onsdag, november 24, 2010

Tine / Herman Bang. - Oslo : Oktober, 1996. - 181 s.

Handlingen i Herman Bangs kanskje mest kjente roman foregår på den danske øya Als under krigen mot Tyskland i 1864, hvor danskene forgjeves kjempet for Slesvig. Innbyggerne bor så nært fronten at de ser ilden i horisonten, og de hører angrepene. Og de ser flyktningene komme i grå vandrende tog langs veien, apatiske og uten andre mål enn å komme seg vekk fra sine brennende hjem. Den unge kvinnen Tine ser med sorg på hvordan bygda hennes er forvandlet fra barndommens paradis til dødens forgård, og en ulykkelig kjærlighetshistorie gjør tragedien komplett.

Krig er i alle tilfeller og til alle tider grusomt, og boka gir en svært billedlig beskrivelse av hvordan et lite lokalsamfunn blir rammet på flere måter - mennene må ut og slåss, kvinnene må kjempe for mat til sine barn, og fortvilet forsøke å lappe sammen de som kommer lemlestede hjem.

5 kommentarer:

Ida sa...

For en flott blogg du har!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for det! :)

Anonym sa...

Sûr ma Remington portative
j'ai écrite ton nom Laetitia
L-A-E dans l'A-T-I-T-I-A

Den sang vi i fransken, og nå kom jeg på den.

Serge G: http://www.youtube.com/watch?v=1eXcs7QUe-I&feature=related

au revoir,
guro

Glamourbibliotekaren sa...

Nice! :)

Anonym sa...

Hehe.. Har ikke sett denne boka før, men jeg skvatt litt da jeg så overskriften på innlegget;: jeg tror min mamma er den eneste i Norge som heter Tine Bang. :P

Populære innlegg