tirsdag, oktober 26, 2010

Skriv under!!

I Nederland skjer det sørgelige ting om dagen - de står i stor fare for å miste sine radioorkestre. Hele musikksenteret er planlagt nedlagt, det vil si tre orkestre, radiokoret og musikkbiblioteket. Dette er horribelt, og et stort tilbakesteg for kulturen! I Danmark slås kulturkanalen P2 sammen med P1, og det er ikke mange år siden vårt eget Kringkastingsorkester var nedleggingstruet jevnt og trutt. Det fikk vi heldigvis beholde. Så heldige er dessverre ikke nederlenderne!

Simon Rattle (sjefsdirigent for Berlinfilharmonien) og Claudio Abbado (tidligere sjefsdirigent for Wienerfilharmonien) kjemper mot denne nedleggelsen, og det bør vi også gjøre. Jeg har allerede signert, og oppfordrer dere alle til å gjøre det samme - og aller helst NÅ, for dette haster!

"Sir Simon Rattle reacted: "The entire musical world must be as horrified and puzzled as I am to see such a massive destruction of orchestral and choral institutions in Holland. It is certainly unprecedented in my lifetime,and an incalculable loss to the artistic life of Europe."

Her er oppropets side, med forklaring på engelsk. Man signerer i det lille skjemaet til høyre.
Her kan man se litt av det orkestrene driver med, og hva man altså mister hvis denne tragiske avgjørelsen ikke blir revurdert.

11 kommentarer:

Line sa...

Der var den signert. Takk for tipset. Jeg vet ingenting egentlig om akkurat det orkesteret men jeg regner med at de er flinke. og jeg vet at jeg liker klassisk musikk

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for innsatsen! :) Det er hele tre orkestre, et kor, et stort musikkbibliotek og egentlig en hel stor avdeling, så det er virkelig tragisk.

Anonym sa...

det er gjort. jeg bor jo i nederland men jeg hadde ikke fått med meg dette i all avhandlingsskrivingen:)

sg sa...

Signert!
Utrolig tragisk og trist hvis de blir nedlagt.

Anonym sa...

Det er bare noen få uker siden norske Eivind Gullberg Jensen dirigerte konsert med Nederlands radios filharmoniske orkester.

Anonym sa...

Desverre er dette bare en av mange sørgelige ting som skjer i Nederland for tiden. I dag ble det en tidlig protest av MCOmusikere i sentralstasjonen i Haag. http://www.youtube.com/watch?v=US8S-FqkI1o

Anonym sa...

Nederlenderne har fått de politikerne og styret de selv har valgt. Det er det som er ille, og det er konsekvenser av dette styret som er mye værre enn at kringkastingsorkesteret deres legges ned. Wake up!

Glamourbibliotekaren sa...

Jo, det er mye annet grusomt med dette styret også, men det er kulturen og musikken vi fokuserer på her akkurat nå. Det er alvorlig nok - for en slik nedslakting av kulturlivet kan få store konsekvenser ellers i samfunnet også. Og det er et tegn på skumle tendenser som man også ser i andre land, det er iskalde vinder som blåser både her og der. Creeps me out.

Anonym sa...

Trist, sørgelig og unødvendig; ja.
Tragisk? Nei. Det er et sterkt ord man bør bruke når det handler om liv, helse og skjebne.

Ilje sa...

Men det handlar om liv, helse og skjebne. Kor skal alle dei ansatte jobbe etterpå? Med tanke på kor vanskeleg det er å få seg ein jobb i eit orkester, er det lett å sjå for seg at det må vere endå vanskelegare når det faktisk ikkje finst noko orkester i det heile ... Nedlegginga vil ramme heile kulturlivet i Nederland, og nærmast rive vekk eksistensgrunnlaget for musikarane både no og i framtida. Lett å rive ned, vanskeleg å byggje opp att.

Glamourbibliotekaren sa...

Ilje: Nettopp. Og det er ikke enkelt å være frilansmusiker heller, når holdningen til kultur er den man her så tydelig kan se.

Populære innlegg