mandag, august 08, 2011

Glamourspørsmål: Sko til kjole og skjørt


Sist fredag kom det inn et glamourspørsmål:

Jeg har lenge ønsket å endre klesstilen. Jeg ønsker å kle meg mer voksent og feminimt, men samtidig bevare den litt røffe stilen min! Først av alt vil jeg minke bruken av olabukser, og øke bruken av kjoler og skjørt. Nå har jeg bestemt meg - etter inspirasjon fra bloggens glamorøse fredager, skal jeg om fredagene kun skal bruke kjoler eller skjørt på kontoret!

I går var det premiere - og jeg slo til med kjole og omslagscardigan til. Er meget stolt av meg selv.
Utfordringen ligger derimot i skoene. Jeg må investere i flere egnede sko til slike antrekk. Kan du, o glamorøse guru, hjelpe en stakkar med gode tips og råd!?!?

Hilsen Stine


Hyggelig at glamorøs fredag motiverer! Jeg liker å bruke sandaler om sommeren - flate sandaler er fine til lange skjørt, mens sandaler med litt hæl er fint til skjørt som går til knærne (eller rett under), evt retrokjoler med vide mellomlange skjørt. Svenske Hasbeens har mange fine sandaler i tre med tjukk hæl, og det finnes flere andre merker som har tilsvarende sko. Ellers kan man jo bruke ballerinasko til det meste, bare se på diverse bilder av Audrey Hepburn. Og kanskje pumps eller mary janes med litt hæl, det er også fint til skjørt. Høst og vinter og tidlig vår kan man jo selvfølgelig bruke pene støvletter også. Og sommerlige sko kan fint brukes med litt tykkere strømper når det er kaldt. Men husk: Alle sko må være behagelige å gå med - det ødelegger liksom stilen om man halter rundt som ei gås med gnagsår!


mvh Glamourbibliotekaren.

p.s. Audrey likte lave pumps og kittenheels, ser vi av bildet over.

11 kommentarer:

Anja sa...

Gabor har fine og behagelige jobbsko, og er å få tak i litt sånn over alt (hos Eurosko tror jeg?)

Glamourbibliotekaren sa...

Absolutt, jeg har flere par fra Gabor - til og med brudeskoene mine er derfra! (de er dog ikke i kategorien "jobbsko", haha)

glamouringeniøren sa...

Stemmer også for ballerinasko!

Vil også anbefale sko med kilehæl, slike sko er komfortable og ofte ikke så "pensko" når man ikke vil være så pyntet.

emma sa...

Jeg trekker også i sandaler så sant temperaturen tillater det. Ellers kan jeg godt gå i sneakers til skjørt også, i kombinasjon med det som for meg er "hverdagsskjørt" synes jeg antrekket blir litt mere casual da. Synes Camper har mange fine sko som for meg ligger helt passe på skalaen mellom pyntet og avslappet.

Stine Arkeologine sa...

Ballerinasko er fine til kontorbruk når sommersesongen er på hell. :-) Gleder meg til høsten og vinteren på kontoret, det er mye fint til strømpebuksesesongen også! Tenker alltid på Ali MacGraw i "Love story" om høsten: pologenser, miniskjørt/knelange skjørt, strømpebukse og støvletter er en klassiker til vintersesongen.

(men det er sommer ennå!)

Synne sa...

Kjole og skjørt til folket! Jeg sluttet gradvis å bruke bukser i løpet av 2010, egentlig ganske ubevisst. Man føler seg fin og feminin, men alle de forskjellige typene skjørt gjør at man også kan være røff og tøff om man føler for det!
Sandaler og ballerinas er herlig om sommeren, søte tøysko og lave pumps kan brukes alene eller med strømper vår og høst, og skoletter/støvletter er pent og praktisk i de kaldeste og våteste månedene. Synes jeg.
Lykke til, Stine!

selskapsdamen sa...

Dette er musikk i selskabelige ører!! Jeg har også twitret dette innlegget, veldig bra!!

Ingrid sa...

Vil også slå et slag for Camper-sko. De har mange fine modeller, og de fleste har myk såle selv om de har hæl. Det er en kjempefordel på kontorgulv av linoleum... Man føler seg mye mer casual når man ikke klikker så voldsom (hvis ikke det er det man vil, da :)

Fioljenta sa...

Jeg foreslår også Camper, og da gjerne et par nøytrale Mary Janes i sort/brun/grå eller lignende. Da har du et par sko som er dyre, men som du til gjengjeld kan bruke i årevis og til det meste, i TILLEGG til at de er fantastisk gode på foten ;)

Mammadamen sa...

Jeg bruker ballerinasko til alt. Helt enig at de er perfekte til det meste:) Mitt yndlingsmerke er forøvrig franske Repetto. Litt dyre, men svært holdbare.

I sommer har jeg brukt mine nyinnkjøpte tøysko fra Bensimon til det meste. De markedsføres som franske jenters Sneakers, og er et noen hakk mer feminine.

God sommerkveld, Galmourbibliotekar

Anonym sa...

Oi, så mange bra tips! Tusentakker! :-) Gleder meg til å dra på shoe-shopping til helgen. Gabor, Camper og Repetto skal sjekkes ut.

Fredagsoutfiten er forresten allerede på plass, og denne uken blir det sandaler med kilehæl til et knelangt, smalt skjørt.

Hilsen Stine

Populære innlegg