mandag, mars 01, 2010

Kafétips: Smiths butikk på Vålerenga

Tips om fine kaféer er det mange av dere som etterlyser. Her er et knakende bra alternativ: Smiths butikk på Vålerenga, i krysset Vålerenggata / Ingeborgs gate (Vålerenggata går parallelt med kirka). Et lite gult trehus med en veldig koselig kafé inni - der alt av interiør er second-hand og mye av det kan kjøpes om man vil.


Te og kaffe serveres f.eks. i slike oransje kopper fra Egersund.


Veggene prydes av bilder tett i tett, men også av LP-covere av The Clash og Prefab Sprout. Og den lampa tror jeg jeg skal legge inn et bud på.


En annen karakteristisk lampe.



I en hylle står også en kassett med Prefab Sprout. Eller en MC, som nerdene kalte det. Bak står en rekke CDer fra Rune Grammofon - disse er nye, og til salgs.


En godstol ved siden av en gammel radio. La oss kalle interiørstilen erindringsrom/Glamourbibliotekar-chic.

Slike bokhyller preget min barndom. Og jeg ønsker meg noen. Legg merke til platespilleren på den nederste hylla - den er laget av pepperkakedeig.

Og kaféen har jammen sitt eget bibliotek. Dette er et sted helt etter Glamourbibliotekarens hjerte. Og det er bra at slike steder finnes, så jeg oppfordrer i høyeste grad til å legge turen til Vålerenga titt og ofte - de store kaffekjedene klarer seg alltids; nå er det viktig at vi støtter opp om de andre - de som står for noe litt annerledes og unikt, og som ikke har en diger kjede i ryggen. Dessuten er de hundre tusen ganger koseligere!


På gjensyn!

11 kommentarer:

Fornuftig forsker sa...

Smiths er supert! En oase i hverdagslivet! Det er nesten så jeg tenker, "Å nei, nå blir det fullt hos Smith, siden du nevner ham her..." men egentlig er jeg bare glad, for alle som bor rundt der og er innom Smiths titt og ofte vil at han skal fortsette med å være der og forgylle nærområdet. Så anbefalingen tiltredes.

glamouringeniøren sa...

Koselig er ordet! Herregud dit må jeg komme meg neste Oslo-tur. Takk for tipset!

Ragnhild sa...

Wow, denne kafeen har eg aldri høyrt om! Og han er akkurat etter min smak! Takk for tipset - denne skal sjekkast ut:-)

Katrine sa...

Fornuftig forsker: Jeg bor også i nabolaget, og skal påta meg noe av skylden for å ha oppfordret Glamourbibliotekaren til å spre det glade budskap om Smiths butikk (hun var ikke overraskende oppmerksom på den fra før), nettopp av den grunn. Hverken kaffebaren eller bakeriet klarte seg, og han kan ikke leve av idealisme alene, lange fine mannen. Vi vil ha folk i husan... Folk træng Smiths og Smiths træng folk.

Forøvrig er det nesten påfallende i hvilken grad Smiths butikk er i henhold til en slags hypotetisk Glambib-spek;-) Ikke bare interiørstilen, men komplett med Prefab Sprout-effekter og utlånshylle!

Glamourbibliotekaren sa...

... og Joni Mitchell og Billie Holiday på stereoen. Som bestilt! :)

Fornuftig forsker sa...

Ja, Katrine, det er så sant som det er sagt. Det er ikke mulig å drive et så helstøpt prosjekt som fine Smiths butikk på bare idealisme. Hvis det er kø der neste gang jeg går forbi, blir jeg bare glad. Dessuten slår han bakeriet som var der før så fullstendig ned i støvlene, det er egentlig snakk om ikke-sammenlignbare størrelser.

koristen sa...

Aiaiai, jeg jobber i nærheten, og nå vet jeg hvor jeg skal gå og utforske SNART! Takk for tips :-)

Siri sa...

Vålerenga er så idyllisk og har masse å by på! SKal virkelig legge turen innom denne kaféen - den sr jo ut som stua til mormoren min!

Hilde sa...

Kanskje litt off topic, men ettersom at jeg vet at du er glad i second hand kan jeg jo tipse om denne søte bloggen: http://martotopia.blogg.no/

Nynorsk, full av second hand-skatter og med en koselig atmosfære. :)

Anonym sa...

Haha, sånne oransje kaffekopper var fast inventar på kaffebordet hjemme hos oss i årevis! Helt til i fjor, tror jeg... :)

Anonym sa...

Åh Smiths... Det KRYR ikke av serveringssteder på Enga, men Smits er nettopp en oase. Og for en bedre middag: fortsett ned gata, ta til høyre, og plutselig snubler du over Smia Galleri. Lunt og romantisk og rødvin om vinteren, bakgårdsidyllisk og iskald øl om sommeren...

Populære innlegg