torsdag, mars 24, 2011

Kva las du no?

Hva leser dere for tiden? Nå har vi ikke rapportert siden romjula, så det er på tide!

Jeg leser Hemingways "The Torrents of Spring", en tynn liten blekke på 90 sider.

72 kommentarer:

LeneV sa...

Catch 22, Joseph Heller - fantastisk!

Anonym sa...

Hei.
Flott med disse "Kva las du no" innleggene. Gleder meg allerede til å få nye gode "boktips" :-)

Så da var det mitt bidrag. Jeg leser for tiden på Ken Folletts roman "Til evig tid". Benytter enhver ledig tid til å lese i boka. Har til og med vurdert om det var mulig å ta den med på jobb. Men det ville vel ikke tatt seg ut :-)
Ønsker deg en topp dag videre.

Elisabeth

Mynte sa...

Gregor Muir: The power and fall og the Young British Artists.

Anonym sa...

Har akkurat lest ut Peter Høegs Elefantpassernes barn. Tror det er ei bok du elsker eller hater. Nå skal jeg start på Nu jävlar av Heidi Linde, er spent, for den har fått veldig gode kritikker.

Lektor Tørrdal sa...

Jeg elsker digibøker, og lytter ivrig på buss og tog til og fra jobb. I går ble jeg ferdig med "Siste Natt i Twisted River" av John Irving. Lang ... Og begynte på "Morgen i Jenin" som lover veldig bra så langt. Ja, og så skal jeg lese Korrigeringer av Jonathan Franzen

Anonym sa...

Jeg leser "Mitt liv var draum" om Olav H. Hauge, ført i pennen av Knut Olav Åmås. Lovende så langt. Jeg har også tenkt å ha delprosjektet "The pleasures and sorrows of work" av Alain de Botton liggende i veska til kollektiv- og cafélektyre.

Lektorspire sa...

Eg har endeleg kome i gong med Harry Potter-bøkene. Er på bok nummer fire; "Harry Potter and the Goblet of Fire". Elles er eg starta på Jonathan Franzens "Freedom". Eigentleg går det litt treigt med lesinga om dagen, då det er skriving av seminaroppgåver, men det fungerer fint som premie på kveldstid!

Anonym sa...

Jeg er nettopp ferdig med Utrenskning av Sofi Oksanen. Boka var så bra at jeg må hive meg over Stalins kyr også. Anbefales!

Hilsen Lotta

k sa...

Frode Thuen: kunsten å være voksen. Patetisk tittel, men interessant bok!

Marta sa...

Eg og ei veninne har for ei stund fått hendene på den verdsberømte renessanseboka Hypnerotomachia Poliphili (den engelske utgåva). Om me kjem oss igjennom heile boka før den må leveras er vel heller tvilsomt, men berre det å lesa litt her og der er ganske fasinerande... Verkeleg sært, på ein god måte!

Glamoursjefen sa...

Har nettopp begynt på Jette Karsbøls "Din nestes hus". Har kjempeforventninger etter å ha blitt bergtatt av hennes første "Den lukkede bok".

Så langt lover det bra....

U9 sa...

Hele februar og snart hele mars har jeg holdt på med "En mann fra forgangne århundrer" av Espen Søbye. Boka er en arkivstudie av overlege Johan Scharffenbergs liv og virke 1869-1965. Jeg er vanligvis ingen biografileser, men kan ikke annet enn å bli fascinert av J S. En mann som så ut til å være opptatt av alt som foregikk i samfunnet. Jeg er kommet til hans 70-ende år, og er spent på hva som vi skje de siste 20 år av hans liv. Dessverre er boka fysisk litt for tung til å lese i lenge av gangen, så jeg leser Lessing "på si".

Maren sa...

Jeg leser Mårbacka av Selma Lagerlöf. Fabelaktig!

Anonym sa...

Yates: The Easter Parade

Frøken Desibel sa...

Har akkurat lest ferdig både Stasiland og Barnepiken. Begge meget spennende bøker. Har begynt på Narnia, og tenker også å sette i gang med Helen Keller sin The Story of My Life da Narnia er litt tung å dra med seg.

Elisabeth sa...

Jeg leste ferdig 'Visning' av Lars Saabye Christensen i går; den har lenge stått på plakaten min. Og jeg konstaterer at jeg og Dagbladets anmelder leser den veldig forskjellig;-) [Har blogga om det for den som er interessert!]

Jeg har fem Mamut-bøker og fire fra Amazon underveis hit i posten. Men den neste jeg går i gang med tror jeg blir ei som allerede finnes i hylla mi; 'Invisible' av Paul Auster.

Og jeg er spent på å se hva andre leser og om jeg finner noen tips her. Hurra for mange tilbakemeldinger!

Dahlia sa...

Etterlatte dikt av Tor Ulven. Og en minibiografi om Marguerite Duras i Ariadne-serien. Så nettopp Hiroshima, mon amor - en film som anbefales på det varmeste. Og så kom jeg på hvor godt jeg liker skrivestilen til Duras. Hun er virkelig en perle.

Johanne sa...

Afrodites basseng, Gert Nygårdshaug.

Hermia Says sa...

Jag läser en självbiografi av den svenska författaren Carl-Göran Ekerwald, boken heter Skogvaktarns pojke. Den har funnits i medvetandet ett tag, mest för att jag förknipper författaren med någon som har en innerlig kärlek till litteraturen. Men jag har inte läst något av honom tidigare.

(ordbekreftelsen till den här kommentaren "bookout" - lite kul :))

Johanne sa...

"Freedom" av Jonathan Franzen ligger på nattbordet nå. Deretter står Beate Grimsruds "En dåre fri" for tur.

Bringebær sa...

For tiden leser jeg tegneseriebøkene med Mummitrollet av Tove Jansson, anbefales! Leste akkurat "Mummitrollet forelsker seg",forholdsfilosofi på høyt nivå!

fru winther sa...

Jeg dobbeltleser, som vanlig: "Kafka på stranden" av Murakami og "Blood Meridian" av Cormac McCarthy. Sistnevnte er så grotesk, men har et helt fantastisk språk. Klarer ikke å lese mer enn 10 sider om gangen og har holdt på med den siden sist sommer...

lma sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
lma sa...

Jeg leser Murakami denne våren. Nettopp ferdig med Sauejakten. Gleder meg til filmen basert på boka Norwegian Wood. Den skal jeg se til helga.

peanut sa...

Lykka er ein sjeldan fugl, Anna Gavalda. Hadde håpet å få lest masse denne uken på fjellet, men den gang ei. Fint med slike boktips :D

Anita sa...

"Anger" av Arnaldur Indridason.

Sørlandspige sa...

I høst leste jeg Gaute Heivolls prisbelønte "Før jeg brenner ned", og den rørte og begeistret. Nå er jeg nesten ferdig med "Doktor Gordeau og andre noveller" av samme forfatter. En nytelse rent språklig, og temamessig uroer de akkurat sånn passe, slik at de krever noen dagers etterarbeid. Mmmm, slik skal det være!

Jorunn sa...

Jeg leser «Brottsjøer» av Claudie Gallay. Den er kritikerrost visstnok, men jeg sliter med å trenge gjennom det til tider svært svulstige språket. Må etter hvert antageligvis veksellese den med en annen bok med et mer nøkternt språk. Forslag?

Ida sa...

Undrene i vår familie av Torun Lian

Helt ok bok, ikke så mye handling, men veldig fine beskrivelser av Lista i Vest-agder på 50-tallet. En tid der "alle" hadde en far eller onkel i Amerika, og New York var "byen".

Anbefales til de som liker litt retronostalgi og som ikke er så opptatt av at boka skal være spennende.

Kjersti sa...

Er i gang med to bøker for tida. Har alltid hatt en tendens til å lese flere på en gang. Blir til at jeg velger kveldens sengelektyre litt etter hvilket humør jeg er i. Men nå skal det også sies, at om jeg finner en bok som virkelig, virkelig fenger, så klarer jeg ikke legge den fra meg eller "veksel-lese" med andre bøker.

Bøkene akkurat nå er Stalins kyr av Sofi Oksanen, samt Lollipop-skoene av Joanne Harris. De utfyller hverandre på en rar måte :)

AdLib sa...

Manhatten av Torgrim Eggen, fordi jeg skal dit snart. Koser meg også med dine fotos mens jeg venter.

FrkFrkk sa...

Etter en laaaang tid uten en bok mellom hendene er jeg igang med "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant" av Jonas Jonasson. Morsom bok.

Anonym sa...

Jeg er akkurat ferdig med Walter Mosleys White Butterfly og skal til å begynne på diktsamlinga Alabama? av Helge Torvund.

Lise B sa...

Jeg har igjen et kapittel av Hilary Mantels Wolf Hall. Handeler om Thomas Cromwell sin vei til makten. Rå, brutal, myk, øm, språklig veldig god. Boka anbefales på det varmeste. Er i en mindre krise akkurat nå, for jeg har ikke bestemt meg for neste bok, men jeg tror det blir Jonathan Franzens Freedom. Jeg leste Corrections da den kom, og synes den var veldig bra.

Sigrid sa...

Jeg hører på Kafka på stranden av Haruki Murakami på vei til og fra jobb, nydelig lest av Duc Mai-The. Har også nettopp begynt på Anger av Arnaldur Indridason, er spent på den.

Akvarell sa...

Tolkiens "Fellowship of the ring" sammen med sønnen. Engelsk bokprosjekt på ungdomsskolen :)

Jenny B sa...

Just idag har jag läst ut Ender's Game av Orson Scott Card, och börjat på Miss Wyoming av Douglas Coupland. Samtidigt läser jag varje helg några sidor i Mannen utan egenskaper av Robert Musil. Jag har just kommit till sidan 400 av 1000, så jag kommer väl att ha kvar den som följeslagare i minst två år till!

Line sa...

I anledning av at Jean M.Auel kommer ut med 6 og siste bind i serien om Jordens barn er jeg igjen begynt på bok 1 Hulebjørnens klan. Jeg skal lese gjennom alle igjen og komme til bok 6 til slutt. Den kommer om få dager:-)
Jeg leste denne boka første gang da jeg var 16, ca 1990. Siden har jeg lest de andre bøkene flere ganger, men denne første unngikk jeg. Jeg legger merke til nye ting i den, som jeg nok ikke kunne sette pris på da jeg var 16.
I alle fall koser jeg meg med den. Og jeg gleder meg til de andre bøkene.

Studinen sa...

Fullførte "Min kamp 1" av Karl Ove Knausgård i går kveld. Mest fordi jeg var nysgjerrig og vil gjøre meg opp min egen mening om bøkene hans. Kommer i hvert fall til å låne neste i serien, så får vi se hvor lenge han greier å holde interessen min (foreløpig ser det veldig bra ut)

Spis, løp, les sa...

Jeg venter på Krig og fred. I mellomtiden leser jeg chick-lit i form av A tale of two sisters av Anna Maxted. Og til Jenny B: var det deg jeg kjøpte leilighet av i fjor? Elsker å bo her :)

sol sa...

Ketil Bjørnstads siste, "De udødelige".

Jenny B sa...

Kamillagorilla, jag är en annan Jenny! Men så härligt att du har ett bra hem och trivs. :)

emma sa...

Utrensking, av sofi oksanen:)

Anonym sa...

Sofi Oksanen; Utrenskning. Veldig interessant og god bok.

Anonym sa...

I dag leste jeg ferdig Amtmannens døtre av Camilla Collett mens jeg satt på t-banen hjem. Den er fin og trist og rørende. Les den!

oda celine sa...

jeg har begynt på gabriel garcía márques' historien om et bebudet mord. tenkte litt jeg skulle lese alle bøkene hans, jeg har tre inntil videre, men jeg vet ikke hvordan det kommer til å gå.

Miriam sa...

Las nyss Magda Szabo: Rådyret, anbefales på det varmeste!

Prøver meg nå på Kjartan Fløgstad: Grense Jakobselv, den synes litt for stakkato hittil

Tuva sa...

"Pinnsvinets eleganse" av Muriel Barbery, en bok jeg begynner å få et litt ambivalent forhold til.

Mariaflyflyfly sa...

Yndlingsinnleggene er disse trådene du starter her, Glæmbiblis! :) Liker, liker, liker!
Nå leser jeg to bøker, Paul Austers "Sunset Park", og (faktisk) en kul krim fra Australia: "Mørk Kyst" av Peter Temple. Leser den på norsk, kjøpte en på Narvesen en morgen på vei til jobb.
Link til NRK-sak: http://www.nrk.no/nyheter/kultur/litteratur/1.6983788
Glad dag!

KariM sa...

Jeg leser "Forsvunnet" av Daniel Mendelsohn. Som jeg ikke klarer å legge fra meg, så den har skyld i mange trøtte morgener i det siste.

Anonym sa...

Hei!

Veldig fin blogg du har, er innom nesten hver dag:-)
Har akkurat lest ut Gil Adamsons "The Outlander". Kan anbafales! Spennende og med et fantastisk språk.

Fair sa...

Jeg leser "Rosens navn" av Umberto Eco, en kriminalhistorie fra middelalderen, nesten, i alle fall. Spennende handling og godt språk, absolutt noe jeg liker.

emma sa...

Utrensking av Oksanen ser ut til å være en gjenganger denne runden og det er den jeg leser også. Ikke kommet langt nok enda til å bestemme meg for hva jeg synes -av og til litt treg og av og til veldig lovende!

Anonym sa...

Jeg begynte på Buddenbrooks av Thomas Mann i går kveld, og nå gleder jeg meg bare til å komme hjem i kveld slik at jeg kan få lest mer!

Sunny sa...

Sliter litt med leseformen, men veksler mellom "Politi og røver" av Kjetil Østli, og en eller anna Camilla Läckberg-bok som jeg ikke husker namnet på. Fyrvokteren?

Anonym sa...

Holder på med "Traveling with Pomegranates" av Sue Monk Kidd og datter. Nydelig mor og voksen datter-historie! Har også flere påbegynte bøker liggende:
"Ti dager som rystet verden", "Norwegian wood" (rekker jeg å bli ferdig før jeg går på kino?), "The main enemy: CIA's final showdown with the KGB". Og en ny krim av favoritt krimdronning Sara Paretsky venter på stuebordet. Jeg har egentlig ikke tid til å jobbe!

Lille My

namnam sa...

Leser Paul Austers New York Trilogy. Etterpå blir det bind to av Bjørneboe-biografien.

Anaruh sa...

Lucie av Amalie Skram. En utgått biblioteksutgave som jeg fikk kjøpe for 5 kroner :D

Språket er litt kronglete, det er en blanding av norsk, dansk og slang av en eller annen sort. Men super bok!

Flagre sa...

Jeg leser "Freedom" av Jonathan Franzen.

Anonym sa...

"The unbearable lightness of scones" av Alexander McCall Smith (han med The No. 1 Ladies' Detective Agency). Dette er en fornøyelig bok med handlingen lagt til Edinburgh. Boken er i en (relativt) ny serie som heter "44 Scotland Street".
Hegepege

Anonym sa...

Akkurat nå leses "Hjemkomsten" av Bernhard Schlink. Har ikke klart å fange meg helt ennå, men har heller ikke lest mer enn 40 sider, så det er ennå håp!

K sa...

Jeg leser Hypnotisøren av Lars Kepler, den er interessant og spennende. Og så kikker jeg innimellom i den nyeste boken til Nina Garcia om hvordan man kler seg i alle tenkelige sammenhenger og til absolutt alle amerikanske høytider!

Ctina sa...

Som skrevet ovenfor, alltid artig å lese hva andre leser og få tips.
Neste bok ut er Carmine Street av Håkan Nesser, har ikke lest noe han tidligere så er spent på ett bekjentskap.

Livia Lux sa...

Kamilla Gorilla, det var mej det.. Så roligt att du trivs, det glädjer mej! Har många fina minnen därifrån. Hälsa grannarna , och speciellt fru F på toppen.

Licentia Poetica sa...

Hei! Har nettopp lest Potensgiverne av Karin Brunk Holmqvist. Anbefales varmt!! En feelgood-roman som det var vanskelig å legge fra seg før alle sidene var lest:)

Lene sa...

John Steinbeck - om mus og menn :)

Bea sa...

Har nett lest ferdig "Eg kjem tilbake" av Lars Petter Sveen. Rå bok tematisk, med ein skrivestil å bryne seg på.

No les eg Siri Hustvedts "The Sorrows of an American" og "Norwegian Wood" av Haruki Murakami (for å ha lest den før eg ser filmen på kino).

berlinløvinnen sa...

Akkurat ferdig med Anna Gavaldas Saman er ein mindre aleine,- nydelig. Kanskje lese flere av henne nå i vår.
Ellers er det mye lesing av reiselitteratur, om Hellas og da særlig Aten.

Nina sa...

Akkurat nå leser jeg The Tale of the Body Thief av Anne Rice, og Uglies av Scott Westerfeld:)

FoF sa...

Jeg leser "Utrenskning" av Sofi Oksanen. Veldig bra, må snarest gå videre i Oksanens forfatterskap.

Anonym sa...

Jeg koser meg med krim fra 1800-tallets Russland: "Vinterdronningen" av Boris Akunin.

Anonym sa...

Her går det på "Et annet liv" av Per Olov Enquist! Flott bok!

Populære innlegg