søndag, juni 21, 2009

Om musikk i butikker

"Spill mine låter og Glamourbibliotekaren blir lenge i butikken!"


I går var jeg en liten runde i utvalgte butikker sammen med en venninne/septemberbrud, først og fremst for å sniffe på parfymer. På vår vei stakk vi også innom et par andre steder. Og jeg har en tendens til å legge merke til hva slags musikk som spilles. Jeg tenker ofte på hva slags musikk jeg skulle spille over anlegget om jeg hadde et eget tehus/antikvariat. 

I en butikk spilte de Raphael Saadiq, den låta som åpna konserten på Cosmopolite i januar. Herlige minner. Der inne får man lyst til å være lenge. I en annen butikk spilte de John Coltrane og Miles Davis svakt. Perfekt. På en kafé spilte de ymse Antonio Carlos Jobim-låter sunget av Joao Gilberto, og ikke bare de typiske fra Getz/Gilberto-plata. Fint. 

Men... i en annen butikk, jeg nevner ikke navn, hørte jeg altså noe som jeg inntil i går hadde trodd var en parodi: Kjente pophits, Canto Gregoriano-stylee. REMs "Losing my religion". U2s "I still haven't found what I'm looking for". Sunget munke-stylee som om disse låtene var gregorianske antifoner, men med trommer og komp. Altså... Jeg fatter fremdeles ikke at dette kan være seriøst ment fra plateselskapets side. Her og her er smakebiter fra youtube. Hoho!

(Raphael-foto: Glamourbibliotekaren)

7 kommentarer:

Black Orchid sa...

Ein skulle tru det var ein parodi, ein kan jo håpe. men det er mykje som ikkje skulle nådd butikkmusikkstatus. Men det er fint at det finnes forskjllige typer mennesker, og forskjellige butikker.
Og om det er rett musikk kan ein bruke meir tid og fleire kroner enn ein hadde tenkt.

Ha ei fin helg.

Kaisa sa...

Var det ikke reklame for en sånn cd rundt jul? Mener at jeg så den et par ganger og tenkte "Not in a million years!".

Fair sa...

Hjelp. Tror ikke jeg hadde blitt lenge i en butikk med slik musikk.
Musikk i butikk kan ha mye å si. Er det dårlig musikk, så har jeg en tendns til å gå ut ganske raskt ut, er det derimot bra musikk, blir jeg kanskje litt lenger.
Jeg slår et slag for Miles Davis i butikker!

Christine sa...

Jeg er sikker på at sånn musikk funker: At folk blir lenge i butikken og ender med å handle. Det er nok ikke tilfeldig hva slags musikk som brukes.

Mari sa...

Moahaha - det viser vel iallfall at munkene har humor. Eller setter de bare musikk til den tvilen selv de kanskje strever med iblant?

Synnøve sa...

Huff så fælt! Men jeg ble i hvert fall minnet på Eurythmics Miracle of Love i related-lista :)

glamourlegen sa...

´Hoho´skriver du. KOKO is more like it!!

Populære innlegg