fredag, februar 19, 2010

ArthurPå tv i kveld (FEM kl.21): "Arthur" fra 1981, min yndlingsfilm siden jeg var ti år og fremdeles en av de morsomste jeg vet. Dudley Moore gjør en fabelaktig Arthur, den uansvarlige og fordrukne rikmannssønnen som bare vil ha det moro, men som blir tvunget til å forlove seg med en relativt korka rikmannsdatter (Jill Eikenberry). Imidlertid faller han pladask for Linda (Liza Minnelli), servitrisen fra Queens, og risikerer dermed å miste formuen sin. Hans beste venn er butleren Hobson, en mer kjærlig far for han enn hans egen noensinne har vært. Dette er min barndoms New York, før jeg hadde vært der selv, Central Park som sjåføren Bitterman ofte kjører gjennom fordi Arthur elsker parken, 5th avenue hvor Arthur og Linda møtes. Og ikke minst: En av historiens fineste filmmelodier, naturligvis signert Burt Bacharach:


6 kommentarer:

k sa...

Takk! Denne har jeg faktisk ikke sett (!) og nå under OL er det jo perfekt å se en god film :D

Glamoursjefen sa...

Åh - det er bare en av mine største favorittfilmer! Har den til og med på DVD. Favorittscenen er i starten der han nærmest ruller ut av Cadillac'en med kommentaren "I just hate it when that happens...." (sånn passe snøvlete). *glis*

For meg er det ekstremt gode minner knytte til Arthur's theme som lå på Topp 10-listen da jeg som 17-åring lå og hørte på radio (walkman) i mørket hos min vertsfamilie i USA. (Jada, jeg er gammel...) Mimre, mimre.. :)

Glamourlektoren sa...

"When you get caught between the moon and New York City.." - åh, instant 80-tallsfølelse! Visste ikke at det var Bacharach, faktisk. Forbandt den bare med Christopher Cross. Men det er ikke alle som kan snekre sammen en slik melodi, så er i grunnen ikke overrasket likevel :)

Mammadamen sa...

Enig, fantastisk morsom film:-)

Glamourbibliotekaren sa...

Åh, det er så mange scener som er bra. Når han sitter i baren og snakker med en annen fyllik - "I'm a dentist." "-Oh my GOOOOOD...!" :D

Glamourgrammatikeren sa...

Ååååh - Arthur! Husker jeg tok den opp fra Ti i skuddet - om å gjøre å stoppe opptaket før mentometeret kom på... Og nå får jeg plutselig en ubendig trang til å dra til NY igjen. Glamourbibliotekaren er god til å skape stemninger!

Populære innlegg