mandag, september 14, 2009

Dag 1

Velkommen til første dag i "Bruk dine fine eiendeler istedet for å la dem støve ned i skuffer og skap"-uka! Første ting ut for meg er dette svært vanskelige motivet - en gullklump-ring som mamma fikk av sin søster som bodde i Hong Kong på 60-tallet. Mitt kamera sviktet totalt i morgentimene, så skarpt ble bildet dessverre ikke. Gullring og røde negler føles veldig Jerry Hall-åttitalls-posh, men istedet for å matche det med pelskåpe og smoky eyes, har jeg Adidas-joggesko med et par malingsflekker på. Slik toner man ned blingbling, Glamourbibliotekar-stylee!

Nå vil jeg gjerne ha rapporter!

35 kommentarer:

sg sa...

For en flott ring! Kult at du bryter helt med den og velger adidas-sko som en kontrast. :)

Elisabeth B sa...

Når man er på flyttefot og har fordelt flere års liv på to kofferter 'medbrakt' og sju esker som ettersendes, er det ikke helt enkelt å delta i denne uten videre. MEN jeg kom over et par øredobber som jeg ikke har sett på ei stund (de lå simpelthen helt nederst i bruke-ganske-ofte-skåla med bling) og de er herved tatt i bruk! De skal få følge meg nesten 2000 km de neste par dagene, faktisk, siden det meste annet er pakket ned og først dukker opp på ankomststedet!

Jeg liker tiltaket ditt :)

wine-fueled narcissism sa...

Jeg tjuvstartet litt i går jeg, med å bruke opp siste skvett av min Coco Mademoiselle. Og i dag feires valgdagen med siste skvett av Chanel Chance. Det er jo ingen vits å spare på så og si tomme flasker, så mitt bidrag til prosjektet ditt er å bruke opp samtlige mikroskopiske parfymerester, for så å kunne spandere på meg en NY med bedre samvittighet. :)

Anonym sa...

Jeg har funnet frem en skvett Chanel Chance, en rest fra i fjor sommer da den var min "sommerduft". Planlegger å bruke den hele uka, fint med litt variasjon fra Coco Mademoiselle, min vanlige følgesvenn. Ser at det er en annen her som har omtrent samme smak som meg ;)

Oslopiken sa...

Jeg startet dagen med å forsiktig, forsiktig spraye meg med bryllupsparfymen min, Vera Wangs Truly Pink. Den er svært sjelden i bruk, både fordi jeg er så allergisk og fordi den lukter en veldig spesiell dag. Men brukes den ikke oftere blir den vel snart dårlig, har jeg konkludert!

Frøken Hamilton sa...

Jeg lete i hårting-boksen og fant en sommerfuglspenne i sølv som jeg selvfølgelig helt hadde glemt at jeg hadde. Så jeg flette håret i sideskill og feste spennen ett sted i fletten. Ble riktig så søtt :)

Anonym sa...

Her er det hvit 60-tallsjakke, feminint innsvinget med "skorsteinskrage". Litt Audrey, litt gal professor/tvangstrøye.

Lille My

Henrikka sa...

Har på meg en brosje med "ocean stone". Aner ikke hva steinsorten heter på norsk; sjatteringer av blågrått med innslag av brunt. Den er laget av en veldig spesiell dame som bodde ikke så langt fra Kelowna, British Columbia i Canada. Hun malte, laget smykker, jobbet som lærer og hadde gården full av dyr. Hun er ikke blant oss lenger, dessverre. Jeg møtte henne da jeg var 17 og fikk denne brosjen. Den er liggende oval og ser ut som et landskap med himmel over - blått med lyseblå "skyer" over en brun "ås". Bruker den altfor sjelden!

koldfru sa...

Jeg kjører også ring i dag- det føste smykket min mor fikk av min far, gullring med en diger kladeis av en bergkrystall.Forøvrig relativt nøytralt antrekk og Body Shops "Woody sandalwood" bak ørene.

k sa...

Jeg fant frem et gammelt kjede etter bestemor, gullfarget med fargerike stener som danner blomster. Har enkel sort genser til. For å matche skulle parfymen ha vært 4711 eller no, jeg har L'Interdit. På fingern en ring med Blå sten, arvet av en tante. Gir en god trygg følelse på valgdagen som jeg er veldig spent på utfallet av!

Unknown sa...

I dag ble det røde skoletter og en grå kjole fra "soaked in luxury" som egentlig er litt vid og rar, men med fantastiske detaljer. Godt valg alle sammen!

Glamourlektoren sa...

Har funnet frem min kjære svigermors smykkeskrin og begynt å bruke noen av smykkene hennes. Hun døde for fem år siden til stor sorg for oss alle, og det har liksom vært for sterkt å bruke smykkene hennes, men nå føles det hyggelig og riktig. Så i dag har jeg hennes enkle, vakre diamantring i hvitt gull og nylakkerte negler med neglelakk funnet frem fra gjemmene - like fin!

koristen sa...

Jeg har gjort som flere andre her og brukt den nest-siste skvetten av gammel favorittparfyme, for mitt vedkommende Jennifer Lopez' Still. Dessuten arvering selv om det ikke er fredag. Knallrøde negler!

S sa...

Har på en lilla genser med fine sømmer og svak A-fasong som jeg ikke har brukt på lenge. I tillegg tok jeg på langtidslagret Hugo Deep Red parfyme, fra Hugo Boss. Men blir liksom ikke fortrolig med duften, og den er defintivt for tung til å brukes om dagen. Men så fant jeg ut det, iallefall.

S sa...

Har på en lilla genser med fine sømmer og svak A-fasong som jeg ikke har brukt på lenge. I tillegg tok jeg på langtidslagret Hugo Deep Red parfyme, fra Hugo Boss. Men blir liksom ikke fortrolig med duften, og den er defintivt for tung til å brukes om dagen. Men så fant jeg ut det, iallefall.

Princess of many sorts. sa...

Hei
Er det greit om jeg stjeler denne ideen?
Synes den er fantastisk.
Vennlig hilsen SP

Fruen sa...

Jeg kjører Glamourøs Mandag! Pent sminket og pent antrukket feirer jeg valgdagen med pent lakkerte negler (bare blank, men det er hakket mer glamourøst enn jeg pleier, så det teller med det også!). Vi har kjøpt Märthaliljer. I kveld skal vi tenne opp enda det ikke er såååå kaldt, tenne lys, lage en eller annen koffeinfri drikke og så krysser vi fingrene for at valget ikke blir så spennende som alle tror...

Unknown sa...

Har på sort kjole med en sløyfe på magen. Den har samlet støv for lenge. Og i kveld (på valgvake): Bestemors forlovelsesring med en liten diamant, som min bestefar romantisk nok valgte å gravere inn den velvalgte hilsenen "god jul" i. Han var ikke en mann av store ord. Den ringen er nok det fineste jeg eier. Gode bestemor og snille, rare bestefar. Hverdagsromantikk.

Anonym sa...

Hei! Jeg hadde bursdag her om dagen, og fikk i presang et meget over-the top-smykke fra en alt for dyr butikk på Grünerløkka.Når jeg får slike dyre ting blir jeg livredd for å bruke dem, og pakker dem oftest bort i en eske med silkepapir. Men på grunn av din oppfordring har jeg tatt det på meg på jobb i dag, og høster stor beundring :)

Ha en fin dag! Hilsen Annika

Hanne sa...

Oi. Har visst ikke hengt med i alle svingene, for jeg hadde ikke fått med meg at en ny frem-fra-glemselen-runde var i anmarsj.
Har riktignok kjole på i dag, men det er en brun, hverdagslig cordfløyelskjole med en løpsk fargeklatt av en strømpebukse attåt.
Dagens glamour får bli at jeg nettopp har bestilt meg to dufter fra ungdommen - Charlie og Blue Grass. Gleder meg til gjensniff!
Og så har jeg kjøpt fire nøster aldeles nydelig alpakkagarn som jeg skal begynne å strikke av på valgvaken - teller det??

Mammadamen sa...

Chanel no 5 her! Den parfymen fikk jeg i julegave fra min snille mann for to år siden.

Jeg hadde jo egentlig planlagt kjole, men så rakk jeg ikke å stryke den. Men da har jeg det til gode til senere i uken:-) Jeg leser forresten at jeg er i godt selskap på parfymefronten med blant annet wine-fueled narcissism:-)

Ønsker alle en fin dag!

fairytale sa...

I anledning valget: Røde negler, rød ring, røde øredobber og røde glittersko.

Kaisa sa...

I anledning utfordringen, og muligens litt underbevissthet, valgte jeg et grønt ull-pencil-skirt jeg ikke har brukt på en stund.
I kveld tror jeg at jeg skal gå gjennom smykkene jeg fikk til konfirmasjonen for lenge siden, og se om jeg kanskje liker noen av smykkene jeg fikk da bedre nå. Ikke helt umulig det. I så fall er det virkelig å ta fram noe fra glemselen! (Inspirert av ringen din.)

glamouringeniøren sa...

I dag tok jeg frem Hunter-støvlene mine. Og igjen ble påmint om hvorfor jeg aldri bruker dem... For stor i foten og litt for trang i skaftet.

Må finne noen å gi de bort til, slik at jeg kan få byttet de ut. Støvler må man jo ha! :)

Anonym sa...

Jeg åpner uka med et halssmykke med to fugler som holder et bånd der det står "True Love" kjøpt til bryllupsreisen i fjor høst, og som siden har hengt på en knagg og minnet meg om fjorårets fineste dag.

Svea sa...

Svärmors gamla pärlor ligger där de ligger för det allra mesta. Men idag, denna vackra septembermåndag med krispig höstluft, får de ge mig lite vardagsglamourfeeling!

Trine sa...

Jeg glemte dette helt bort da jeg kledde på meg i dag, men jeg har tatt fram et arvet kaffeservise nå. Det blir ettermiddagskaffe i gamle, tynne porselenskopper etter farmor.

Micha sa...

Jeg tok fram en høstjakke jeg bruker veldig sjelden, og i dag skjønte jeg hvorfor. Jeg føler meg ikke noe fin i den. Det er noe m fasongen som gjør at jeg konstant føler meg rar.
Så enten må jeg sy den om, eller gi den bort. Blir nok det siste...kjenner jeg meg selv rett.
Jeg har også våget meg på knallrøde negler og adidas-sko i dag: )

Finansfrøken sa...

Jeg har gjort som flere andre: har duftet nydelig av ynglingsparfymen Clinque's Simply hele dagen..denne er ikke lenger i produksjon, så her må hver dråpe nytes!

AdLib sa...

Her er en annen variant av en utfordring, bruk den samme kjolen i 365 dager, bare ved å variere tilbehøret. Jeg bøyer meg i støvet for variasjonene her: http://www.theuniformproject.com/

Den grønnkledde sa...

Jeg tok fram det nydelige armbåndet jeg fikk av mors kusine til jul, arv etter min grandtante. Jeg bruker sjelden smykker av noe slag, jeg synes de er i veien, men noen er bare så fine at de må fram i lyset.

Frøkna sa...

Jeg tok frem et par fine svarte sko med høyere hæler enn jeg pleier bruke på jobb, og fikk komplimenter :) Og så husket jeg å fylle på leppestiften utover dagen... slik at den freshe looken holdt seg ut over dagen også :)

Lekkermunn sa...

Hehe, nå trodde jeg du hadde rappet ringen til mammaen min. Foreldrene mine var på bryllupsreise til Hong Kong og Tokyo i 1969 og hun kjøpte ringen på turen. Helt lik som din.
Fikk lyst til å fortelle noe om den bryllupsreisen, som jeg tror viser hvordan samfunnet har forandret seg siden 1969. Min far var lærer på den tiden og de skulle på tre ukers tur (utenom sommerferien). Han hadde ikke råd til å ta seg tre uker ferie. Vet du hva hans kollegare gjorde? De fordelte timene hans mellom seg - og tok hans undervisning på dugnad. Det tror jeg ikke hadde skjedd i dag. Eller?

Glamourbibliotekaren sa...

Bra innsats, folkens! Keep it coming utover uka! :)

Torunn sa...

Jeg har hentet fram et smykke og ei brosje jeg har arva fra farmor.
Bilder kan sees på bloggen min.

Torun Glamourunn

Populære innlegg