onsdag, april 13, 2011

Kva las du no? Og hva blir din påskelektyre?

Noen etterlyste en "kva las du no" i forkant av påska for å få tips til hva man kan lese - og det synes jeg var en god idé.

Hva leser dere nå, og hva har dere tenkt å lese i ferien?

Jeg leser essays av Siri Hustvedt akkurat nå, og har et par Lisa Jewell-bøker klare til helga.



43 kommentarer:

Ine sa...

Akkurat nå leser jeg mest pensum, men innimellom leser jeg Eg vil at nokon skal vente på meg, Anna Gavalda sin fine novellesamling, Sommarboken av Tove Jansson og Granateplene av Sue Monk Kidd og Ann Kidd Taylor.

Skal følge med på hva som dukker opp her, for tips til påskelektyre trenger jeg!

Anita sa...

Jeg leser "Blodsbrødre" av Knut Lindh mens jeg jobber nattevakt, og holder på med "The lady in the tower - the fall of Anne Boleyn" av Alison Weir her hjemme. Deretter får vi se, men det blir vel noe krim, sikkert...

Anonym sa...

Her leses det også mest pensum for tiden, blant annet Før Jugoslavia og etter av Svein Mønnesland, som egentlig bare anbefales til spesielt interesserte. På kvledstid leser jeg Julia Butschkow sin Apropos Opa, som er en mye mer lettlest bok, men kanskje ikke så fengende som jeg hadde fått inntrykk av! God påske

arne sa...

Er akkurat ferdig med Baby Jane av Sofi Oksanen. Nært, sårt og rystende.

Tror neste bok må bli Utrenskning, siden jeg er i farta med henne.

Glamourfilologen sa...

Jeg har nettopp avsluttet Selma Lagerlöfs Liljecronas hem og skal fortsette med den nærbeslektede En herrgårdssägen. Begge anbefales, og dessuten Löwensköld-trilogien! Alle bøkene kan selvsagt også leses i norsk oversettelse dersom man foretrekker det.

Leste essays av Siri Hustvedt i fjor på denne tida, hun skriver underholdende og godt:-)

Anonym sa...

Lucinda Riley: Hothouse Flower
Jean Kwok: Midt imellom
Ron Currie jr.: Alt betyr noe
Lori Lansens: Reisen hjem
Siri Hustvedt: Sommeren uten menn
Larsson/Läckberg/Mankell/Nesser/Theorin: Gullrekka - svensk krim
Fabiola Santiago: Habanita
Håkan Nesser: De ensomme
Harlan Coben: Tilgi meg
Tana French: Flukt
Robert Muchamore: Rekruttene
Janne S Drangholt: Humlefangeren
Øystein Rakkenes: Brødre i krig
Siri Hustvedt: The shaking woman (leses nå)
Fredrik Skagen: Blitz (iPad)
Lars Kepler: Paganinikontrakten
Ingvild H. Rishøi: Historien om fru Berg
Kate Morton:Den glemte hagen
Jan Mehlum: Bake kake søte
Trude Teige: En hjelpende hånd
Roopa Farooki: Bittersøt
Ian McEwan: Lørdag
Kate Morton: The Distant Hours
Hilary Mantel: Ulvetid
Leif GW Persson: Den som dreper dragen
Jim Powell: Å knuse egg
Caile Parkin: Å bake kaker i Kicali
Marie-Sabine Roger: Å telle duer
Mye bra på denne listen!
.mette

Trude sa...

Jeg ble akkurat ferdig med "Private lives of Pippa Lee" av Rebecca Miller. Helt grei den.

Jeg er ellers veldig glad i krim, og jeg har spart en julepresang frem til nå. I veska ligger "Panserhjerte" av Jo Nesbø og jeg sitrer etter å sitte ute i sola i påska med den akompagnert av en kald øl, i god Harry Hole stil :)

Siri sa...

Jeg leser The Passage av Justin Cronin. Usedvanlig spennende. Endelig fullstendig oppslukt av en bok igjen. Har lyst til å avspasere helt til den er ferdiglest. Heldigvis over 900 sider til.

Hermia Says sa...

Just nu läser jag en helt fantastisk roman av en norrman - Herre av Niel Fredrik Dahl.

I påsk ska jag sitta i solen i Barcelona och läsa To kill a mockingbird av Harper Lee inför en träff med min bokcirkel. Men jag tror något mer av Dahl får följa med också, som reserv.

Så inget krim för min del.

Lise B sa...

Jeg leser Kerstin Ekman; Händelser vid vatten. Jeg leste den for mange år siden, og tok den frem igjen nå, denne gangen på svensk. Ingen skriver som henne; språket er utrolig godt, man har lyst til å streke under hele tiden. Det skjer til og med mord her, uten at jeg noengang har tenkt på den som krim. Har i tillegg kjøpt den nyeste til Fred Vargas, og det er krim. Hun skriver bra underholdningskrim, som passer i solveggen. God påske!

Line sa...

Jeg leser meg gjennom Jean M. Auels serie om jordens barn, kanskje Hulebjørnens klan eller Ayla gjør det lettere å plassere hvilken serie det er snakk om. Jeg er kommet til bok 4 Steppevandring og vil nok i løpet av påska lese nr 5 Klippehulens folk også. Alle disse bøkene er gamle gjensyn som jeg gleder meg stort over. Etter påska, når låneren har levert den, får jeg lest den nyeste boka som kom 24.mars: De hellige hulers land. Etter det er serien ugjenkallelig slutt
jeg har ellers akkurat satt opp en påskelesningsutstilling her i skolebiblioteket, mest krim, litt annet. Så vi får se om noen "biter på" God påskebok

Frøken Desibel sa...

Akkurat nå leses Vidunderbarn av Roy Jacobsen, men med på tur til sør-Afrika i morgen regner jeg med å finne passende oppslukende litteratur på veien i form av Marian Keyes og muligens også noe krim. Må finne noe som er så spennende at jeg ikke er klar over at jeg befinner meg 10000 meter over bakken i en blikkboks...

Anonym sa...

Jeg leser - med stor glede - Mitt liv var draum. Om Olav H. Hauge, av Knut Olav Åmås. I påska blir det nok en del fag, men jeg skal prøve meg på The pleasures and Sorrows of Work av Alain de Botton, og sikkert noe litt lettere. Må bare inno biblioteket først...

U9 sa...

Holder på med En dåre fri av Grimsrud, Bestemødrene av Lessing og Den svenske gullrekka av Larsson m. fl. Så ligger Jane Somers dagbøker av Lessing på beddingen. Ser ut til å bli et Lessing-år, dette.

namnam sa...

I påsken leser jeg nesten utelukkende krim. Det passer perfekt til de lite krevende aktivitetene som familien min pleier å legge opp til; soling på verandaen eller slanging på sofaen (avhengig av været) ledsaget av et glass rødvin.

Jeg kjøpte "The Suspicions of Mr. Whicher" på en flyplass her forleden og den skal få bli med på ferie sammen med "Når jeg brenner ned" (som jeg ikke er helt sikker på om kvalifiserer som krim...?)

Anaruh sa...

Akkurat nå leser jeg To kill a mockingbird av Harper Lee, samt hører Haiene av Jens Bjørneboe på lydbok.

I påsken skal jeg lese De dødes tjern av André Bjerke.

jeg syens Kva las du no - innleggene dine er fantastiske, min egen leseliste vokser betraktelig for hver gang :D

God lesepåske til alle!

Johanne sa...

Veksler mellom Freedom av Jonathan Franzen, som tar litt tid, og de nydelige novellene til Alice Munro. Holder på med Too much happiness nå. Anbefales!

koristen sa...

Akkurat nå leser jeg et forhåndseksemplar av en fantasybok for barn, typisk jobb :-) I påsken blir det noe av Siri Hustvedt, har ikke lest noe av henne enda og vet jeg har noe bra i vente! Men hvilken er best...?

Anbefalt krim: "Flukt" av Tana French. Anbefalt gotisk: "Silhuett av en synder" av leonora Christina Skov. Anbefalt God Historie: "Fedrenes løgner" av Tom Egeland.

Synne sa...

Jeg gleder meg til ferien! Jeg leser også mest pensum for tiden, så det går sakte fremover med Moby Dick, men jeg gleder meg til å kunne lese intensivt og forsvinne ut på havet!

Vegard sa...

"Kva las"? For ein absurd tempusbruk, det må vel vera meir naturleg med presens? (Altså "kva les du no?")

Men jo, eg les "Harens år" av Arto Paasilinna, og i påska har eg tenkt å koma meg gjennom dei to siste bøkene i Trygve Gulbranssons berømte trilogi og dei to første bøkene i Kristofer Uppdal sin romanserie "Dansen gjennom skuggeheimen". Og så må eg vel rydde plass til noko pensum...

Eg er ikkje noko glad i krim, så eg har valt meg historiske bøker, roleg atmosfære, lågt tempo. Blir fint. Kakao og bok på hybelen.

Maren sa...

Jeg er så veldig glad i Siri Hustvedt! Håper på å få lese En bønn for Eros i påskeferien, og kanskje The sorrows of an American også. For tida leser jeg Selma Lagerlöfs Mårbacka-trilogi, og den anbefaler jeg veldig til alle sammen :)

Tonje sa...

Akkurat nå går det i pensum, og i påsken blir det å lese "Lunar Park" av Bret Easton Ellis. Og hvis jeg får tid; "an american dream" av Norman Mailer. Gleder meg!

Glamourgrammatikeren sa...

Fransk krim. I påsken blir det noe fra Terry Pratchetts Discworld-serie - noe av det morsomste som finnes overhodet.

Marta sa...

Akkurat no les eg Historien om Harry Potter av Melissa Anelli. Ei bok som verkeleg kan anbefalas om du har ei viss interesse for Potter-fenomenet, men og om du likar gode samfunnsutgreiingar generelt.

Krim vert det nok litt av på hytta i påska, sjølv om eg ikkje veit kva endå... :)

Glamourbibliotekaren sa...

Vegard: Overskrifta er en referanse (evt hyllest) til ekstraheftene som skolelysene blant oss pløyde igjennom i norsktimene på barneskolen mens de andre i klassen lærte å lese.

Anonym sa...

Akkurat nå leser jeg hardkokt eventyrland og verdens ende av Haruki Murakami. I påsken derimot skal jeg lese noen fler av Gert Nyhårdshaugs herlige bøker om Fredrik Drum.

Bloggenanne sa...

Akkurat nå leser jeg Fjellet av Arnaldur Indridason. Den blir nok ferdiglest innen påskeferien tar til, og da har jeg tenkt å gyve løs på Saman er ein mindre aleine av Anna Gavalda.

Jacta est alia sa...

Jeg er akkurat ferdig med Hypnotisøren av Lars Kepler. Super spennende og rå!

Anonym sa...

Jeg lesr også Siri Hustvedt nå: Sommeren uten menn. Har bare så vidt begynt, og den virker veldig lovende.

Elisabeth sa...

Jeg leser 'Et annet liv' av Per Olov Enquist (lovelovelove it!), i tillegg til masse faglitteratur om dagen. Jeg har ei bok av Paul Auster liggende til påska, og på senga er jeg i gang med et nytt forsøk på boka "Valley of the Casbahs" av Jeffrey Tayler, om en reise i Marokko og gjennom ørkenen etc. Første forsøk stranda da jeg plutselig ikke leste bøker en periode, men denne liker jeg og vil gjerne fullføre.

Nå skal jeg utforske hva andre leser og se hva jeg inspireres av! :)

Silje student sa...

Prøver å veie opp det som ser ut som en lang liste med vestlige forfattere...

Anbefaler Amitav Ghosh sin første bok i Ibis triologien: "Et hav av valmuer". God og rå bok med en historisk ramme: 1800-tallets India der bønder mer eller mindre tvinges til å gå over til opiumsdyrking. Veldig god nerve i denne boka!

For min del blir det Jon Fosse: "Morgon og kveld" og Johannes V. Jensen: "Kongens fald".

Anonym sa...

«Blått lyn» av Ann Cleeves. Råbra krim fra Shetland. Må-bare-lese-en-side-til-krim!

Linda sa...

Akkurat nå leser jeg Torment av Lauren Kate og The Hand of Fatima av Ildefonso Falcones. I påsken har jeg hvertfall store planer om å lese Paktens voktere av Tom Egeland, The Help av Kathryn Stockett og How to read the air av Dinaw Mengistu.

Globetrottaren sa...

Oi, her var det mange som leste Siri Hustvedt! Tyder på at jeg har noe å glede meg til; sommeren uten menn ligger klar til ETTER påske, for i påsken må det jo være krim. I år satser jeg på et svensk søskenpar; Bitrere enn døden av Camilla Grebe og Åsa Träff.

Det betyr at jeg har kort tid på å fullføre biografien om Elizabeth I av England, skrevet av David Starkey. Den bærer dessverre preg av å være om en person som aldri har gitt innsikt i egne tanker og oppfatninger, men fungerer godt som et innblikk i tiden og de utfordringer som følger med å være en kvinnelig monark.

Globetrottaren sa...

Og en kommentar til Ragnis innlegg: har nå lest både Hypnotisøren og Paganinikontrakten og de anbefales på det varmeste! Velg dine omgivelser med omhu de siste 50 sidene, for du kommer ikke til å være tilsnakkendes...

Glamourlektoren sa...

Klassikeren: "Og solen går sin gang" av Hemingway i Gunnar Larsens oversettelse fra 1929, i ny pocketutgave. Romanen fikk dengang æren av å innlede Sigurd Hoels og Gyldendals legendariske "Den gule serie". Fått av venninne - med Spaniainvitasjon attpå - hurra!
Nye bøker på vent til påsken: Kari F. Brænne: "Under de dype skyggene av løvtunge trær" - har hørt mange lovord om denne! Og Siri Hustvedt: "The Summer Without Men". God tittel! Har fått blandede kritikker, men hun gis en sjanse hos meg!

Solveig sa...

Står på farten til New York, og har notert meg mange av Glamourbibliotekarens tips. Invisible av Paul Auster er allerede pakket ned og skal leses i Bryant park.
Ser for øvrig at mange leser Selma Lagerløf. Leste selv Gøsta Berlings saga i sommer, og for en fantastisk bok!

trine sa...

Mest pensum om dagen, men har bestilt en bunke med svensk krim på cdon.com, billig og enkelt når man ikke har tid til å forlate skriveplassen!
På leselista står Theorins Blodläge og to krimbøker av Grebe & Träff.
Krysser fingrene for sol og lesetid, så skal jeg utforske de andre bøkene som er nevnt i kommentarene når masteren er innlevert i mai!

Anonym sa...

Dette var en herlig kommentar tråd:) Her har jeg notert til pennen gikk varm, for min del blir det en sommer fylt med gode bøker!
Enn så lenge er det kun pensum,pensum,pensum.. Men lover å komme sterkere tilbake til høsten, så for denne gang snoker jeg bare på deres tips;)

Mari sa...

Jeg skal lese Herre av Niels Fredrik Dahl, som er denne rundens bok i leseringen min. Også koser jeg meg innimellom med Karel Capeks Et år i min hage, mens jeg drømmer og legger planer for min egen hage!

Nina sa...

Akkurat nå leser jeg Dreamfever av Karen Marie Moning. Jeg har ikke påskeferie i år, men kommer nok til å lese like mye uansett:)

Anonym sa...

I påska skal jeg lese om igjen to klassiske krimfavoritter: "Sort messe" av John Dickson Carr (O'uhygge) + Stein Rivertons "Jernvognen", anbefales!! Jeg tar også med meg den påskegula boka "Sommeren uten menn"/Hustvedt + brevvekslinga i bokform mellom Bodil Cappelen og lyrikeren Olav H. Hauge. Jeg stapper også i sekken to tynne bøker av Gavalda "Eg elska ho" + "Eg vil at nokon skal vente på meg" - i tilfelle dårlig vær liksom... ;-)

Elin

Kaisa sa...

Holder på å pløye meg gjennom Lucifer, tegnet serie med utspring i Neil Gaimans Sandman-univers. Serier er fine når man ammer, men tema er kanskje ikke helt bra. ;)

Populære innlegg