fredag, oktober 22, 2010

Glamorøs fredag

God morgen! Her i hovedstaden våknet man opp til et hvitt landskap i dag tidlig - så fint! Fram med ullklær.

Fredagsfølelsen er så absolutt på plass, hodet er alle andre steder enn der det burde være og en sterk grad av døgnvillhet er fremdeles tilstede etter den surrealistiske Prince-opplevelsen natt til i går. Noen dråper av Vivienne Westwoods Libertine får meg i balanse igjen, og denne plata får prege dagen i dag.

Helgen blir fin og rolig, jeg trenger det, og søndag skal jeg sitte klar med mitt bidrag når TV-aksjonens bøssebærere banker på. (Husk at de trenger flere bøssebærere, det er bare å melde seg!)

Ha en fin dag alle sammen! Og lever inn deres fredagsrapporter i kommentarfeltet! Sammen hever vi fredagsglamourfølelsen i dette land!


32 kommentarer:

HildeSofie sa...

Glamorøse fredagshilsener fra Paris!

Her blir jeg til søndag, anledningen er et møte i morgen og søndag, men jeg dro ned en dag tidligere bare for å kunne rusle rundt og kose meg :)

Snart er det tid for frokost på det bittelille og hyggelige hotellet jeg bor på, og deretter bærer det ut i de parisiske gatene. Kom gjerne med tips til hva man gjør her om man kun har en dag!

Dagens antrekk er en ny grå kjole, sorte strømper og mørkegrå støvletter. Et rødt skjerf rundt halsen gir farge til det hele. Duften er Chanel Chance, og dagens smykke er den lille stemorsblomsten jeg fikk til dåpen min for 30 år siden.

En riktig god fredag til alle!

Mynte sa...

Å, så fint med hilsen fra Paris! Nyt dagen!
I dag er det ullgenser med perleknapper, perler i ørene og høye hæler som gjelder! I morges tok jeg fram vinterjakka. Det var nydelig å gå ut i det vakre, hvite landskapet. Det var så rent, lyst og friskt.
Nå venter en fin arbeidsdag med god lunsj midt i.
Jeg gleder meg veldig til helg nå!

Glamourfilologen sa...

"Ein av dei kalde, klåre dagane", for å sitere et dikt av Marie Takvam.

Her er det glamour på kontoret, med sjøgrønn ullkjole fra Benetton, sorte strømper, høye, sorte støvletter, perler i ørene og en liten dash Eaudemoiselle fra Givenchy bak hvert øre...

Ha en god fredag, alle sammen!

Alt godt sa...

God morgon!

Her skin sola over tak som såvidt har fått eit melisdryss av snø, og det er eigentleg ganske vakkert. Ikkje desto mindre har eg tenkt meg ut på sykkel, vi får sjå om piggdekka er i kjellaren, så stoppar eg innom ein verkstad på vegen for å få lagt om.

Dagens duft er Oriens, ei ganske ny duft frå Arpel & Cleef. Deilig, ikkje så veldig krydra, men varmande. Antrekket er businessprega, pinstripa, innsvingt skjorte, svarte capribukser og høge, svarte boots.

Helga går med til berre hyggelege ting, i kveld er det quiz på Bohemen, medan 12-åringane er på Megazone og skyt på kvarandre.

I morgon er det først 12-årsbursdag med familien, og deretter lammelår hos vennar nord for byen. Der overnattar vi sannsynlegvis, så det blir sikkert ein fin søndagsfrukost der oppe.

Eg ynskjer alle, og bibliotekaren især, ei fredeleg helg!

Kristine sa...

I dag har jeg nye, fine sko, fantastiske øredobber kjøpt på søndagsmarked på Blå og lukter av Jean Paul Gaultiers klassiske dameparfyme. Kvelden går med til innflytningsfest i nyleiligheten vår, og morgendagen bringer en utkledningsfest. Sol, minusgrader og litt snø er det beste som fins!

God helg!

glamouringeniøren sa...

God glamorøs fredag!

Her har sjuklingen karret seg på jobb etter to dager i sykesenga. Da hjelper det med en god dusj og så kle på seg det fineste man har, umiddelbart føler man seg bedre. Selv om man må ty til kleenex og nesespray.

Skal ha en rolig arbeidsdag og så hjem og ta det enda lugnere. Lese mer Jane Eyre og drikke mer Earl Grey.

God helg alle sammen!

trine sa...

Fantastisk høstvær I dag! Den kalde, klare luften river i litt forkjølet nese. Jeg bruker morgenen til klesvask og opprydding I leilighet. Det er luksus å kunne ta det med ro, drikke kaffe og lese blogger mens fredagen suser forbi utenfor. Lunsj med søteste niese og hennes mor blir koselig!!

God helg!

Kjersti sa...

Glamourhilsen fra Tønsberg!

Fredag er min "kontordag" hvor jeg skal gjøre omtrent alt jeg ikke rakk tidligere i uka. Så i dag blir det litt nødvendig kontorarbeid før jeg tar en forhåpentligvis avslappende helg. Denne uka har vært hard og neste blir også travel.
Gleder meg over nysnø utenfor vinduet, samt strålende sol,og håper å rekke en formiddags-gåtur i vinterparadiset. Kjære Gud - la snøen bli liggende!

Gleder meg også til konsert i kveld på Maskinistenes hus - som jeg vet blir super :) Og til en lørdag med kafètur og innkjøp av nytt vintertøy til minsten, samt en rolig søndag med avslapping og opplading.

Dagens antrekk:
Sort ullkjole, grå ullstrømper, sorte, lange Dr. Martens. grå ullkåpe, rosa kashmirskjerf kjøpt i India, perleøredobber, sort mohair-lue, skinnhansker. Dagens duft: Wild rose fra Weleda.

Ønsker alle en flott helg!

Jenny B sa...

Grattis, Glamourbibliotekaren, till en härlig natt med Prince! ;)

Idag har jag röda läppar för att känna mig glamourös, och den diskreta fina doften Philosophy Pure Grace. Ikväll skall jag på Body Balance följt av operapremiär. Imorgon skall jag på en stor 40-årsfest. Det blir roligt, och ännu mer glamour!

Ha en fin helg, allesammans!

koristen sa...

Paris og Prince og jeg vet ikke hva, wow! Oslo i vakkert høstvær med et "melisdryss" av snø er heller ikke verst, og jeg har blåbærmuffin og god kaffe.

Antrekk svarte jeans, svarte høyhælte sko, pen tunika og arvesmykker. Foran meg ligger en hektisk arbeidsdag, men etter det kommer en helg uten planer! Den kommer til å inneholde rydding, skog, strikketøy, musikk og bok og forhåpentligvis noen venner :-)

God helg til glamourbibliotekaren og alle andre! Og så fin Audrey idag, med gitar :-)

namnam sa...

I dag er det strålende, om enn noe prematurt, vintervær i Trondheim. dagens antrekk er lang, brun ulljakke over mørke jeans, grønne dingeldangel i ørene og black honey på leppene i ære av fredagen.

Helga blir omtrent som på bildet av Audrey. Jeg slutter tidlig på jobben og kjører mot de dype skoger i Østerdalen. Gruer meg litt til kjøreturen alene på isføret, men gevinsten venter der fremme: Kosehelg med mamma og søsken. Familiebandet skal gjenforenes (derav bildereferansen), låttekster skal skrives, god mat og vin skal fortæres og det blir sikkert en liten rusletur ute i kulda også. Gleder meg veldig!

God helg til alle de glamorøse!

Tuva sa...

god morgen!
denne fredagen er glamorøs fordi den betyr slutten på et prosjekt som har vært pur smerte fra ende til annen (og særlig i natt..)

dagens glamoureffekter er amerikanske 50-talls øredobber, behagelige nike-sko og clinique happy.
kvelden er satt av til pakking og i morgen venter praha, kjæreste, lange frokoster på café, billig øl og generell hygge i 11 fantastiske dager.

Miss Golightly sa...

I hovedstaden skinner også solen. På kontoret hører jeg på Fleet Foxes "White Winter Hymnal". Deilig og passende sang for denne morgenen. Ha en fin helg.

Lektorspire sa...

Blåst og kulde preger det sørlege Tyskland. Det gjer ingenting då ny dunjakke vart innkjøpt på salg i går! Sjølv om dunjakke kanskje ikkje er det mest glamorøse eg veit om, er det særs glamorøst når gradestokken kryp ned mot null og ein slepp å fryse. :)

Gårsdagen enda og med storhandel av nye hudprodukt frå Eisenberg. Det har vore ekko i baderomsskapet ei stund no, så no håpar eg det gjer underverker på ein uttørka hud. Dagens andre glamorøse element, er altså mjuk og skinnande hud etter gårsdagens ansiktsmaske og påfølgande ny krem. Deilig!

Utanom at eg klarte å gå til bakaren med VRENGT bukse på meg i dag tidleg (hjelpes! Snakk om å vere trøytt!), starta dagen med koseleg frukost. No går snart turen til lesesalen med eit kort stopp innom studiebokhandelen. I ettermiddag ventar trening og resten av helga byr på lesing, tedrikking, 90-tallsfest og ANSA-middag.

No skal perleøyredobbane på og Vanille Noir frå Yves Rocher, så er eg klar!

God helg til alle og einkvar, og Glambibliotekaren især!

Sjokoladepiken sa...

Jeg hører på Stings "In a winter's night..." (den er så vakker! jeg har gledet meg til å høre på den siden sist vinter) og drikker te jeg kjøpte i Gøteborg, med det passende navnet "Vintersaga". De fine hvite ullstrømpene er på og sjela er rolig. En fin førvinterfredag!

Lørdagen skal tilbringes hos mamma, med et utvalg søstre og datteren min. Det er blitt lovet kanelboller og te! Søndag skal jeg gå med bøsse sammen med en av søstrene. Det er den fineste søndagsturen i året!

God fredag og helg til alle sammen!

Pariserpiken sa...

...og en Parishilsen til fra den tidligere Københavnerpiken, nå bosatt i Paris!

Glamorøs fredag er sårt tiltrengt etter en uke med eksamenslesing i kombinasjon med influensa, og feires riktignok på lesesalen, men med både sjokolademousse, evian og nogenlunde fulgt tidsplan - herlig. Tingenes tilstand krever avslappet Pariseleganse, med sorte sigarettbukser stukket ned i sorte ankelstøvletter (sort preger de fleste her i byen, og det er ikke bare nå i disse streiketider) og hjemmestrikket flaskegrønt skjerf over den rødrutede godskjorta stjålet fra lillebrors skap (i så lang tid at jeg til slutt ble forært den, hehe hei kvinnelist). Til ære for fredagen og byen skal jeg slå til med litt Bvlgari Valentine i halsgropen også.

Til HildeSofie kan jeg anbefale å ta seg en tur til Sacre Cæur for Ameliefølelse og fantastisk utsikt, og så eventuelt rusle ned på Rose Bakery i Rue des Martyrs og spise herlig økologisk lunsj. Krua Thai har visst også en bra lunsjdeal har jeg lest på bloggen pearlsofparis.blogspot.com, som også kan anbefales for Paristips og -triks :)

Er litt usikker på om jeg misunner dere snøen eller fryder meg over å slippe, men håper dere nyter den i alle fall! Bonne journée à tous!

Katrine sa...

(Forhåpentlig) siste sykmeldingsdag etter en operasjon, og da gjør man mest mulig ut av den. Eldstejenta kom under dyna tilmeg og ville kose i dag morges, og vi strakk kosestunden til ti minutter etter egentlig stå-opp-tid, siden hun skal være borte i helgen og vi ike får søndagskost som vi pleier. Fin start <3

Da hun var sendt på skolen laget jeg meg en kopp Earl Grey med sitronskive, dagens andre kopp er solbærte. Med en ettåring i hus er det ikke særlig rom for avislesing om morgenen, heler ike i helgen, så det er prioritet 1. nå. Ferdig med Aftenposten, halvveis i Dagsavisen, og har spart A-magasinet til slutt. Da er det vel tid for en liten fika; en kopp kaffe og en konfektbit fra den lille esken som fulgte med god-bedring-blomstene fra kollegene tidligere i uken.

Rekonvalesensantrekket er den samme svarte gravidtreningsbuksa jeg har brukt hele uka, med kjempebred elastikk i livet (den eneste buksa som passer en nyoperert mage), og grå strikkegenser med masse vidde.

Ingen store helgeplaner nå, jeg har egentlig signet opp som bøssebærer som vanlig, men gemalen har antydet at jeg som rekonvalesent kanskje burde unne meg å sitte hjemme og vente på bøssebærer, og spare kreftene til jobb mandag. Han har jo et poeng. Oppfordrer likevel alle andre til å ta årents mest meningsfulle søndagstur!

Utenfor skinner sola på rogna, og det er melis på hustakene. Jeg tror jeg tar den kaffen nå, jeg. God fredag, og god helg!

Glamorarabisten sa...

God formiddag, fra lesesalen kan det rapporteres om at leselysten er liten, men lysten til en tur ute for å nyte det lille laget med snø er stort. Glamoreffektene er silkebluse, bursdagssmykke og Tiffany's perleøredobbene. Og kanskje grøt til lunsj, bare for å forsterke vinterfølelsen.

God helg!

Britt Åse sa...

Hjemmekontor med frenetisk rapportskriving og stressfølelse. Slitsomt og uglamorøst.
Jeg sukrer pillen med Arpège fra Lanvin i nakkegropa, og nyter synet av solbestrålt landskap med det mye omtalte melisdrysset når jeg tar småpauser. Hentet noe fuglemat og strødde ut, og håper det kommer besøk fra diverse pipper.
I morra blir det dugnad i idrettslaget mitt (det var nemlig IKKE forrige lørdag, haha!) og ellers har jeg ingen andre planer enn å slappe av med strikketøy og lesestoff og lade opp til neste rapportskrivingsmaraton, som kommer på mandag.

En ønskehelg ønskes alle i fjern og nær, glambibl. især. (og det var dagens poesi ;) )

Marte sa...

Masse snø og eventyrlandskap ute, jeg startet dagen med å sove litt ekstra lenge. Kontordag gjør at jeg kan være litt mer avslappet i stilen, så jeg tusler rundt på jobben i joggebukse, høyhælte vinterskoletter og rød leppestift. Lag-på-lag må til for å holde varmen, og jeg dufter av Donna Karan Gold. Ingen planer for helgen, annet enn lesing og brettspill og masse kos :)

God helg!

Lene sa...

For et deilig vær!

Idag er det endelig helg og kvelden skal tilbringes hjemme med min fine mann. I morgen er det en litt for tidlig bursdagsmiddag for jeg reiser på jobbreise på søndag og blir borte på bursdagen min.
Blogspot er dessverre sensurert i Kina så jeg får ikke følge glambibliotekaren på en stund dessverre :(


God helg ønskes alle sammen :)

Marmota sa...

Til HildeSofie: Hvis du lurer på hvordan det er å stå inne i et smykkeskrin av gull og titte ut gjennom vegger besatt med fargerike, gjennomskinnelige edelstener, kan du besøke Sainte-Chapelle på Ile de la Cité. En av de vakreste kirker jeg har vært i! :-)

Fagbibliotekaren sa...

I dag har jeg gjort noe som jeg har utsatt i lang tid, så godt å kunne krysse det av lista.

Glamouren er ikke så mye å skryte av antrekksmessig, dette henger sammen med en full (full full) skittentøyskurv. Jeg satser på mer glamour utover helgen når klesvasken er gjort.

Ellers skal jeg lage god middag sammen med kjæresten i kveld, og ellers bare nyte helgen med en bok og annet fint. Gleder meg.

Riktig god helg!

Synne sa...

Aah, fredag igjen! Jeg pakker til hyttetur, men fôrede støvler og strømper med innslag av ull gjør at skjørtene og glamourfølelsen kan bli med ut i Nordmarka. God helg til alle sammen!

sol sa...

Tredje hvite dagen i Trondheim dag, og siden det var sju kuldegrader i morges varer det vel litt. Godt da å være omgitt av Shiseidos Feminite du Bois, og ikledt høyhalset kasjmirgenser. Ellers gir det godfølelse i seg selv og se ut på den nydelige dagen: sol og skyfri himmel og hvitt landskap, og som en kontrast til dette det gul-røde høstløvet. Det er fint når høst og vinter møtes på denne måten!

Henrikka sa...

Er fremdeles gledelig sjokkskadd og aldri så lite misunnelig etter å ha lest dine Prince-konsertanmeldelser fra København!

Gjør rutinearbeid på kontoret og hører på (jada!) Prince samtidig. :)

Glammen i dag er bob-frisyren som har fått en stuss og kasjmir-cardiganen som holder kroppen varm i et vinterkaldt og solfylt Trondheim. I ettermiddag blir det litt mer glam i form av vin og øl med kolleger, deretter familiesamvær - og i helga skal boligen ryddes.

God helg til alle!

Ingrid sa...

Sitter på hotellrommet og spiser cream cheese bagel og drikker HOT! kaffe i chelsea, new york. Første gang her og har testet ut mange av tipsene dine. Beste New York-følelse kom da vi ruslet nedover 5th avenue - wow!!! Største positive overraskelse var Grand Central market (Kan vi ta med oss alt hjem i bagasjen?). Dessverre er det flytur hjem denne fredagen, men fredagsfølelsen etter å ha vært i denne fantastiske byen kommer til å vare lenge.

Takk for SUPER blogg!

Elisabeth sa...

God glamourfredag fra Salten! Her er landskapet fortsatt hvitt etter snøfall for noen dager siden, og selv dagens plussgrader har ikke fjerna den. Hurra!

Selv på dagens morgenrunde med den firbeinte ble glamouren ivaretatt med et snev Chanel Chance Eau Fraiche på halsen - og fargerike ullsokker strikket av ei venninne :) Senere har den blitt utvidet - turtøy er bytta ut med nye, sorte, mønstrede strømper, sort strikkekjole og hvitt bredt belte. Dagens smykke er et lilla glasshjerte i 3D med noen rustbrune biter inni, med svart kjede, som bæres utenpå kjolen.

Helga byr på litt jobbing og mye fri - da blir det aviser, turer i marka, og muligens en dose sosialisering. Samt inntak av nybakte brownies og vaniljeis. Uka har vært litt 'sådär', så nå gleder jeg meg mest til mandag og ny uke :)

God helg, alle sammen!

Kaisa sa...

God glamorøs fredag!
Glambibliotekaren har allerede nevnt melisdrysset over Oslo, så i dag var det fram med den fine blå lua min søster strikket til meg i fjor, lyseblått skjerf og sort kåpe... Under kåpen er det en fin grå kjole med elghoder på, og en liten cashmirjakke.
Ingen helt store planer for helgen, bortsett fra å kose meg med min kjære og være sammen med venner.

Glamoursjefen sa...

(fortsatt litt misunnelig på Glamourbibliotekarens Princekonserter i København - for en heliggris! :))

Glamorøs fredag i dag har vært å være lærer for eldstemann ved foreldreovertakelse på skolen. En artig opplevelse som gav en god følelse. Først tur i skogen for å samle naturmaterialer, og dernest formingsaktiviteter for å lage en høstutstilling. For noen kreative sjeler!!!

Dagens glamourfaktor var deilige varme og myke ullplagg og brune vinterboots i anledning vinterens første snefall i natt. Chanel no. 505 på neglene og Calvin Klein "Beauty" bak ørene gir akkurat den lille godfølelsen man skal ha når man går inn i helgen.

Stiller som bøssebærer til søndag - så da er det bare å ta frem lommebøkene i Oslos gater... Vi kommer!

God helg til alle!

sol sa...

Noe av fredagen er brukt til å gjøre klart for avreise til Praha i morgen tidlig - et femdagers opphold står for døra. Alt som måtte ordnes i dag har flyttet glamourfokuset, denslags får nok noe større oppmerksomhet fra vi lander halv ti og i dagene som følger. Jazzklubb i Prag med Chanel i nakken i morgen kveld...kan ikke si at jeg gruer:-) Ha en strålende helg!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for rapportene, alle sammen! Riktig god helg! :)

Populære innlegg