torsdag, august 27, 2009

En gang i framtiden...


... skal denne pryde våre platespiller-sidetable-hyller: Panthella, designet av Verner Panton i 1971. Den har stått på ønskelisten i årevis, de hadde en gammel en for salg på Panton-salgsutstillingen i fjor høst, men da var det jo den originale Fun Lamp som var min førsteprioritet.


En Panton-Flowerpot har vi også, og vi var inne på tanken å kjøpe en Flowerpot-pendel til spisebordet nå i sommer - men så tenkte vi kanskje at My-lampa til Norway Says var like fin og ga enda bedre lys... Inntil vi fant en fin hvit lampeskjerm i et skap i en kjeller - visstnok tilhørende en gammel bordlampe hvis lampefot var ikkeeksisterende - og et oppheng i en annen kjeller som passet helt perfekt. Voila. Gratis er fint når man drukner i gjeld.


Men Panthella altså. Ved siden av platespilleren. En gang.

6 kommentarer:

glamouringeniøren sa...

Jeg liker "En gang", har mange slike selv ;)

AX80 sa...

The lamp was actually so deliciously retro that it seemed like it could have been an avant garde design from our days.

L1Sofie sa...

Verner Paton lampen er kjempefin! Deilig å kunne planlegge fram i tid, at engang... jeg har også slike :-). Taklampa høres jo stilig ut også og så gøy at du fant noe som er fint og ikke minst gratis. Litt gøy å ha noe som ikke går an å få kjøpt også :-) er veldig nysgjerrig - hadde du kunnet legge ut et bildet av taklampa?

Glamourbibliotekaren sa...

Ingeniør&ax80: :)

L1sofie: Det kan jeg sikkert!

Glamourlektoren sa...

Falt for My-lampa, jeg! Men morsomst med selvlaget. Kan fortelle at vi på femtitallshytta har en flerarmet lysekrone i lakkert furu, med plisserte, rutete lampeskjermer i burgunder og hvitt. Den gjør meg av en eller annen grunn glad til sinns i all sin 80-tallsprakt! Åttitallet er jo tilbae i klesveien, så hvem vet om man ikke jakter slike om et tiår eller to..? :)

Britt Åse sa...

Ååå, den lampen hadde jeg i stålampeversjon i første ekteskap, og den gikk dessverre til "motparten" da boet ble delt. Nå kjenner jeg helt tydelig at jeg bare MÅ ha en sånn.
Google...

Populære innlegg