tirsdag, august 25, 2009

Iggy & FrancoiseEn av mine yndlingssanger her på denne jord, "I'll be seeing you" av Sammy Fain og Irving Kahal, tolket på en litt annen måte enn den jeg vanligvis helst lytter til - Billie Holiday sin. Morsomt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Billie Holiday sin stemme er litt som "Mona Lisa" sitt ansikt. Du vet ikke helt om det byr på glede eller sorg. Det kommer an på hva man ser etter, kanskje?

Jeg har hørt "I´ll be seeing you" nesten fra barnsben av (Billie) og kjent langt inn at teksten handlet om lengsel og smerte og viseesaldrialdrialdri mer.

Francoise Hardy og Iggy Pop høres ut som en tur i parken -vi sees på hjørnet om ei uke. Alt er fryd.

Jeg måtte høre Billie Holiday sin tolkning én gang til. Det var da jeg ble usikker. Er det latter eller er det gråt i stemmen hennes? En ny opplevelse for meg!

Takk for delinga:-)

Glamourbibliotekaren sa...

ja, det er vidt forskjellige tolkninger! Jeg tenker at Billie er melankolsk i sin tolkning, men kanskje ikke helt med gråt og oppgitthet heller - derimot en slags aksept, selvfølgelig en del sorg, men også et slags håp. Flere som vil tolke henne? :)

Glamourgrammatikeren sa...

Hørt Vera Lynn sin?

Glamourbibliotekaren sa...

Ja. Og Rickie Lee Jones sin. Og Jane Monheit sin. Og Etta James sin. Og Engelbert Humperdinck sin. Og Willie Nelson sin. Og Sarah Vaughan sin. Og Rod Stewart sin. Og Frank Sinatra sin. Og en hel haug andre - til og med Fun lovin' criminals :)

Populære innlegg