torsdag, september 01, 2011

Wife vs. secretary (1936)


"Wife vs Secretary" har en tittel og en filmplakat som får det til å framstå som en farse med mye situasjonskomikk og misforståelser og noen som løper ut av en dør mens andre stormer inn gjennom en annen. For ikke å snakke om alle potensielle telefonsamtaler og feilkoblinger og avlyttinger, som plakaten nærmest lover. Sannheten er at dette er et drama i sort-hvitt, et nokså kjedelig drama til og med, der Clark Gable er businessmann innen reklame. Han feirer tre års bryllupsdag med vakre Myrna Loy, da hans mor forteller sin svigerdatter at sønnen helt sikkert tar etter sin far, altså: har en affære med sekretæren. Sekretæren spilles av Jean Harlow, og er naturligvis en femme fatale som har store planer om å forføre Gable. Det får hun ikke til. Han er forbausende lite mottagelig for den slags, det er nesten så han ikke enser hennes tilnærmelser overhodet. 1-0 til Myrna!


Jeg tror kanskje denne filmen ble laget for å fylle en kontrakt eller noe. Men det er uansett morsomt å se Clark Gable. Også har en pur ung Jimmy Stewart rollen som Harlows forlovede, som ikke har så mye han skulle ha sagt.
3 kommentarer:

Synne sa...

Denne har jeg ikke hørt om, men det er kanskje ikke så rart dersom den ikke engasjerer ordentlig. Vakre mennesker i klassiske klær er riktignok alltid et oppløftende syn, så jeg setter den opp på listen min likevel. Takk for tipset!

eli sa...

Myrna Loy- et navn fra min storesøsters selvlagede filmstjernealbum fra 1950-årene!

Glamourbibliotekaren sa...

Synne: Den dukker opp på TCM med jevne mellomrom, tenker jeg. Men har du noe bedre filmalternativ akkurat den dagen, vil jeg heller prioritere det :)

Eli: Og dere leste navnet rett fram, håper jeg?

Populære innlegg