mandag, september 12, 2011

Glamourspørsmål fra leser: Langhelg i DublinHei!
Jeg har vært så fornøyd med reisetips fra bloggen din tidligere, så jeg prøver meg med enda et spørsmål :)
Jeg og samboeren skal på kosetur til Dublin i slutten av september. Har noen tips til romantiske restauranter, severdigheter og gåturer etc.? I tillegg liker jeg å handle brukt/retro - spesielt 50-60-70-talls ting og klær (elsker loppemarked og slikt). Tips?
Vennlig hilsen AnetteJa, nå overlater jeg talerstolen helt og holdent til mine lesere. Min planlagte Dublintur i sommer ble vraket til fordel for Berlin og Paul Simon, så her har jeg minimal kunnskap! Men jeg er sikker på at mange av dere andre har mye på hjertet. Fyr løs! Selv bidrar jeg istedet med en irsk Grand Prix-vinner fra det herrens år 1980.

13 kommentarer:

barnebibliotekaren sa...

Jeg har vært i Dublin noen ganger,- senest i sommer. Gode butikker er jeg ikke så god på,- jeg har en tendens til å seile innom kjedene for å ha "nødvendigheter", og ellers dumper jeg litt på måfå og legger ikke merke til hva butikkene heter. Men et råtips er jo å bevege seg litt (men ikke for mye) utenfor de store gågatene,- det er mye småbutikker i sidegatene som er verd en titt. Av severdigheter anbefaler jeg en litterær pub crawl (http://www.dublinpubcrawl.com/) og en tur på Jameson Old Whisky Distillery. Verd det, selv om du ikke liker whisky :-)Den store Phoenix Park, hvor presidenten bor, og byens zoo ligger er stor, og vakker og verd en spasertur.
I tillegg anbefaler jeg varmt restauranten The Winding Stair. Den ligger like ved elven, over en fantastisk liten bokhandel, har økologisk, kortreist mat og fantastiske viner. http://www.winding-stair.com/content/trg/windingstair/pages/about.htm

God tur!

lattermild sa...

Istemmer angående litterær pubcrawl - har vært på den to ganger og det var like gøy hver gang.

Ellers anbefaler jeg å finne ut hvor dere skal spise og så bestille bord, vi hadde en langhelg i februar hvor vi tok alt litt på sparket og oppdaget at ulempen med det var at irene også går ut fredag og lørdag, det var derfor til dels stappfullt på noen av stedene vi hadde tenkt oss...

Ine sa...

Her er mine beste tips:

- Pasta Fresca (2, 3 og 4 Chatham Street, Dublin 2): nydelig italiensk mat, de har spesielt god pasta, som de lager fersk hver dag. Her observerte vi dessuten en BBC-kjendis jeg ikke husker navnet på da vi var der før jul i fjor.

- The Port House (12 Eustace Street, Dublin 2): god tapas i store porsjoner, og veldig koselig lokale. Ganske billig også.

- Lemon Crepe & Coffee Co (60 Dawson Street, Dublin 2 og 66 South William Street, Dublin 2): kjempegode crepes og god kaffe. Billig!

- The Winding Stair (40 Lower Ormond Quay, Dublin 1): utrolig sjarmerende bokhandel, med superfine utgaver av Jane Austen sine bøker + masse andre bøker så klart. Det hører også til en restaurant som jeg tror er bra, men den har en annen inngang.

- Ladurée på Brown Thomas, hvis du liker makroner og annet fint fransk. På Brown Thomas har de dessuten skikkelig fine (gratis) doer.

God tur!

Glamourbibliotekaren sa...

(Hold opp, nå får jeg reiselyst igjen, og jeg har ikke råd!)

Kristina sa...

Var i Dublin for noen måneder siden, og var storfornøyd! Dublin er en fantastisk by å bare gå i :) Veldig jordnær by, med fantastiske og åpne mennesker. Guinness-museet er jo et must!
De har mange flotte 50talls-diners der, ikke så romantisk kanskje, men veldig morsomt hvis du liker retro-stilen. I forhold til vintage-butikker, så er det noen få. Jeg likte spesielt godt "The Harlequin", adressen er 13 Castle Market. De har sin egen facebook-side også, med bilder etc. :)Der har de mye utvalg, og sånn midt-på-treet-priser. Ellers er det bare å kose seg i Dublin :)

Irene sa...

Fin og romantisk restaurant/bar: The Church (gammel omgjort kirke).
Beste museum, bla med Francis Bacon-samling: http://www.hughlane.ie/.
Og så MÅ man jo bare innom det utrolig vakre biblioteket til Trinity College!
God tur!

Anonym sa...

Hei!

I bloggen til Ingvild Telle er det en fin Dublinguide.

http://ingvildtelle.com/?page_id=1971

Hilsen Trønderpi

Mari sa...

Åh, Dublin er en så fantastisk by! Var desverre ikke innom så mange bruktbutikker,og heller ikke romantiske restauranter, så her kan jeg ikke være mye til hjelp. Men å vandre rundt i sentrum er en skikkelig fin opplevelse! :)

Du bør absolutt sjekke ut Trinity College midt i byen, gå inn i biblioteket! Det er så stort og gammelt at vennene mine og jeg beynte å hviske der inne, av ren ærefrykt. Tok faktisk pusten fra meg. Det er helt nydelig. Jeg ble så forelsket at jeg skal muligens ta et utvekslingsår der!

God tur! :)

Anette sa...

Så flott, kjære GB-lesere :) Kom gjerne med mer!

Synne sa...

Åh, Dublin!
Templebar er et superkoselig område som man kan rusle rundt og nyte livet (og utelivet) i - første tips. Videre bør man gå litt langs elva, krysse broene og ta bilder, kjøpe fish&chips på et lite familiedrevet sted med sjakkruter på guvet og spise på en benk ved vannet - andre tips.
Dessuten: (Noe av dette er allerede nevnt, ser jeg, men likevel!) The Guinness Brewery, The Winding Stair, Ladurée, Trinity College.
Kos dere!

Kari Folvik sa...

Mine favorittar:
1. Marsh`s library frå 1701, det første folkebiblioteket i Irland. Det ligg i tilknytning til St.Patrick`s Cathedral og er lite og vakkert ( litt miniatyr av The Long room på Trinity college)
http://www.marshlibrary.ie/the-library

2.W.B Yeats-utstillinga på The Nationalnlibrary. Det er ei permanent multimediautstilling som er svært interessant.
http://www.nli.ie/en/udlist/current-exhibitions.aspx?article=adb6ce52-1f52-4a33-882c-685dedd0fb9d

3. Gå tur over dei mange bruene og oppdag små perler, t.d tebutikken Wall & Keogh som også har nokre få bord gulrotkake-nam!) NB! Laaangsam betjening, så det er god tid for å sjå kvarandre djupt inn i augo mens du ventar!
http://www.yelp.ie/biz/wall-and-keogh-dublin

Anette sa...

Hei dere! Vi har nå vært i Dublin, og har hatt en fantastisk helg. For en by, for en atmosfære, for noen bra folk! Tenkte jeg bare skulle gi tilbakemelding på noen av tipsene - jeg rakk nemlig å benytte meg av svært mange av dem. Vi spiste to-retters på The Winding Stair, dette var fabelaktig. Flotte servitører og herlig mat. Husk å bestille bord i helgen og prøv å komme rundt kl. 18.00, da får man ofte en god del rabatt på maten. Early bird special blir det ofte kalt, og det gjelder omtrent i hver eneste restaurant i byen virker det som.
Hos Lemon Crepes hadde vi en deilig lunsj.
Jeg kjøpte delikate makroner på Laduree på Brown Thomas. Litt av et varehus med alt av butikker.. De var så hjelpsomme og flinke at jeg endte opp med "litt" sminke fra Clinique og MAC-avdelingen :)
Trinity College var overveldende. Fantastisk.
The Church gikk vi forbi, det så flott ut! Neste gang skal jeg dit.

Ellers kan jeg anbefale følgende:
Vi drakk øl og var på intimkonsert på The Porterhouse. Topp stemning på en pub som gikk over hvertfall tre etasjer.
National Gallery er i ferd med å bli oppusset, det var og kommer til å bli veldig fint. Gøy å se ekte Monet og Picasso-malerier som henger der.
Vi gikk også på Irsk fotomuseum (usikker på om det het det) hvor det hang en utrolig morsom utstilling om barndomslivet i Irland fra 1890-1970.
St.Stephens Green - et pent parkområde.
Vi tilbrakte mesteparten av tiden i området rundt Temple bar. Kan anbefale Avoca, en butikk som har alt mulig pent og en koselig kafe i kjelleren. Og Lucys Lounge, en relativt rimelig bruktbutikk med alskens duppeditter og rariteter. Urban outfitters har jo også mye stas. For frokost: Ruby Duck. Kvikk og hyggelig betjening.
Kjøpesenterne Jervis og St. Stephens Green var det vi fikk mest ut av. Jervis er ekstremt stort og masete, så ikke gå dit dersom du ikke er "kjøpesenter-typen".
Takk for alle tips!

Anette sa...

Korreksjon: nå ser det ut som vi fikk mest ut av å gå på kjøpesentre, ut fra kommentaren min over å dømme. Det stemmer ikke, det var bare ment som at av de kjøpesenterne vi var på var disse to best. Hehe. God søndag.

Populære innlegg