onsdag, juni 29, 2011

Kakeselskap

Her om dagen inviterte jeg gode venninner hjem til et sommerlig kakeselskap. Denne jordbærmarengskaka falt som vanlig i smak.Og åttitallets slager - daimkake! Husker dere den? Bunn av malte mandler og stivpiskede eggehviter, krem/is av eggeplommer/sukker/pisket krem og hakket daim. Kremen kan dere altså se her. Jeg glemte å ta bilde av resultatet - vi var altfor opptatt med å spise den. Like god som for 25 år siden!Og skvallerkålen står like fint.7 kommentarer:

fru winther sa...

Det hørtes alldeles herrrrlig ut! Daimkaka var en favoritt så til de grader i min familie til godt utpå 90tallet. Nå kjenner jeg det er på tide å la den blomstre igjen! Og hundekjeksen er vakker. Her om dagen plukket min mann en kjempebukett hundekjeks til meg, og jeg ble kjempelykkelig.Godt med menn som verdsetter en bra blomst!

Lise B sa...

Marengskake er utrolig godt for oss skikkelige søtmonser. Og dajmkake er heller ikke å forakte. Men jeg skjønner meg ikke på dagens hit; oreokake. For det første synes jeg ikke oreokjeks er noe særlig, og kake laget med den er bare trist. Frem for dajm og marengs!

Synne sa...

Så koselig! Daimkake er og blir en sommerslager!

Ragnhild sa...

Nam! Fekk lyst på kake! Og å invitera til kakeselskap:-) Eg hugsar at det var noko som heitte daimkake, men trur ikkje det var nokon gjengangar i heimen vår. Men alt med marengs var og er ein hit!

Glamourlektoren sa...

Dajmkake, jajamenn! Baker den fremdeles i blant, jeg, og "Verdens beste" ("Kvæfjordkake") - om sommeren med friske jordbær i skiver oppå vaniljekremen.. Ikkeno' Oreos-kake her i gården heller. Det får ungdommen ta seg av ;) (Men kjenner Oreos-kjeksen godt fra da jeg bodde i USA for lenge siden, og fra syngedametrioen i "A Star is Born"!) Cupcakes-trenden stiller jeg meg også undrende til, med alt det søte fyllet på toppen. Enhver generasjon har sine greier - også på kakefronten. Det faktum at jeg skriver "kjeks" og ikke "cookies" røper vel at jeg ikke er blant de yngste bloggerne her! ;)Nydelig bord du hadde dekket! Grønt og hvitt er alltid vakkert.

Glamourbibliotekaren sa...

Og jeg har nesten halvparten av kaka stående i fryseren, hurra! Til helga skal den til pers! Jeg har ikke smakt oreokake, men forholder meg temmelig nøytralt til oreokjeks i utgangspunktet, så jeg tror ikke det blir noen hit for min del uansett. Jeg er ikke så glad i mørk klissete sjokolade o.l. Ei heller cupcakes, eller amerikansk smørkrem overhodet, jeg blir kvalm av tanken. Spiste to biter av en Magnolia Bakery-cupcake for mange år siden i New York, og det var noe av det kvalmeste jeg har spist. Så den bølgen har jeg ikke kastet meg på, gitt.

glamouringeniøren sa...

Daimkake ja, nam nam!

Eller iskaka som vi bare kaller det i min familie, fast inventar ved juletider og store festivitas.

Populære innlegg