torsdag, april 14, 2011

Påskeforberedelser

Jeg er i gang med å høre på Matteuspasjonen. Fjorårets versjon med Sigiswald Kuijken og La Petite Bande har seilet opp blant mine favorittinnspillinger, og han gjør det samme som Paul McCreesh gjorde i 2003 - lar korpartiene synges av solister; én på hver stemme. Den ligger dessverre ikke på YouTube, men vi kan gjerne høre på McCreesh sin - hvor det er kjente og kjære navn blant solistene: Deborah York, Magdalena Kozená, Mark Padmore..



For tre år siden sammenlignet jeg noen innspillinger i musikkbloggen. Og jeg fant ut at McCreesh sitt åpningskor går nøyaktig dobbelt så fort som Karl Richter sitt fra 1958.

5 kommentarer:

erleichda sa...

Da får man en skikkelig Påske følelse, synes jeg da...

Britt Åse sa...

Så lekkert utført!
Jeg elsker den "slanke" lyden som oppstår når man løser det på denne måten. Smakfullt!

Anonym sa...

Du skulle ha vært i Oslo konserthus på fredag og hørt OFO/ Andrew Manze spille det på fredag! Hadde vært gøy å høre hva du syns om den versjonen...
Verket kler jo bedre en kirke, for å si det sånn, men her var det mange fine solister og koret var virkelig på topp. Og orkesterne, to for anledningen, det ene ledet av min kjære:)
God påske, GB!
Sophie

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, jeg elsker jo matteuspasjonen og er begeistret for Manze, men location location location.. Hadde det vært i domkirka, hadde jeg garantert dratt. Konserthuset pakker lyden inn i bomull. Men nå var jeg der jo ikke, så jeg skal ikke dømme noe jeg ikke vet noe om! Proffe utøvere var det jo absolutt! Sikkert fint.

Glamourbibliotekaren sa...

Og god påske til deg også! :)

Populære innlegg