mandag, mars 30, 2009

Fem ting jeg er glad i

Dette er en vandregreie jeg fant på en eller annen engelsk interiørblogg hvis navn jeg har glemt, som går ut på å ta bilder av fem ting man er glad i. (Det er vanskelig å velge bare fem, men man kan jo gjøre denne jevnt og trutt så får man tatt med flere i det lange løp!)

Her er mine akkurat i dag:


Verner Pantons Fun Lamp fra 1964 som Glamourgemalen fikk av meg til jul. Denne er fra første "batch" med lamper, altså fra det året den ble lansert, og er mye mye finere enn de man kjøper nye nå - ikke så shiny hverken i skjellene eller metallet. Jeg har fablet om denne i årevis, men aldri kjøpt den i butikk - jeg ville nemlig ha en brukt en, så autentisk som mulig. Og som bestilt, rett før jul, kom telefonen fra en Panton-ekspert som visste at jeg kunne være interessert - bingo!
Den lille røde matchbox-bilen som jeg fikk av farmor da jeg var fire år og syk. Hun skulle på handletur til Samvirkelaget og spurte meg om jeg ønsket meg noe fra lekeavdelingen i sykegave. "En lastebil", svarte jeg, og hjem kom hun med denne fine røde lastebil-kranbilen. Hun hadde til og med spurt noen smågutter som hang rundt lekehyllene til råds. Jeg var svært fornøyd.
Rose-tekoppen jeg sparte til da jeg var på det aller aller blakkeste for noen år siden, med nytt høyt huslån og lavtlønnsyrke. Jeg kikket på den i butikkvinduet til Mysterud på Sagene i flere uker, og da lønna endelig kom, investerte jeg i denne. 198 kroner føles ikke så mye kanskje... men ingenting å kimse av når man er blakk!
Det fine bildet av morfar som min søster forstørret, rammet inn og ga meg til jul. Han døde da jeg var bare fem måneder, men på alle bilder jeg har sett av han, gikk han i dress. På dette bildet ser han ut som en glamorøs gangster.
Platesamlingen min, bestående av alt fra Prince til James Last via Monteverdi og Miles Davis. De fleste genrer er representert (med unntak av de hardere innen rocken...) og beholdningen utvides så å si hver gang jeg er på loppis. (beklager dårlig bilde)

Fem andre ting kommer ved en senere anledning!

6 kommentarer:

Kristina sa...

Jeg liker så godt når du legger ut bilder fra ditt hjem! Vi er midt i flytteprosess nå, til vår første leilighet vi eier selv, og dine bilder inspirerer :)
Det virker som du har et veldig harmonisk, personlig og upretensiøst hjem. Love it!

Glamourbibliotekaren sa...

Kristina: Takk :) Det er ganske mye som får plass på ikke så fryktelig mange kvadrat i allefall! Personlig er det nok, det er ingen gjennomført stil, og består av ting og møbler vi har samlet med oss gjennom årenes løp. Arvegods, loppis og Ikea side om side! Med vekt på de to første kanskje, alt i alt. Og litt design.

Kristina sa...

Vi flytter inn på 55 kvadrat nå, og som fattige studenter blir det nok ikke så mye mer enn brukt, arvet og Ikea som finner veien inn her heller. Ikke noe særlig design foreløpig, men det er jo lov å drømme..
Jeg gleder meg! :)

Strikkelaura sa...

Sier bare Laurtiz.com, vi fikk (dvs. samboer) en PH lampe til 500 kr ;-) Design trenger ikke å være dyrt. IKEA lamper er som kjent ubrukelige...

Den Verner Panton lampen sikklet jeg også leeennggeee på!! Den er vakker :)

Jonas Lie sa...

Kjempekoselig!

Glamourbibliotekaren sa...

Kristina: Lykke til! :) Min "regel" er å ikke planlegge for mye. Helst unngå at leiligheten ser ut som en Ikea-katalog, med to helt identiske grønnplanter på hver side av en nesten tom bokhylle, om du forstår...

Strikkelaura: Oi, 500, det var jo nesten mistenkelig billig! Eller - PH-lampene koster jo forsåvidt bare 4000 i ny tilstand, så da kan man vel få tak i gamle til såpass lave priser. Grattis!

Jonas Lie: Takk!

Populære innlegg