tirsdag, august 23, 2011

Sommeren med Monika / Per Anders Fogelström. - Oslo : Den Norske Bokklubben, 1967. - 240 s.

En svensk sommerklassiker fra 50-tallet (filmatisert av Ingmar Bergman i 1953). Visergutten Harry blir forelsket i grønnsakslagerarbeideren Monika, og sammen rømmer de fra slitsomme jobber, kjeftende sjefer, voldelige fedre, masende mødre og tilbringer hele sommeren i en båt i den svenske skjærgården. Det er dem mot resten av verden. De lever av maten de rapper fra bondegårder og sover under åpen himmel. Men når høsten kommer og det siviliserte livet kaller, blir alt mye vanskeligere. Og når familieforøkelsen er et faktum, er ikke Monika på noen måte eldre enn sine knappe 18 år. Kjernefamilieidyll var kanskje ønsket hennes, men dessverre kom hverdagen altfor fort.

Fin sommerbok! Jeg ga en tier for den på en gjenbruksbutikk.


4 kommentarer:

Synne sa...

Skjærgårdsidyll møter hverdagsproblemer; det kan jeg forestille meg. Fin forside!

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, noe sier meg at det har vært et smussomslag utenpå, men det fulgte ikke med da jeg kjøpte den. Muligens stiligere nå! :)

Jenny B sa...

Så intressant boken låter när du berättar om den! Jag har aldrig varit så förtjust i Ingmar Bergmans filmer. Jag tyckte inte att filmen var så bra, och nu verkar det som att den missade en hel del nyanser. Och ändå låter det som att bakgrunden och nyanserna var det viktigaste!

Glamourbibliotekaren sa...

Les den gjerne!

Populære innlegg