for tida er pensum så har jeg to leseprosjekter til ulikt bruk. Jette Kaarsbøls "Den lukkede bok" ligger i veska, over halvveis og fortsatt usikker på hva jeg egentlig synes om den. Og på nattbordet ligger Marjane Satrapis tegneserie "Persepolis", fantastiske tegninger og fine historier.
Akkurat nå leser jeg ingenting, for jeg ble akkurat ferdig med "Kiliman"jaro" av Katrine Marie Guldager, en fantastisk bok om mennesker som lever side om side, men likevel i to ulike versjoner av verden.
Akkurat nå leser jeg ingenting, for jeg ble akkurat ferdig med "Kilimanjaro" av Katrine Marie Guldager, en fantastisk bok om mennesker som lever side om side, men likevel i to ulike versjoner av virkeligheten.
Har nettopp lest ferdig Susanna Clarkes novellesamling "The Ladies of Grace Adieu and Other Stories". Gotisk, underfundig og magisk! Nå har jeg begynt på Ken Folletts "World without end", oppfølger til "Pillars of the earth". Follett er mest kjent som krimforfatter, men disse to bøkene er gode historier fra 1100- og 1300-tallet. Interessant å lese om politikk, religion og andre samfunnsaspekter i middelalderens England.
Eg held på med The inheritance of loss, av Kiran Desai. Ei fascinerande bok om den indiske landsbygda, om indarar som tek seg over til USA på meir eller mindre lovleg vis, og relasjonane mellom dei. -Og litt kjærleik, sjølvsagt.
På mandag leste jeg ferdig "Det rene landet" av Alan Spence. En fin skildring av Japans brå utvikling til industrinasjon. Igår fant jeg fram litt vinterkrim av Jan Guillou, "Den indre fiende", som jeg regner med er raskt unnagjort - men deretter vet jeg ikke helt hva som står for tur. Muligens Tore Renberg, eller Frobenius, som også ble med hjem her en dag :)
Jeg leser Paulo Coelho med "Heksen fra Portobello" akkurat nå. Den har desverre mye forventninger å leve opp til, da den forrige boken jeg leste, "La meg synge deg stille sanger" var HELT fenomenalt vakker:-)
Huffda... Har fortsatt ikke kommet meg gjennom War and Peace som jeg rapporterte om forrige gang, en anelse langdryg den der :)
Men men, har nå lest så mangt i det siste, min første Kurt Vonnegut "A man without a country" (fabelaktig, må skaffe mer Vonnegut!), en interiørbok (teller kanskje ikke...) "Domino: The Book of Decorating: A room-by-room guide to creating a home that makes you happy" (anbefales!), samt en drøss med kokebøker av Nigella og Gordon Ramsey pluss et første forsøk på en Style-bok, "Style A to Zoe: The Art of Fashion, Beauty, & Everything Glamour", den var sådær...
Og så må jeg jo ikke glemme my everlasting love Virginia Woolf, leser alltid noe av henne. Nå er det selected short stories, for sikkert nte gangen :)
Jeg leser "The Shadow of the Wind" av Carlos Ruiz Zafón, som har fått umåtelig god mottakelse, men jeg er ikke helt sikker på om jeg er fullt så begeistret. Det kan forsåvidt ha å gjøre med at jeg sjelden klarer å lese mer enn 5-10 sider om kvelden før øynene siger igjen, så jeg får ikke det helt sammenhengende blikket på den nokså innfløkte handlingen ("even the sub-plots have sub-plots!" som en kommentator sa). Ellers ligger Roy Jenkins's Churchill-biografi også på nattbordet, men den er så fullstendig brick-size at den må leses litt om gangen...
Jag är halvvägs genom "Sammankomsten" av Anne Enright som jag tycker mycket om. Sedan väntar "Göra gott" av Trude Marstein och bokcirkelboken "Svinalängorna" av Susanna Alakoski.
Jeg er snart ferdig med Anna Gevaldas "Saman er ein mindre aleine". Har hatt den liggende urørt over et år, så tok den frem i januar. I tillegg har jeg nettopp startet på Helene Uris "De beste blant oss". Foreløpig liker jeg begge bøkene godt:) Anbefales!
Ken Follet "Stormens tid" ligger på nattbordet med Norlis clip-on leselys klar til bruk inni.Deler seng med mann som sovner leeenge før meg.....Før den leste jeg Ildefonso Falcones "Havets katedral". Middelalderromaner fenger.
Jeg leser General Sir Mike Jacksons selvbiografi ('Soldier', overraskende nok!), som faktisk er baade frittalende og lite skrytersk av seg til aa vaere selvbiografi. Og saa leser jeg ei bok av Boris Akunin paa si. Samt faglitteratur.
Jeg har nettopp lest La meg synge deg stille sanger og Saras nøkkel og synes begge var fantastisk gode! Holder på å lese Hjem av Anne Karin Elstad og senere har jeg planer om å lese Drømmehjertet og Boktyven!
Jeg har en mengde bøker liggende på nattbordet som jeg er mer eller mindre i gang med. Etter en rask gjennomgang kan jeg bekrefte at bøkene som ligger der er: Amerikansk Pastorale av Philip Roth, Boktyven av Markus Zusak, Til en ukjent Gud av John Steinbeck, Den evige Gartner av John Le Carré og Misery av Stephen King...
I likhet med håndarbeid har jeg store problemer med å gjøre bare en ting av gangen...=P
Jeg er i gang med to bøker: "The mapmakers wife" av Robert Whitaker. Det er en fantastisk skildring av den første ekspedisjonen for å kartlegge Amazonas i 1734. De fant blant annet grunnstoffet platinum, gummi og kuren mot malaria. I tillegg leser jeg "Dronningeofret" av Hanne Vibeke Holst. Jeg har lest henne siden hun skrev ungdomsbøker på åtti-talllet, så jeg har alltid ligget midt i målgruppa hennes :-)
Jeg leser en deilig lettbeint sak som jeg ikke husker hva heter engang, enda jeg egentlig var godt i gang med Sigrid Finne av Marit Tusvik, som sikkert er mer lødig. Men i hyllene på min nye jobb har jeg nå funnet boka Jacquard's web, som seiler opp på leselista; Glamourbibliotekaren vet kanskje at Jacquard fant opp en hullkortprogrammert vev som lot ham produsere de lekreste stoffer med gjentagende mønster? Det skal jeg lære mer om, og servere flere detaljer etter ønske;)
Jeg leser fortsatt Thomas Manns Doktor Faustus, Goethes Faust for sammenligning (og på tysk!), samt Les fleurs de mal; jeg kan jo ikke svikte mitt franske opphav:-)
Denne uken blir det "Animal Farm" av Mr. Orwell, og neste uke må jeg prøve å begynne på "Tusen Strålende Soler", en bok jeg burde lest for lenge siden...
Etter å ha vært en tur i England i middelalderen med "World without End" av Ken Follett, har jeg nå forflyttet meg til dagens India med "White Tiger" av Aravind Adiga. Fasinerende. Er en stor fan av anglo-indisk literatur...
Jeg leser "Livläkarens besök" av P.O. Enquist, om kong Christian, dronning Caroline Mathilde (som var engelsk prinsesse) og den tyske legen Johann Friedrich Struensees "besøk" i det danske kongehuset på slutten av 1700-tallet. Nifse greier, på mange måter!
Jeg leser novellesamlingen "Thomas F's siste nedtegnelser til allmennheten" av Kjell Askildsen. "The Lady and The Unicorn" av Tracy Chevalier. Og det er så godt med litt drømmeverden midt i mellom alt afrikapensumet :)
Æsj. Jeg leser kun pensum. Jeg var så dum og ville ta mellomfag i engelsk literaturvitenskap, noe som det viser seg at jeg hater intenst. Derfor sitter jeg nå å leser Shakespeares King Lear på engelsk. Og jeg holder på dø. Det er begrenset hvor underholdene det er å lese gjennom 250 sider med uforståelig engelsk. Heldigvis har jeg byttet mellomfag til biologi. Så aldri mer engelsk etter i år!
Jeg leser "Boktyven" av Markus Zusak, "Harry Potter and the philosopher's stone" av J.K Rowling (har tidligere kun lest HP på norsk), samt "Sommeren før mørket" av Doris Lessing i forbindelse med bacheloroppgaven min.
Leser "Slottet i Pyreneene" av Jostein Gaarder. Den er romantisk, samtidig lærer jeg mye om naturvitenskap og litt religionshistorie.. Det er veldig spennende å lese funderinger rundt det naturvitenskapelige verdensbildet og det religiøse.
Nå hopper fra det ene til det andre: "Glenkill" av Leonnie Swann og leser om igjen "Kodenavn Wittgenstein" av Philip Kerr. Har nettopp avsluttet "Blåskjegg" av Kurt Vonnegut.
Jeg hører også til dem som må ha mer enn en bok på gang. Leser Yacoubian-bygningen av Alaa Al-Aswany og Why I write (essays) av George Orwell. Anbefaler begge varmt. Jens Christian Hauge-biografien ligger litt på pause etter en stor spurt i julen - den er god, men den første delen var så spennende og nå er det litt mer hverdagslig i etterkrigstiden. Ja, og så leser jeg fag, fag, fag som alltid.
Jeg leser "Night train to Lisbon", og nå husker jeg ikke navnet på forfatteren. Egentlig holder jeg på med Hamsun og Markens grøde, men den gjør seg dårlig på fly, så derfor kjøpte jeg den andre på en reise nylig, og vips ble det parallellesing.
Jeg koser meg med oppfølgeren til "Chocolat"; "The Lollipop Shoes" av Joanne Harris. Liker bøkene hennes veldig godt, og synes Chocolat er mye bedre (og mørkere) som bok enn som film.
Jeg leser Jan Kjærstads "Brødrene Walker". Jeg har vært litt skuffet over bøkene han har skrevet etter trilogien om Jonas Wergeland, men denne romanen er veldig fin! Han har gnist og fantasi og nærhet igjen :)
Jeg leser mest pensumbøker for tiden om mønsterkonstruksjon, søm og materialformgiving. Men noen ganger trenger jeg litt skjønnlitteratur, og da blir det "Utvalgte emner i katastrofefysikk" av Marisha Pessl (som jo høres mer ut som pensum enn mitt faktiske).
Jeg leser Marie Antoinette - what she wore to the revolution. total gjennomgang av klær, tradisjoner og intriger ved det franske hoff. Veldig bra, og forfatteren kan drakthistorie også.Stort pluss. Etterpå skal jeg i gang med Prillar-Guri, ein historisk roman. Jeg er litt i tvil om den litterære kvaliteten, men skottetoget i 1612 er spennende uansett.
Leser Oliver Twist for tiden. Har ferie neste uke og da planlegger jeg å få lest en del chick lit mens jeg ligger på stranda:D Skal en tur i bokhandelen før avreise så får se hva jeg finner. Syns også at noe av det artigste med å reise er å handle en bok på flyplassen.
Men nu, tilbake til Construction Methods and Management.
Jeg har nettopp avsluttet Diane Setterfields "den trettende fortellingen" som er en skikkelig page-turner. Den er langt fra det jeg vanligvis leser, som er krim, men dette var spennende, dog i en helt annen genre ;p
«Et landskap av umulige lengsler» er nydelig! En indisk roman om kjærlighet og savn, men også håp. Men boken er også et spennende historisk og politisk portrett av India på 30-tallet. Det er noe helt eget med indiske romaner, jeg faller for dem stadig vekk! Forfatteren har visst også nettopp vært i Norge.
Les her hva BT skrev om boken: http://www.bt.no/bergenpuls/litteratur/article794674.ece.
Jeg leser Siri Hustvedts "The Sorrows of an American" - og for første gang på veldig lenge føler jeg ikke at jeg leser en bok jeg har lest før. Veldig bra!
Jeg leser "Blond" av Joyce Carol Oates, og "Det svake kjønn" av Nini Roll Anker. Fikk lyst til å lese "la meg synge deg stille sanger", så det blir nok den neste som påbegynnes.
Jeg leser "Vindens skygge" av Carlos Ruiz Zafon, samt "Harry Potter und der Stein der Weisen" (vanskelig å finne bøker på amatør-tysk-stadiet!). På nattbordet ligger også "Øya", "Eat Pray Love", "Amerika fra dag til dag" og til og med "Skamløse damer" (av Marian Godø). En merkelig blanding for et hvert humør, tror jeg...:)
Den boka jeg klør etter å åpne hele dagen er "New Spring", prequelet til Robert Jordans Wheel of Time. Hadde glemt hvor spennende de bøkene var! Men det spørs jo hvor lurt det er. Har masse annet jeg burde gjort. Og så har jeg lest i Torbjørn Færøyviks "Reisen til Xanadu" i over et halvår. Bra den også!
Jeg leser "Mannen som elsker Yngve" og må vel omtrent være det eneste mennesket i landet som synes at den bare er dørgende kjedelig... Dessuten leser jeg for en gangs skyld noveller -Johan Harstads "Ambulanse", og koser meg med en fantastisk 600 siders skikk og bruk-bok fra 1960, reddet fra kassering på jobben.
Jeg leser for tiden ettbinds Hvem-hva-hvor Verdenshistorie. 500 sider komprimert verdenhistorie med interessante og mindre interessante opplysniger om verdens fortid...
Eg les romanane Sveve over vatna av Ragnar Hovland, Vente, blinke av Gunnhild Øyehaug og den meir psykologirelaterte boka Kvinner som løper med ulver- Myter og fortellinger om Villkvinne-arketypen av Clarissa Pinkola Estés.
Jeg er i gang med andre bind av Krig og Fred av Lev Tolstoj. Eller Leo, som han fortsatt het da min trebindsutgave fra antikvariatet ble trykket. Venter litt med Vente, blinke.
Jeg leser 'David Copperfield' av Charles Dickens. Den står på en liste jeg har funnet over 25 bøker man bør lese før man dør, og er etter en litt tung start både morsoms,spennende og trist. Så jeg er veldig fornøyd!
Koldfru: 'Wuthering Heights' er en annen bok fra den listen og den tar seg også veldig opp etterhvert. Så hold ut!
Har nettopp avsluttet Hamsuns "Sult" for n'te gang. Den ER genial. Skal se "Sult"-oppsetningen på Torshovteatret snart. Og om mulig svinge bortom Catrine Telles uteteater i Universitetsgaten i morgen, når Hamsun-året offisielt sparkes i gang! Er nå ellers godt i gang med Ingar Sletten Kolloens tobindsbiografi om Hamsun. Virkelig fascinerende lesning. Har også nettopp avsluttet "Jeg forbanner tidens elv" av Per Petterson. Lesverdig! Og Kjærstads "Jeg er brødrene Walker" (hva kan han ha ment med den tittelen??)samt Per Olov Enquists biografiske roman ligger på vent.
Jeg ble akkurat ferdig med "The sorrows of an american" av Siri Hustvedt, og likte den veldig godt. Nå leser jeg diktsamlingen "kom alle mennesker" av Markus Midré og "Eksistensialisme er humanisme" av Jean-Paul Sartre.
Leser "Hundre års ensomhet" av Gabriel Garcia Marquez. Men med full jobb, mann, tre barn, katt og enebolig blir det lite tid til å lese i fred og ro med bena opp. Jeg sliter derfor med å holde tråden i historien og huske hvem som er hvem. Den vil nok måtte lese som igjen om noen år. :-)
For tiden går det i de store viktorianske klassikerne, og de er herlige! Leser "Middlemarch" av. Eliot og "Bleak House" av Dickens, og selv om jeg som engelskstudent er inhabil, mener jeg at disse bøkene bør falle i smak hos de fleste som liker å lese.
Jeg leser biografien 'The Duchess' om Georgiana, Duchess of Devonshire som levde på slutten av 1700- tallet. Anbefales for de som liker biografier og regency-tiden i England.
Jeg leser (endelig) "Life of Pi" av Yann Martel. Månedens bok i boksirkelen vår og jeg har så vidt begynt, men liker den så langt. Forrige var "Utvalgte emner i katastrofefysikk" av Marisha Pessl og den likte jeg veldig godt, selv om den var forholdsvis lang!
Jeg leser (som så ofte før) sci-fi: The Diamond Age: Or, a Young Lady's Illustrated Primer av Neal Stephenson. Ikke helt Snow Crash, men veldig bra. Nettopp ferdig med Vernon God Little av DBC Pierre, som var veldig, veldig bra!
Jeg satte akkurat Bjørn Sortlands "Kva tåler så lite at det knuser om du seier namnet på det?" på plass i bokhylla. Leste den nå i formiddag, noe som endte med tåretørking og refleksjon. Sortlnad skriver vakre ungdomsbøker!
83 kommentarer:
Jeg leser Almost a woman av Esmeralda Santiago. Interessant lesning, om enn for de spesiellt interesserte.
Jeg leser Frode Gryttens novellesamling "Rom ved havet, rom i byen", som jeg har skrevet om på bloggen min. Og så skal jeg begynne på tegneserien "Watchmen" av Alan Moore.
I den vinterlige vestlandshovedstaden er det Nikolaj Frobenius med "Jeg skal vise dere frykten" som får følge meg og en god kopp te under pleddet på kalde kvelder. Liker den godt, dem har en uhyggelig stemning kombinert med godt språk som driver historien videre.
Jeg leste ferdig "Plum Spooky" av Janet Evanovich igår, innkjøpt som superlett helgelektyre. Dessverre nådde den ikke opp til hennes morsomste, og det var for lite Ranger og Grandma Mazur, men litt gøy var det. Nå ligger "Tilfeldigvis : Ariel Footlights forhistorie" av Silje E. Fretheim klar. Typisk jobbrelatert lesning, men jeg liker jobben min! I veska har jeg dessuten siste nummer av "Sköna hem" :-)
Jeg har gått nostalgiens veier og leser "Anne fra Bjørkely" - denne gangen på engelsk og ikke norsk som jeg gjorde som 12-åring. En veldig koselig og positiv leseropplevelse nok en gang, 25 år senere :)
Jeg holder på å avslutte Mansfield Park av Jane Austen. Jeg liker boken godt, men er litt forbauset over hvor enkelt hun beskriver enkelte episoder. Et bryllyp beskrives med en setning, en følelse kun med et ord. Men det er kanskje sånn man beskrev ting på den tiden?
Trenger dog tips om hvilken bok som kan bli den neste på listen (trenger ikke være Austen).
Selv om det meste av lesningen for tida er pensum så har jeg to leseprosjekter til ulikt bruk. Jette Kaarsbøls "Den lukkede bok" ligger i veska, over halvveis og fortsatt usikker på hva jeg egentlig synes om den. Og på nattbordet ligger Marjane Satrapis tegneserie "Persepolis", fantastiske tegninger og fine historier.
Jeg har begynt å lese "Kilden" av Gabriel Scott. Ellers vil jeg anbefale forrige bok jeg leste: "Døren" av Magda Szabó.
Akkurat nå leser jeg ingenting, for jeg ble akkurat ferdig med "Kiliman"jaro" av Katrine Marie Guldager, en fantastisk bok om mennesker som lever side om side, men likevel i to ulike versjoner av verden.
Akkurat nå leser jeg ingenting, for jeg ble akkurat ferdig med "Kilimanjaro" av Katrine Marie Guldager, en fantastisk bok om mennesker som lever side om side, men likevel i to ulike versjoner av virkeligheten.
Jeg leser om Jarle i Kompani Orheim av Tore Renberg. Bra bok, er nesten halvveis nå.
Torunn Gloamorunn
Jeg leser "Skagerrak" av Hilde K. Kvalvaag. Flott bok om sommer, barn, ekteskap og uro.
Har nettopp lest ferdig Susanna Clarkes novellesamling "The Ladies of Grace Adieu and Other Stories". Gotisk, underfundig og magisk!
Nå har jeg begynt på Ken Folletts "World without end", oppfølger til "Pillars of the earth". Follett er mest kjent som krimforfatter, men disse to bøkene er gode historier fra 1100- og 1300-tallet. Interessant å lese om politikk, religion og andre samfunnsaspekter i middelalderens England.
Eg held på med The inheritance of loss, av Kiran Desai. Ei fascinerande bok om den indiske landsbygda, om indarar som tek seg over til USA på meir eller mindre lovleg vis, og relasjonane mellom dei. -Og litt kjærleik, sjølvsagt.
Jeg har gitt meg i kast med "Wuthering Heights",og er ikke sikker på om jeg liker den.Den er nesten ubehagelig å lese, men det skal gå!
På mandag leste jeg ferdig "Det rene landet" av Alan Spence. En fin skildring av Japans brå utvikling til industrinasjon. Igår fant jeg fram litt vinterkrim av Jan Guillou, "Den indre fiende", som jeg regner med er raskt unnagjort - men deretter vet jeg ikke helt hva som står for tur. Muligens Tore Renberg, eller Frobenius, som også ble med hjem her en dag :)
Jeg leser Paulo Coelho med "Heksen fra Portobello" akkurat nå.
Den har desverre mye forventninger å leve opp til, da den forrige boken jeg leste, "La meg synge deg stille sanger" var HELT fenomenalt vakker:-)
Huffda... Har fortsatt ikke kommet meg gjennom War and Peace som jeg rapporterte om forrige gang, en anelse langdryg den der :)
Men men, har nå lest så mangt i det siste, min første Kurt Vonnegut "A man without a country" (fabelaktig, må skaffe mer Vonnegut!), en interiørbok (teller kanskje ikke...) "Domino: The Book of Decorating: A room-by-room guide to creating a home that makes you happy" (anbefales!), samt en drøss med kokebøker av Nigella og Gordon Ramsey pluss et første forsøk på en Style-bok, "Style A to Zoe: The Art of Fashion, Beauty, & Everything Glamour", den var sådær...
Og så må jeg jo ikke glemme my everlasting love Virginia Woolf, leser alltid noe av henne. Nå er det selected short stories, for sikkert nte gangen :)
Så må jeg vel ikke glemme Ken Follett "Pillars of the earth", som jeg fortsatt ikke har hørt meg igjennom på mine lufteturer med det hårete dyret :)
Jeg leser "The Shadow of the Wind" av Carlos Ruiz Zafón, som har fått umåtelig god mottakelse, men jeg er ikke helt sikker på om jeg er fullt så begeistret. Det kan forsåvidt ha å gjøre med at jeg sjelden klarer å lese mer enn 5-10 sider om kvelden før øynene siger igjen, så jeg får ikke det helt sammenhengende blikket på den nokså innfløkte handlingen ("even the sub-plots have sub-plots!" som en kommentator sa). Ellers ligger Roy Jenkins's Churchill-biografi også på nattbordet, men den er så fullstendig brick-size at den må leses litt om gangen...
Jag är halvvägs genom "Sammankomsten" av Anne Enright som jag tycker mycket om. Sedan väntar "Göra gott" av Trude Marstein och bokcirkelboken "Svinalängorna" av Susanna Alakoski.
Eg les Stormfulle høyder, og er kome halvvegs. Synest historia vert godt fortalt. Lurer på kva eg skal lese når eg vert ferdig.
Jeg er snart ferdig med Anna Gevaldas "Saman er ein mindre aleine". Har hatt den liggende urørt over et år, så tok den frem i januar. I tillegg har jeg nettopp startet på Helene Uris "De beste blant oss". Foreløpig liker jeg begge bøkene godt:) Anbefales!
Hmmm det skulle stå Anna Gavalda...
Ken Follet "Stormens tid" ligger på nattbordet med Norlis clip-on leselys klar til bruk inni.Deler seng med mann som sovner leeenge før meg.....Før den leste jeg Ildefonso Falcones "Havets katedral". Middelalderromaner fenger.
Jeg leser General Sir Mike Jacksons selvbiografi ('Soldier', overraskende nok!), som faktisk er baade frittalende og lite skrytersk av seg til aa vaere selvbiografi. Og saa leser jeg ei bok av Boris Akunin paa si. Samt faglitteratur.
Jeg har nettopp lest La meg synge deg stille sanger og Saras nøkkel og synes begge var fantastisk gode! Holder på å
lese Hjem av Anne Karin Elstad og senere har jeg planer om å lese Drømmehjertet og Boktyven!
Eg les Guden for små ting av Arundhati Roy
Marcus Zusak - Boktyven..
Himmelsk...
Jeg har en mengde bøker liggende på nattbordet som jeg er mer eller mindre i gang med. Etter en rask gjennomgang kan jeg bekrefte at bøkene som ligger der er: Amerikansk Pastorale av Philip Roth, Boktyven av Markus Zusak, Til en ukjent Gud av John Steinbeck, Den evige Gartner av John Le Carré og Misery av Stephen King...
I likhet med håndarbeid har jeg store problemer med å gjøre bare en ting av gangen...=P
Jeg er i gang med to bøker:
"The mapmakers wife" av Robert Whitaker. Det er en fantastisk skildring av den første ekspedisjonen for å kartlegge Amazonas i 1734. De fant blant annet grunnstoffet platinum, gummi og kuren mot malaria.
I tillegg leser jeg "Dronningeofret" av Hanne Vibeke Holst. Jeg har lest henne siden hun skrev ungdomsbøker på åtti-talllet, så jeg har alltid ligget midt i målgruppa hennes :-)
Jeg leser en deilig lettbeint sak som jeg ikke husker hva heter engang, enda jeg egentlig var godt i gang med Sigrid Finne av Marit Tusvik, som sikkert er mer lødig. Men i hyllene på min nye jobb har jeg nå funnet boka Jacquard's web, som seiler opp på leselista; Glamourbibliotekaren vet kanskje at Jacquard fant opp en hullkortprogrammert vev som lot ham produsere de lekreste stoffer med gjentagende mønster? Det skal jeg lære mer om, og servere flere detaljer etter ønske;)
Jeg leser fortsatt Thomas Manns Doktor Faustus, Goethes Faust for sammenligning (og på tysk!), samt Les fleurs de mal; jeg kan jo ikke svikte mitt franske opphav:-)
Denne uken blir det "Animal Farm" av Mr. Orwell, og neste uke må jeg prøve å begynne på "Tusen Strålende Soler", en bok jeg burde lest for lenge siden...
Jeg er snart ferdig med David Starkeys biografi om Elizabeth I, den kan anbefales!
Etter å ha vært en tur i England i middelalderen med "World without End" av Ken Follett, har jeg nå forflyttet meg til dagens India med "White Tiger" av Aravind Adiga. Fasinerende. Er en stor fan av anglo-indisk literatur...
Jeg leser "Livläkarens besök" av P.O. Enquist, om kong Christian, dronning Caroline Mathilde (som var engelsk prinsesse) og den tyske legen Johann Friedrich Struensees "besøk" i det danske kongehuset på slutten av 1700-tallet. Nifse greier, på mange måter!
Jeg leser novellesamlingen "Thomas F's siste nedtegnelser til allmennheten" av Kjell Askildsen. "The Lady and The Unicorn" av Tracy Chevalier. Og det er så godt med litt drømmeverden midt i mellom alt afrikapensumet :)
Nå leser jeg "Øya" av Victoria Hislop, foreløpig god lesning, jeg har ikke kommet så langt ennå. Som sideprosjekt leser jeg Sagaen om isfolket!
Teori i karriereveiledning - eksamen om en uke, men "Tilbake til Riverton" ligger der og venter til etterpå :-D
Æsj. Jeg leser kun pensum. Jeg var så dum og ville ta mellomfag i engelsk literaturvitenskap, noe som det viser seg at jeg hater intenst. Derfor sitter jeg nå å leser Shakespeares King Lear på engelsk. Og jeg holder på dø. Det er begrenset hvor underholdene det er å lese gjennom 250 sider med uforståelig engelsk. Heldigvis har jeg byttet mellomfag til biologi. Så aldri mer engelsk etter i år!
Jeg leser "Boktyven" av Markus Zusak, "Harry Potter and the philosopher's stone" av J.K Rowling (har tidligere kun lest HP på norsk), samt "Sommeren før mørket" av Doris Lessing i forbindelse med bacheloroppgaven min.
Leser "Slottet i Pyreneene" av Jostein Gaarder. Den er romantisk, samtidig lærer jeg mye om naturvitenskap og litt religionshistorie.. Det er veldig spennende å lese funderinger rundt det naturvitenskapelige verdensbildet og det religiøse.
Nå hopper fra det ene til det andre: "Glenkill" av Leonnie Swann og leser om igjen "Kodenavn Wittgenstein" av Philip Kerr. Har nettopp avsluttet "Blåskjegg" av Kurt Vonnegut.
Jeg hører også til dem som må ha mer enn en bok på gang. Leser Yacoubian-bygningen av Alaa Al-Aswany og Why I write (essays) av George Orwell. Anbefaler begge varmt. Jens Christian Hauge-biografien ligger litt på pause etter en stor spurt i julen - den er god, men den første delen var så spennende og nå er det litt mer hverdagslig i etterkrigstiden. Ja, og så leser jeg fag, fag, fag som alltid.
...jeg leste dine tanker.
;)
Jeg leser "Night train to Lisbon", og nå husker jeg ikke navnet på forfatteren. Egentlig holder jeg på med Hamsun og Markens grøde, men den gjør seg dårlig på fly, så derfor kjøpte jeg den andre på en reise nylig, og vips ble det parallellesing.
Jeg koser meg med oppfølgeren til "Chocolat"; "The Lollipop Shoes" av Joanne Harris. Liker bøkene hennes veldig godt, og synes Chocolat er mye bedre (og mørkere) som bok enn som film.
Jeg leser Jan Kjærstads "Brødrene Walker". Jeg har vært litt skuffet over bøkene han har skrevet etter trilogien om Jonas Wergeland, men denne romanen er veldig fin! Han har gnist og fantasi og nærhet igjen :)
Jeg leser Booker-nominerte The Secret Scripture av Sebastian Barry.
Jeg leser FN-resolusjoner om økonomiske sanksjoner, men ville helst ha lest i min elskede "Haugtussa" av Arne Garborg.
Jeg leser "Veronika vil dø" av Paolo Coelho
Jeg leser mest pensumbøker for tiden om mønsterkonstruksjon, søm og materialformgiving. Men noen ganger trenger jeg litt skjønnlitteratur, og da blir det "Utvalgte emner i katastrofefysikk" av Marisha Pessl (som jo høres mer ut som pensum enn mitt faktiske).
Jeg leser Luftslottet som sprengte av Larsson (siste boken i triologien).
Jeg leser Marie Antoinette - what she wore to the revolution. total gjennomgang av klær, tradisjoner og intriger ved det franske hoff. Veldig bra, og forfatteren kan drakthistorie også.Stort pluss. Etterpå skal jeg i gang med
Prillar-Guri, ein historisk roman. Jeg er litt i tvil om den litterære kvaliteten, men skottetoget i 1612 er spennende uansett.
Leser Oliver Twist for tiden. Har ferie neste uke og da planlegger jeg å få lest en del chick lit mens jeg ligger på stranda:D Skal en tur i bokhandelen før avreise så får se hva jeg finner. Syns også at noe av det artigste med å reise er å handle en bok på flyplassen.
Men nu, tilbake til Construction Methods and Management.
Jeg har nettopp avsluttet Diane Setterfields "den trettende fortellingen" som er en skikkelig page-turner. Den er langt fra det jeg vanligvis leser, som er krim, men dette var spennende, dog i en helt annen genre ;p
«Et landskap av umulige lengsler» er nydelig! En indisk roman om kjærlighet og savn, men også håp. Men boken er også et spennende historisk og politisk portrett av India på 30-tallet. Det er noe helt eget med indiske romaner, jeg faller for dem stadig vekk! Forfatteren har visst også nettopp vært i Norge.
Les her hva BT skrev om boken: http://www.bt.no/bergenpuls/litteratur/article794674.ece.
Jeg leser "ABBA" av Carl Magnus Palm.
Og når jeg er ute og går tur hører jeg på "Mørkemannen" av Unni Lindell.
Jeg leser Siri Hustvedts "The Sorrows of an American" - og for første gang på veldig lenge føler jeg ikke at jeg leser en bok jeg har lest før. Veldig bra!
Jeg leser "Blond" av Joyce Carol Oates, og "Det svake kjønn" av Nini Roll Anker. Fikk lyst til å lese "la meg synge deg stille sanger", så det blir nok den neste som påbegynnes.
Jeg leser "Vindens skygge" av Carlos Ruiz Zafon, samt "Harry Potter und der Stein der Weisen" (vanskelig å finne bøker på amatør-tysk-stadiet!). På nattbordet ligger også "Øya", "Eat Pray Love", "Amerika fra dag til dag" og til og med "Skamløse damer" (av Marian Godø). En merkelig blanding for et hvert humør, tror jeg...:)
Den boka jeg klør etter å åpne hele dagen er "New Spring", prequelet til Robert Jordans Wheel of Time. Hadde glemt hvor spennende de bøkene var! Men det spørs jo hvor lurt det er. Har masse annet jeg burde gjort. Og så har jeg lest i Torbjørn Færøyviks "Reisen til Xanadu" i over et halvår. Bra den også!
Eg les "Låt den rätte komma inn" av John Ajvide Lindqvist. Det er den første boka eg les på svensk, og det må eg seie, det er slett ikkje verst!
Jeg leser "Mannen som elsker Yngve" og må vel omtrent være det eneste mennesket i landet som synes at den bare er dørgende kjedelig... Dessuten leser jeg for en gangs skyld noveller -Johan Harstads "Ambulanse", og koser meg med en fantastisk 600 siders skikk og bruk-bok fra 1960, reddet fra kassering på jobben.
Jeg leser for tiden ettbinds Hvem-hva-hvor Verdenshistorie. 500 sider komprimert verdenhistorie med interessante og mindre interessante opplysniger om verdens fortid...
Eg les romanane Sveve over vatna av Ragnar Hovland, Vente, blinke av Gunnhild Øyehaug og den meir psykologirelaterte boka Kvinner som løper med ulver- Myter og fortellinger om Villkvinne-arketypen av Clarissa Pinkola Estés.
Jeg er i gang med andre bind av Krig og Fred av Lev Tolstoj. Eller Leo, som han fortsatt het da min trebindsutgave fra antikvariatet ble trykket.
Venter litt med Vente, blinke.
Jeg leser 'David Copperfield' av Charles Dickens. Den står på en liste jeg har funnet over 25 bøker man bør lese før man dør, og er etter en litt tung start både morsoms,spennende og trist. Så jeg er veldig fornøyd!
Koldfru: 'Wuthering Heights' er en annen bok fra den listen og den tar seg også veldig opp etterhvert. Så hold ut!
Har nettopp avsluttet Hamsuns "Sult" for n'te gang. Den ER genial. Skal se "Sult"-oppsetningen på Torshovteatret snart. Og om mulig svinge bortom Catrine Telles uteteater i Universitetsgaten i morgen, når Hamsun-året offisielt sparkes i gang! Er nå ellers godt i gang med Ingar Sletten Kolloens tobindsbiografi om Hamsun. Virkelig fascinerende lesning. Har også nettopp avsluttet "Jeg forbanner tidens elv" av Per Petterson. Lesverdig! Og Kjærstads "Jeg er brødrene Walker" (hva kan han ha ment med den tittelen??)samt Per Olov Enquists biografiske roman ligger på vent.
Jeg ble akkurat ferdig med "The sorrows of an american" av Siri Hustvedt, og likte den veldig godt. Nå leser jeg diktsamlingen "kom alle mennesker" av Markus Midré og "Eksistensialisme er humanisme" av Jean-Paul Sartre.
Forberedelsen av Roda Ahmed. En av disse såkalte "innvandrerromanene":-)
Leser "Hundre års ensomhet" av Gabriel Garcia Marquez. Men med full jobb, mann, tre barn, katt og enebolig blir det lite tid til å lese i fred og ro med bena opp. Jeg sliter derfor med å holde tråden i historien og huske hvem som er hvem. Den vil nok måtte lese som igjen om noen år. :-)
S
For tiden går det i de store viktorianske klassikerne, og de er herlige! Leser "Middlemarch" av. Eliot og "Bleak House" av Dickens, og selv om jeg som engelskstudent er inhabil, mener jeg at disse bøkene bør falle i smak hos de fleste som liker å lese.
Hei igjen! Vil bare takke Mari for tipset om Jacquard's Web! Den ble bestilt fra Amazon i går - passende lektyre for en fagidiot.
Jeg leser biografien 'The Duchess' om Georgiana, Duchess of Devonshire som levde på slutten av 1700- tallet. Anbefales for de som liker biografier og regency-tiden i England.
Jeg leser (endelig) "Life of Pi" av Yann Martel. Månedens bok i boksirkelen vår og jeg har så vidt begynt, men liker den så langt. Forrige var "Utvalgte emner i katastrofefysikk" av Marisha Pessl og den likte jeg veldig godt, selv om den var forholdsvis lang!
Jeg leser (som så ofte før) sci-fi: The Diamond Age: Or, a Young Lady's Illustrated Primer av Neal Stephenson. Ikke helt Snow Crash, men veldig bra. Nettopp ferdig med Vernon God Little av DBC Pierre, som var veldig, veldig bra!
Jeg satte akkurat Bjørn Sortlands "Kva tåler så lite at det knuser om du seier namnet på det?" på plass i bokhylla. Leste den nå i formiddag, noe som endte med tåretørking og refleksjon. Sortlnad skriver vakre ungdomsbøker!
Jeg leser Kristin Lavransdatter - det er et lite livsprosjekt sammen med min mor. Veldig bra utgangspunkt for samtaler med mammaen sin :)
Leser Fru Marta Oulie. Splinten av trollspeilet av Sigrid Undset. Anbefales:)
Jeg leser "Vindens skygge" av Carlos Ruiz Zafón.
Legg inn en kommentar