tirsdag, august 30, 2011

Om pysjamas

I den eminente "Håndbok for solokvinnen" som enhver av oss kan lære noe av, er det et eget lite avsnitt om pysjamaser. Eller pyjamaser, som man skrev på den tiden. Det handler om hva slags type pyjamas som egner seg til ulike situasjoner og selskap. Ypperlig for meg, som mer enn gjerne vandrer rundt i disse myke plagg her hjemme!


"Går det an at en ung dame som bor alene, går i pyjamas når hun har en herre på besøk? Forutsatt hun kan kjenne den ene pyjamas fra den annen, er det all right. Men der er som bekjent både sovepyjamas, strandpyjamas, hjemmepyjamas og selskapspyjamas. De første er absolutt ikke beregnet for gjester hverken av hankjønn eller av hunkjønn. De siste kan du bruke, selv om gjesten er den mest konservative av dine beundrere, ja, selv om han hører til den gamle skole som ikke liker at damer røker. Den tredje sorten omfatter alle avskygninger fra nesten-sovetypen til praktisk talt selskapspyjamasen. De som tenderer mot sengen, passer bare for kvinnelige gjester, mens de andre ikke engang vil sjokkere en biskop."Jeg vet ikke om jeg ble så mye klokere av dette. Snarere tvertimot. Men det er fint å høre at jeg sannsynligvis ikke kommer til å sjokkere en biskop hvis det skulle dukke opp en.

9 kommentarer:

hege sa...

Hahaha! Fantastisk!
Visste bare om en type pyjamas jeg... Men kanskje det er vår tids hjemmepyjamas jeg har på nå? Strømpebukse og oversized genser?
Elsker datidens illustrasjoner forresten! Kom gjerne med flere!

Lise B sa...

Fordums tider virker nesten av og til som fordoms tider! Hvorfor tror de at biskoper er så sarte???

Stine Arkeologine sa...

På vegne av alle solokvinner: takk for oppklarende og nyttig informasjon! Dette er selvfølgelig grunnleggende kunnskap, men en kan aldri bli sikker nok i en slik sak. Selv har jeg ofte unngått pyjamas helt når jeg har besøk, av frykt for at den skulle tendere mot sengen. Men etter denne klargjørende gjennomgangen føler jeg meg mye tryggere..

Ine sa...

Jeg har aldri sett en selskapspysjamas før. Lurer på hvordan den ser ut!

Jenny B sa...

En selskapspyjamas, det låter mysigt! Varmt och skönt för en hemmakväll. Mmm!

Synne sa...

Hoho, så herlig! Ikke så lett å forstå seg på, nei, men slike bøker er gull verdt!

glamouringeniøren sa...

Haha! Så her har man altså flere kategorier av pyjamaser. Så innkjøp av en selskapspyjamas bør vurderes.... Hm.

Etter nærmere ettertanke tror jeg at jeg følger Stine Arkeologines resonnement for oss solokvinner. Fabelaktig!

Ingvild S L sa...

"Går det ann?", for en åpning!
Personlig er jeg mer til nattkjoler, særlig de lange stripede fra Polarn o. Pyret :D

Eva sa...

Jeg googlet denne boken og fant ut at den er relativt nyutgitt i USA, med søtt og friskt cover, så jeg kjøpte den brukt på Amazon for 4 pund. Den er veldig morsom og skrevet med vidd og humor. Anbefaler den i originalversjon også!

Populære innlegg