mandag, juni 01, 2009

Stilleben


Det er kanskje blasfemisk både overfor helligdager og værguder å bruke en knallvarm pinsedag til storrengjøring av leilighet og maling av vinduskarmer, men det tar jeg ikke hensyn til. Det er jo så herlig å kunne sette opp vinduer og verandadør på vidt gap og la gardinene flagre og gjennomtrekken suse! Malingen tørker fortere, klesvasken ute i hagen likeså, og alt blir skinnende rent til sommeren. Og man kan gjøre alt i eget tempo ettersom man har hele dagen å ta av. Og høre på radio time etter time.

Et lite stilleben måtte jeg jo lage da jeg tok en tepause - Thé des impressionnistes fra Mariage Frères. Yum! Tekopp fra Egersund, vaskemiddel fra Durance, miljøvennlig universalspray fra Ecover.

17 kommentarer:

Flugo sa...

Det kaffeserviset hadde mine foreldre da jeg var liten :-) Er nok ikke så mye igjen av det nå...

Elisabeth B sa...

Jeg har seks middagstallerkener i samme servise, et sted i esker hjemme hos opphavet mitt! Husker ikke at vi noensinne hadde kaffeserviset, men middagstallerkenene brukte vi da jeg var lita. Mamma ville egentlig kaste dem eller gi dem til loppemarked en gang, men jeg trygla meg til dem og har en fantasi om en gang å ha middagsgjester om høsten og dekke et skikkelig høstbord.

Ah... Nostalgi og drømmer!

Anna sa...

En ting å vaske innendørs, men klesvask ute på en helligdag synes jeg blir litt vel mye. Det er ikke sååå mange helligdager i året, liksom...

diktan sa...

Aah - har ECOVER blitt tilbgjengelig i Norge? Det er kjempeflott. Jeg bruker omtrendt samtlige produkter og er kjempefornoeyd.

Glamourbibliotekaren sa...

Flugo: Du får lete på loppis :)

Elisabeth B: Bra idé!

Anna: Det er jo én helligdag hver uke ;) Helligdager er ofte de eneste dagene hvor fulltidsarbeidende har mulighet til å ta skippertak med klesvask osv, så jeg tror ikke reglene er så strenge lenger.

Diktan: Det har vært tilgjengelig i årevis! Jeg bruker både vaskemiddel til klær og hus.

Anonym sa...

vaskemiddel frå Durance? hmm. no vart eg nyfikja. Kva er dette slags vaskemiddel? Kan du friste mitt vaskehjerte med nokre fakta om dette produktet?

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Akkurat dette er et slags universalrengjøringsmiddel som jeg bruker til gulv og støvtørking og diverse overflater. Dufter friskt av grapefrukt, ikke kunstig sådan. De finnes i lavendel og lindeblomst også tror jeg. Relativt dyrt, men føles mye tryggere og bedre enn alle de ekle Ajax/Jif-greiene som stinker så intenst at jeg må løpe ut av badet hver gang jeg har sprayet på speil og servant. Ellers har de vaskemiddel til klær, tøymykner, håndsåper og vanlig oppvaskmiddel også.

Anna sa...

Og det er seks dager hver uke som ikke er helligdager da...

Selv om man er fulltidsarbeidende har man jo tid til å vaske klær, male vinduer osv på både ettermiddager og lørdager.

Det har forresten ikke noe med strenge regler å gjøre, jeg synes bare at på søn- og helligdager så skal man la være å gjøre arbeid som "sjenerer andre", f. eks arbeid som bråker eller klesvask som henges ut. Om du vasker klær og henger inne er vel din egen sak.

koristen sa...

Durance gjør det mye morsommere å vaske, selv har jeg lavendelvarianten, og den er absolutt verd pengene. Veldig fine gaver er det også! Men den universalsprayen, hvor får jeg kjøpt den?

Ragnhild sa...

Når det gjeld Ecover, så har dei i alle fall eit enormt bra utval på Ultra på Bryn-senteret, for dei som bur i Oslo (denne Ultra-butikken har spesialisert seg på økovarer, utvalet er fantastisk!) Eg har sett Ecover på einskilde helsekostbutikkar òg. Eg går for det både til klede, speglar, vask og golv:-) Og når den fantastiske grapefrukt og lavendel-osen breier om seg i nabolaget, blir alle så bergtekne av luktene at det er ingen naboar som tenkjer på at det er heilagdag:-)

Glamourbibliotekaren sa...

Anna: Der jeg bor er det i allefall ingen som protesterer om man henger ut en klesvask eller to på en søndag - så å si alle i gården gjør det (til og med de tre pensjonistene), og klesstativene er såpass skjermede med trær på alle kanter at man virkelig må anstrenge seg for å finne noe å ergre seg over :) Men sånt varierer sikkert fra sted til sted. (Når det gjelder hva man har tid til på hverdager, tror jeg det får være opp til hver enkelt å bedømme.)

Koristen: Jeg kjøper mine produkter hos helsekostbutikken!

Ragnhild: Godt poeng :)

Elin sa...

Meny fører også Encover, men bare for klesvask, oppvaskimiddel og for opvaskmaskin.
Leter etter noe som kan erstatte Jif for bad. Det svir i halsen hver gang jeg vasker dusjen.

Anonym sa...

Durance vaskemiddelet er en herlig luksus å unne seg, hele hjemmet dufter lavendel når vi har vasket!
Jeg kjøpte det som en engangs-crazy-sløse-greie, men jammen ble den en fast greie gitt:-)
Mariages Freres har jeg alltid siklet på når jeg har vært på Jacob's, men ikke kjøpt - har jeg gått glipp av noe?

Ova. sa...

Hm....nysgjerrig jeg.
Men hvordan virker disse produktene for oss som har allergi/astma? Virker ikke disse inn på pusten så man blir tungpust?
Tenker på duftene da som lavendel osv.
Men har lyst til å prøve?

Glamourbibliotekaren sa...

Elin: Ja, de jif-greiene er helt grusomme! Ecovers universalspray kan fint brukes på bad.

Leila: Nuvel, Mariage Frères må helst oppleves i Paris - altså tesalongen :) Der har de et mye bedre utvalg også. Du får ta en tur! :)

Ova: Ifølge min allergiske mann er det mye verre med Jif og Ajax enn Ecover i allefall :) Og jeg bruker uansett ikke så mye Durance-vaskemidler at det lukter mye overalt.

Ova. sa...

OK.Takk skal du ha.
Kommer nok til å prøve disse produktene etter hvert:)
Må vel innrømme at jeg selv også vasket klær på disse helligdagene, og naboen min malte verandaen sin.
Litt snedig når det er sol og varmt. Da tørker det mye raskere.

Glamourlektoren sa...

Interessant debatt! Vet så godt hva Glamourbibliotekaren mener når det gjelder nødvendig arbeid på søn- og helligdager. Vi har en stor hage, og er helt nødt til å bruke søndagen ved siden av ukens andre dager. Jeg vasker også og maler av hjertens lyst på søn- og helligdager. Det er noe med slike blanke, deilige fridager. Man må jo ha ånden over seg for å sette i gang med slike prosjekter! Men er i prinsippet enig med Anna, og henger ikke tøy ut på søndager. Har det med meg hjemmefra. Tror kanskje at turgåere med god utsikt til tørkestativet mitt kan bli litt støtt..!?? (Få, antagelig!)Ble veldig såret selv da en tysk leieboer vi har, hengte ut tøy på 17. mai en gang... Men tidene forandrer seg, og i vår individualistiske tidsalder er det nok få som føler seg stoppet av gamle uskrevne regler. Litt trist er det at søndagen som hviledag ser ut til å være utrydningstruet. Glad butikker stort sett ikke er åpne i hvert fall :)

Populære innlegg