søndag, oktober 17, 2010

Glamourspørsmål fra leser: Kjole til absolutt alle anledningar

Kjære Glamourbibliotekar

Komande vår skal eg ut på ei omfattande reise rundt om i verda som ryggsekkturist. Eg reiser både i kalde og varme strøk, gjennom forskjellege kleskoder og normer, på høgfjellet, i regnskogen, ved havet, med tog gjennom Sibir... Som du sikkert forstår har eg ikkje plass i ryggsekken min til å ta med all verda av klede. Praktisk er stikkordet i alt eg tar med. Det eg gjerne ville hatt hjelp til var å finne ein reisekjole. Den må vere slitesterk, skulderdekkande, knelang, helst ha litt kvinnleg form, men utan å vere avslørande og gjerne i ein nøytral farge. Har du forslag til ein butikk eller internetside som kunne selge noko slikt? Eller veit om nokon som kunne sydd ein slik til ikkje altfor høge summar?
Og hjartleg takk for den fine, eineståande bloggen din som har vore til inspirasjon i mange år.

Med vennleg helsing Oda


Hei!
Jeg tror vi får spørre leserne atter en gang. Jeg har ikke vært i klesbutikker på en stund og er noe uoppdatert på hva som finnes hvor. Hvis noen har noen helt konkrete forslag, kom med dem!

hilsen Glamourbibliotekaren.

17 kommentarer:

Ine sa...

Jeg tenker på Noa Noa, som har ganske mange fine, enkle, tilstrekkelig "tekkelige" kjoler som kan passe til veldig mange anledninger inne akkurat nå. Lykke til med kjolejakten! :)

Kirsti sa...

Hei, Oda. Har du sett på sidene til www dott nomaden .no? De har klær som er spesielt utviklet for reise. Pakketips og sånt har de også:-)

Tanker om kjole: Jeg tror det er en grunn til at norske pionerdamer som klatret i fjell og reiste rundt i verden sluttet å gjøre det i kjole og lot bukse bli favorittplagget. Kjole synes jeg høres upraktisk ut som reiseplagg. Jeg blir nysgjerrig på hvorfor du vil ha med kjole i bagasjen, jeg.

Riktig god reise, uansett antrekk!

God tur, uansett!

Lene sa...

Å, her må jeg komme med en kommentar, for jeg har en slik! Mitt tips er: to-lags(tynnere/gjennomsiktig med underkjole), mørk blå eller grå, og polyester.. skrekk o gru, men det blir aldri skrukkete og man kan skylle den opp i vasken, den tørker fort, flekker vises ikke og den tar utrolig liten plass.
Jeg kjøpte min på Indiska for utrolig mange år siden, men alle kjedene har en slik en. Lykke til og god tur!

k sa...

Ja til kjole med på tur :-) Håper du finner en du vil trives med, jeg ville faktisk prøvd H & M ol. -vaskemåte i endel land som du sikkert skal innom kan ødelegge klærne og da er det jo kjedelig om den har kostet veldig mye. Også kan du få sydd deg lekre billige kjoler dersom du skal til Thailand, Vietnam eller Kina feks. Ønsker deg veldig god tur!

Anonym sa...

http://www.rohan.co.uk/Category/Detail/WomensDressesAndSkirts

Disse folkene selger fine "reiseklær" med et bra snitt. F.eks det i midten, i den kanelfargede varianten. Jeg kjenner godt til vareutvalget på nomaden, som er nevnt over, og jeg tror egentlig ikke du finner det "pene" du leter etter der. Uansett: jeg ville gått for et skjørt og en kortermet, søt bluse, så du kan variere mer. Den største utfordringen er sko som fungerer til antrekket og på reisa. En annen ting er at du meget sannsynligvis kommer til å finne ting underveis, som du kan ha vel så mye glede av. Hold av plass til å finne ting underveis :-) Silke er fint til reisekjoler, det er lett å ha i sekken, svalt å ha på, lett å skylle opp og må ikke nødvendigvis strykes. De fleste backpackere oppdager at de pynter seg utrolig lite, men det er fint å ha med noe pent.

diktan sa...

hva med noen av de her? http://www.patagonia.com/us/shop/womens-dresses?k=1E-6y

jeg har også sett noen som burde passe beskrivelsen fra the north face. pene også

Glamourarabisten sa...

Hei, har ingen konkrete tips om hvor en slik skal kjøpes, men etter en del reiser og lange opphold i Midtøsten vil jeg anbefale at du kjøper en med en utringing du liker, men som du samtidig kan ha en singlet/t-skjorte under for å gjøre mer "anstendig" eller kan ha en cardigan e.l. over. Da er det heller ikke så nøye om den dekker skuldre. Husk også at i store deler av Midtøsten, og særlig i Kairo, er det ikke nok at den dekker knærne, der bør den gå til anklene eller du bør bruke bukse om du skal noe mer enn ut av døra og inn i en drosje.

Må si meg uenig med Lene, og heller anbefale naturstoffer, selv om de er litt vanskelige å vaske kanskje. Men særlig om man skal til varme strøk så er naturstoffer som puster mye mer behagelig enn polyester.

Uansett hva du ender opp med, heldiggris! Og god tur!

Smilla sa...

Kjære globetrottar-Oda!
Jeg vil anbefale deg å kjøpe en sort kjole, gjerne i bomull, som er lett å vaske. De selger veldig rimelige varianter på H&M. Der finner du både fotside og kortere t-skjorteaktige.

Det som er fint med sort, er at du kan bruke det til alt. Du kan dresse det opp hvis du skal på en fin restaurant/selskap og du kan bruke den til mer hverdags på sightseeing.

Det som også er gunstig med en slik billigkjole er at du kan kaste den når den har blitt utvasket og stygg (det vil skje i de offentlige vaskehallene el hotellene - jeg snakker av erfaring...).

Pakk med deg et par litt større øredobber, et sjal i en lekker farge, et par flate sandaler i gull el sølv, og en fin hårspenne/hårstrikk. Det vil hjelpe deg til å piffe opp antrekket når du har behov for å være litt glamorøs. Men for all del - spar de dyre smykkene. La, de ligge hjemme!

God tur!

Anonym sa...

Mitt forslag: Lin (kan være krøllet + er lett å få glatt på et fuktig bad), sort, knelang,skuldrene kan dekkes med et sjal der det er påkrevet. God tur!

Anonym sa...

http://www.thenorthface.com/catalog/sc-gear/womens-abby-convertible-dress.html

Hva med denne? Her kan du ha t-skjorte under, sjal eller cardigan utenpå. Eller skjørt og topp. Mange variasjonsmuligheter, men litt dyrt kanskje? Finner du en billig en med godt snitt kan du kopiere i ulike farger i Vietnam. God tur!

Leila sa...

Jeg vil anbefale deg å se filmen "Before Sunrise" og se hva Julie Delpy har på seg i den, synes det er en genial løsning som er både elegant og praktisk nok på reise. Og så kan du variere med en t-skjorte under e.l., og smykker osv. Jeg sier eg. det samme som Lene og Smilla m.a.o.
Og filmen er søt og en god grunn til å se bare i seg selv:-)
God tur!

Oda sa...

Så mange fine tips! Hjartleg takk til dykk alle :-)

Anonym sa...

Mitt tips er en tynn tynn kjole med underkjole fra Lene V. Finnes fortsatt igjen i noen butikker sist jeg kikket - de har den både i blått/lilla/orange-mønstret og i sort/grått. Den er fra peppercorn -bilde av den blå finnes her: http://www.peppercorn.dk/musthaves-winter-2010/ - bla frem til tredje siste i rekka over "musthaves". Jeg har en slik sort/grå kjole - den veier ingenting, tørker utrolig fort, krøller ikke i bagasjen, og mister ikke farge/fasong i vask.

Ulla sa...

For en tid tilbake så leste jeg en artikkel om en kjole som kunne brettes i et utall andre kjoler.. Men, jeg finner ikke artikkelen? Kanskje noen andre som vet av den? Mener det var en kjole fra USA.

Ellers så er jo The Uniform Project et godt innspill, der bruker hun samme kjole ett år gjennom. Finner sikkert noen tips der :)

God tur, og lykke til i jakten :)

Anonym sa...

Hva med Nuu-muu løpekjøler. Praktiske søte, kan bruke alene og m tights - http://shop.nuu-muu.com/main.sc
Kjoler er kjempedeilig og praktisk til alt. Klart du må ha med det! God tur!

Kaisa sa...

Ulla, antar at du snakker om Infinity Dress / Convertible dress. De har noen på Victoria's Secret
Med langt skjørt
http://www.victoriassecret.com/ss/Satellite?ProductID=1265321473521&c=Page&cid=1284548201516&pagename=vsdWrapper
Med eller uten ermer
http://www.victoriassecret.com/ss/Satellite?ProductID=1265321265780&c=Page&cid=1284548201516&pagename=vsdWrapper

Hvis du søker på infinity dress, får du opp en del valg.

Anonym sa...

Maggie Wonka har noen som kan funke (men litt dyre...). Støtter ellers forslaget om bukser under kjolen. Jeg har reist alene i India og Indonesia; vide linbukser under en kjole gjør susen (og du kan sette deg ned, noe som ikke er enkelt med knelang kjole i land med krav til ingen visning av ben.... ) Pass også på at man ikke ser bh'en fra siden (gjennom ermene), evt bruk en undertrøye. Og med en tynn ullgenser under funker kjolen i kalde strøk også. (evt over bukser, som en topp)

Hilsen Marianne
http://www.maggiewonka.no/collections_spring2010.asp

Populære innlegg