mandag, mars 02, 2009


Nå, går dere bananas på mammutsalg?

16 kommentarer:

Mammadamen sa...

Jeg skal prøve å la være! Har kjøpt så mange bøker på tidligere Mammut-salg: Jeg skal jo lese den boka uansett, så hvorfor ikke kjøpe den nå! Men så blir det så altfor mange bøker etter hvert. Og på biblioteket finnes jo også mange bøker;-) Men i morgen skal jeg i hvert fall ut å kikke. Det er morsomt uansett. Skal du?

Olstad sa...

Jeg har plukket meg ut 2 bøker fra katalogen jeg håper å få tak i det er

Terrence Conran: Utnytt plassen
Lars Årønæs: Norsk Funkis

Regner med at det blir med noen romaner og krim bøker også.

Anonym sa...

Ja! Imidlertid prøver jeg å være disiplinert, følge listen over utvalgte bøker og ikke impulskjøpe enda flere.. Jeg er "dessverre" lidenskapelig opptatt av både musikk og bøker, samt maraton/løp i Den Store Verden, og selv jurister må spare litt! Det er synd at ikke flere franskspråklige bøker legges ut, men man kan ikke forlange allverden;-)

Anonym sa...

Faktisk ikke... Vurderte å forhåndsbestille, men så så jeg meg rundt i leiligheta og fant ut at jeg må få lest unna litt først :) Og kanskje kjøpt en bokhylle til alle mine stabler... hihi

Glamourbibliotekaren sa...

Mammadamen: Det kan liksom aldri bli for mange bøker, men så blir det plutselig det allikevel når bokhyllene raser ned :)

Olstad: Ja, den funkisboka altså.. den hadde jeg tenkt å gi bort i gave, så da er det nok smart å kjøpe den nå!

Juristen: Å være displinert på mammutsalg er en styrkeprøve i seg selv! :)

Glamouringeniøren: Stablene står og vaier hjemme hos meg også :)

fru Storlien sa...

Det blir nok noen runder. Skal balnt annet hamstre barnebøker - det er mye godt på salg i år, og det er gode gaver å ha liggende. Og så blir det vel litt til meg og litt voksengaver. Men det morsomste er jo posesalget helt på slutten.

Anonym sa...

Satser på å ta en titt. Er alle bokhandlere med på salget? Vil i så fall se etter bøker om sømteknikk og -ideer. (Og ender muligens opp med noe helt annet. ;))

Mathilda og Theodor sa...

Ja!!! Jeg har bestilt biografi om Pol Pot og Madame de Staël, samt stooor, fin bok om katter og en om Kongo! God miks, synes jeg!

Anonym sa...

Selv om jeg elsker bøker, så skal jeg avstå denne gangen. Dersom flere bøker skal inn, så må noen andre ut. Og så trøster jeg meg med at biblioteket er miljøvennlig!

S

Glamourbibliotekaren sa...

Fru Storlien: Barnebøker med tanke på gaver ja, det pleier jeg også å gjøre.

Kaisa: Aner ikke, tror de fleste er med i allefall.

Magnus&Mathilda: Ja, det var variert! :)

S: Bra tanke, absolutt.

Anonym sa...

Glamourgrammatikeren har selvsagt gått til innkjøp av opptil flere bøker om språk. Ellers er jeg svært disiplinert når det gjelder bokkjøp, og jeg er heller ingen samler, men gir bort bøkene etter hvert som jeg har lest dem, særlig pocketbøkene. Vi har et veldig bra opplegg på jobben (oppfunnet av undertegnede :-)), som består i at vi har et par hyller hvor vi setter bøker vi er ferdige med og kan tenke oss at andre kan få glede av ('help yourshelf'). Så jeg plukker ofte med meg ting derfra og setter det tilbake etterpå slik at andre kan lese bøkene. Et slags lite bibliotek på jobben, men litt åpnere, for man kan beholde bøkene derfra hvis man vil. Kostnadsbesparende og miljøvennlig - anbefales!

Anonym sa...

Åja! Nå skal jeg bruke gavekortet jeg fikk av arbeidsgiveren til jul :-)

Anonym sa...

Å, mammutsalget! Bokhyllene hjemme er på bristepunktet, men litteratur er tross alt jobben min, så noen forpliktelser har man :) Dog er det skummelt at jeg kan handle på jobbens regning, det gjør det ikke akkurat lettere å begrense seg. Jaja, luksusproblem...

Glamourlektoren sa...

O, herlige Mammut! Men anbefaler denne "sjokk-kuren" for overfylte bokhyller (selv om det ikke nødvendigvis er så lurt å gjøre det to dager før jul, som jeg gjorde..!). Skaff deg noen banankasser. Gå systematisk langs hylleradene og spør deg selv for hver bok: Kommer jeg noen sinne til å lese den igjen? Kommer jeg til å ønske å slå opp noe i den igjen? Kommer noen av barna noen gang til å etterspørre denne boken? Forbausende mange bøker får et nei på alle spørsmålene! I mitt tilfelle gjaldt det f eks mange bøker oversatt fra engelsk type "glemt å avbestille da jeg var bokklubb-medlem". Samt mye krim. Legg dem usentimentalt i banankassen og gi til Lions-salg eller loppemarked og vit at de kan glede nye lesere heller enn å ta opp plass hos meg. Nyt luftige bokhyller med PLASS! Nye bøker etter denne hestekuren innebærer helst også spørsmålet "Hvem skal ut når denne skal inn?" Jeg har alltid en loppe-eske stående i kottet. Jeg er blitt mye gladere i bokhyllene mine etter dette!

Anonym sa...

Haha, jeg endte opp med tre kokebøker, og en trene-med-pilates-ball-bok sånn for å veie opp litt.. Sånn går det når man går på salg før middag ;) Kjøpte også "55 romantiske reisemål" av Kristin Valla for inspirasjon.. Egentlig skulle jeg kjøpe lettlest skjønnlitteratur til en snart forestående ferietur, så det blir nok fort en runde til...

Anonym sa...

Min regel til meg sjøl for å unngå å gå fullstendig bananas på gavekjøp, er at jeg må vite eksakt hvilken person jeg kjøper boka til, og i hvilken anledning. Mitt "i tilfelle"-lager av bøker som passer til alle (og dermed ingen?) er vanskelig å krympe.

Og så skriver jeg biblioteksliste fra katalogene på alt som frister meg sjøl, klok av skade:-)

Populære innlegg