onsdag, mars 17, 2010

Jeg er glad i økologiske butikker!

Økologiske matbutikker spretter opp her og der, og jammen er jeg glad for det! Tilgjengelighet er viktig. Dessuten ser produktene mer og mer attraktive ut også. Her om dagen spiste jeg frokost hos Food Story i Thorvald Meyersgate, og de har en fin liten avdeling for lekkerbiskener:


Det sitronsaltet har jeg skrevet om her tidligere - veldig bra til avokado og koriander!

13 kommentarer:

Fridapus sa...

jeg digger produktene fra Holli Mølle :)

Anbefales MiddagsPerler på det varmeste. Det er hele korn som er polert og de brukes som en erstatning for ris. Kjempegodt og sunt :)

en vanlig bonde sa...

Du tror vel ikke at den såkalte økologiske maten er bedre en vanlig
norsk mat, der det nesten ikke brukes kunstgjødsel eller sprøytemidler.Nei spis den vanlige
maten og slutt å bruke penger på sånt tull.

Lene sa...

..og jeg drikker whole earth dagen lang her nede i valencia, fantastisk godt!

hilmar j. sa...

Til en vanlig bonde.
Du tror virkelig på den gamle myten om at norsk landbruk er "tilnærmet økologisk".Sannheten er at Norge ligger helt på "verdenstoppen"i forbruk av nitrogen i form av kunstgjødsel,vi
bruker mer enn det dobbelte av EU-gjenomsnitt.Plantene nytter kun halvparten av dette til vekst,resten blir vasket ut i vassdrag og sjøer.Nitrogen er hovedorsaken til s.k. "døde hav" rundt om kring i verden.
Nitrogen kan også føre til høye nivåer av nitrat i plantene,som så kan omdannes til nitrosaminer,som er sterkt kreftfremkallende stoffer.
Kan det være sammenheng med "verdensrekorden"for Norge i enkelte kreftformer.
Sprøytemidler brytes dessuten senere ned i vårt kalde klima.

Hermia Says sa...

Bra du puffar för det ekologiska!
Kusmi te är dyrt men åh så gott! (och burkarna går ju att återanvända..)

Tonje sa...

Advarsel: De champagne trøflene er farlig gode!!

Mmmmmmmmmm :-D

Ida Victoria sa...

Takk for tips - dit skal jeg ta en tur! Flott at det dukker opp flere og flere butikker som har fokus på økologiske produkter.

Jeg skal akkurat til å begynne på et år der jeg ikke skal kjøpe noen nye ting, ikke bruke halvfabrikata til matlaging, og i den grad det er mulig holde meg til økologisk.

Siri sa...

Jeg husker Food Story var bortgjemt inne på R.O.O.M på Vinderen, de har sikkert gjort et sjakktrekk ved å flytte til Grünerløkka og Thorvald Meyers! Åh som jeg savner Oslo!

Rebecca sa...

Food Story er jo bare helt fantastisk!! Jeg elsker både butikken og maten de serverer, regner med du har smakt pannekakene deres? Himmelske ^^

Og en gang i livet skal jeg bli så voksen og flink til å prioritere matlaging at jeg også kan ha et halvfabrikat-fritt år som Ida Victoria her, det høres veldig forlokkende og lærende ut..

Elin sa...

Hm, så britisk program på svensk TV, hvor en eplefarmer fortalte at økologiske epler ofte blir sprøytet med sulfat - som er listet som "økologisk". Men det er jo like fullt uheldig. Noen andre som vet om "økologisk" sprøyting? Ble litt skeptisk, jeg - for har jo trodd at økologisk nærmest var synonymt med usprøytet...

trine sa...

Risottoblandingene de selger på Food Story er også å anbefale! Den med sopp er utrolig god med litt parmesan i! :)

Glamoursjefen sa...

Takk for gode tips. Og Kusmite er bare så knallgodt!

Kirsti sa...

Og jeg minner om at det går an å få økologisk mat levert på døra -og det finnes også godt utvalg i nettbutikker. Her er en link som er bra:

http://www.okomatnorge.no/

Selv har jeg meget gode erfaringer med Økomat innherred, med fast leveranse hver fjortende dag -og gratis frakt fra nettbutikken hvis man har fast leveranse. De leverer fra Steinker i nord til Trondheim i sør. Og til Fosen.

Jeg har ingen økonomiske fordeler av å skrive dette, er bare fornøyd kunde:-)

Populære innlegg