tirsdag, juni 16, 2009

Christoph Willibald Gluck

Jeg sitter fordypet i en opera av Gluck i dag. Ikke en av de mest kjente ("Les pèlerins de la mecque"), så her må det studeres. Men dere kan jo få lytte til den vakre "Mélodie", utdrag fra "De salige ånders dans" fra hans opera "Orphée et Eurydice" - her kjærlighetsfullt spilt av selveste Sergej Rakhmaninov.

7 kommentarer:

Lauren B sa...

De utfyller hverandre perfekt: Gluck, Rachmaninov og denne bloggen!

fru Storlien sa...

Vi så Orphee et Eurydice i New York i vinter - mye mer stas enn musicalaften!

Fair sa...

Nydelig!
Jeg får nesten tårer i øynene...

karen sa...

Gjør det noe om jeg kommenterer treskoene fra i går?Sånne hadde jeg for 29 år siden, uten fletting, men med reimer, ellers klin lik. Herregud, jeg er jo helt fossil jo i denne sammenhengen...Vil ha sånne sko igjen. Ellers tusen takk for nydelig musikkmix fra ipoden på bloggsiden din. Gjør arbeidsdagen lettere nå i pre-feriemodus. Herlig og snart er arbeidsdagen over. Ha en fin ettermiddag og kveld.

Anonym sa...

Herlig, jeg skal sende denne videre til mannen min som jobber i Stavanger og ikke kommer hjem til bryllupsdagen som egentlig skal feiers torsdag, sukk. Apropos, hvordan feier du/dere bryllupsdagen, og hvor mange har det blitt etterhvert?
Mvh Tonje

Glamourbibliotekaren sa...

Lauren B: Den hellige treenighet! :D

Fru Storlien: åh, sikkert kjempefint. Den gikk jo på HD-kino også, men jeg var i selskap et annet sted.

Fair: Ja, det er fint spilt!

Karen: Da har du sjansen i år, for de finnes mange steder! :) Hyggelig at du liker musikken!

Tonje: Det blir den tredje i år! Den første feiret vi med å spise middag på en koselig bakgårdsrestaurant i Risør under kammermusikkfestivalen for to år siden, og i fjor var vi sammen med familie i forbindelse med et annet jubileum, så det ble ikke så mye egen feiring. I år tenker jeg vi går ut og spiser.

Glamourgrammatikeren sa...

Det var da noe utrolig kjent ved denne, særlig akkurat på 0:59, men jeg kommer ikke på at jeg har hørt denne før, og jeg har ikke sett operaen. Hm - er melodien brukt i en eller annen film, tro?

Populære innlegg