fredag, oktober 14, 2011

Glamorøs fredag


God morgen! Første dag med lue! Og som alltid: trøbbel med lue-hår-skjerf-jakkekrage-headset-logistikken. Hår i hestehale er gunstigst når man har på headset, men hår i hestehale blir trøblete med lue. Samtidig er også utslått hår vanskelig med lue, fordi det tjukke skjerfet kommer i veien. Skal håret inni skjerfet eller stritte ut mellom luekant og skjerf/jakkekrage? Evige spørsmål som dukker opp hver eneste høst. Og jeg ender opp med å gi blanke, fordi comfort og varme går foran stil og fasade i slike sammenhenger. (En fin ting med å bli eldre! Man er tryggere!)

Duften er Body Shops Woody Sandalwood, som vanlig i midten av oktober, og planene for dagen og helga er hyggelige. Fredager er fine dager!! Særlig når helga på en måte begynte i går; en eneste lang latterkrampe på jobb, som ble toppet av at jeg katalogiserte en plate der australske Mary Schneider jodlet Wilhelm Tell-overtyren og andre hits.

Ha en fin dag alle sammen!

- og hør gjerne på Kurt Elling som synger en cover av The Guess Who's "Undun"!

34 kommentarer:

Ine sa...

Haha, jeg måtte humre litt av trøbbelet med lue-hår-skjerf-jakkekrage-headset-logistikken :) Jeg klippet meg nettopp kort-kort i nakken, så her går den logistikken bra. Skal huske å ta på lue når jeg drar til universitetet om få strakser.

I dag skal jeg skrive en oppgave om Ibsens Kjærlighedens komedie (en hel oppgave på en dag - optimistisk!), treffe ei venninne for kafékontor og ut å spise tapas med gode venner i kveld. Fin og travel fredag! Ser fram til total ei helg med mye avslapning, konsert med Anna Järvinen, innkjøp av litt varme høstnødvendigheter og masse deilig kaffe! God fredag og god helg!

Ine sa...

Ehm, stryk "total" i forrige kommentar. :)

Jamme sa...

Den problematikken er jeg godt kjent med! Jeg pleier å gå for flette, eller rett og slett stappe alt håret inn i min litt store lue.

Glamoureffekten i dag er å sove lenge, selv om vi egentlig ikke har tid. Tror jeg skal dulte litt i han som ligger ved min side snart.

Frøken Desibel sa...

Her er det største problemet om høsten statisk hår og statisk meg. Det smeller alle steder jeg er borti...

Ellers har jeg også snikstartet helga da jeg har fått ei venninne på besøk. Vi tok fredagskvelden i går med god mat og vin ettersom vi i morgen skal løpe KK-mila.

I kveld er det fest på jobb, så jeg skal atter en gang få luftet min drindl innkjøpt på tur til Oktoberfestland. Lett duftende (eller kanskje litt mer enn lett akkurat nå) av Love in Black innkjøpt på samme turen.

Håper alle får en fantastisk dag og helg!

barnebibliotekaren sa...

God morgen!
Å starte dagen med å skrape bilruter er i grunnen greit når været ellers er så strålende som det er i dag. Solen skinner inn kontorvinduet,- noe jeg ikke får totalnytt i dag, for i dag blir det travelt på jobb. Leselystaksjonen som herjer på skolene for tiden gjør at dagen blir fylt med elever som skal ha gode bøker og poser som skal fylles og sendes ut til andre skoler.
Dagens antrekk er ulltrøye, cardigan, jeans og varmt skjerf, dagens duft er Idole d'Armani. Største glamoureffekt er nok å glede seg til en helg med kjæresten, to aktive og glade 16-åringer, og en hyggelig middag med gode venner i morgen.
God glamourfredag og riktig god høsthelg til alle!

Alt godt sa...

God morgon! Eg sit i nattskjorte med min nye macbook air i fanget på gjesterommet til "Die andere Gunda" ein stad i Trøndeleg. I bakgrunnen syng Joshua Radin, og alt er fint.

I helga skal vi lage 33 forskjellige variantar av saft, syltetøy og chutneyar til den nye boka mi som kjem neste år. Gøy!

Det betyr at det blir mest hardt arbeid heile helga, men kjenner eg oss rett klarer vi nok å kose oss litt og. På badet ligg ein liten tyllpose med prøver av Philosykos, Idylle, Eau Duelle og eitt par til, så ein av dei blir nok dagens duft. Ha ein fin dag, alle saman, og ei spesiell helsing til Elisabeth i nord!

namnam sa...

Kjenner på meg at dette blir en bra dag! Har fått unna masse hat-oppgaver på jobben og har for første gang på tre uker hodet over vannet jobbmessig, bilen er ferdigpakket til helgetur med verdens kuleste venninner (suser avgårde straks klokka slår for endt arbeidsdag), og ute er det en nydelig høstdag!

Glamourfaktoren for øvrig er ny og kjempefin skulderveske, fine øredobber og morgenkaffe med sjokoladekjeks på kontoret. Livet er ikke det verste man har.

God fredag til alle dere glamorøse!

Guro sa...

Litt sen start på arbeidsdagen, og likevel en plan om å gå litt tidlig, det er så glamorøs fredag som det får blitt. Helgen skal jeg bruke til å besøke mor og far, og brødre og deres familier "hjemme" (som er ganske langt unna), og det er alltid hyggelig.

God helg til både lesere av bloggen og til glamour bibliotekaren selv, og jeg slår et slag for oversized luer, de er supre for å stappe håret inni iallfall, og gjør livet med skjerf og lue litt lettere.

Tuva sa...

Ah, glamorøse fredag - som jeg har lengtet etter deg! Etter en kjempetravel uke skal det bli alldeles nydelig med helg. Det eneste som er planlagt er en loppemarkedrunde på søndag. Bliss!

Jeg går forresten for pannebånd for da blir ikke håret så flatt på toppen (klassisk glatt-nordisk-hår-problematikk)

koristen sa...

Deilige fredag! Jeg har kaffe i koppen og en deilig følelse av å være ajour på jobb, håper den holder utover dagen. Glamoureffekter: Nye jeans, skumle og fine små flaggermus-øredobber, Chanel bak flaggermusene :) Rosa sløyfe-refleks på jakka.

Helgeplaner: Hårfarging, synge liten konsert med koret, vaske hus, få middagsbesøk på søndag. Også strikke og lese innimellom.

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre!

Anonym sa...

Riktig god morgen! Dro på jobb i minusgrader (i bil - uten lue), men nå varmer sola inn på kontoret.
Må bare fortelle at forrige uke var jeg i Bremen og da befant jeg meg plutselig i en Yves Rocher-butikk. Men HVA var det man skulle kjøpe der? Kunne ikke huske hva som tidligere ble anbefalt i denne bloggen (alder, sukk!) Jeg kom ut igjen med en lilla neglbørste...
I morgen, derimot, tar jeg på ull-lue, for da er det morgenbad i havet med gode venninner. Det er glamorøst, det!
God helg til alle.
Hegepege

Stine Arkeologine sa...

Jeg kjenner meg også igjen i problemstillingen.. Varme klær kommer generelt ofte i konflikt med den ytre glamouren! Nyvasket og fuktig hår, f.eks., det ter seg ikke spesielt bra etter 20 minutter i lue. Så da går jeg for et løst sjal. Men sjal varmer jo ikke like bra som lue (særlig ikke med vått hår) så da må den nye, varme vinterkåpa på. Men den fine kåpa har begynt å utvikle en særdeles ukledelig bulk bak av oppholdene i bilsetet, og det vil jeg jo ikke ha. Tidligere ville jeg tatt på en ullstillongs, men de to ekstra kiloene som fremdeles sitter igjen etter sommerferien gjør at det har blitt litt trangt med ullstillongs under buksa. Dilemmaene har ingen ende..

Siden det er fredag, inngikk jeg følgende kompromiss: nyvasket hår, fin vinterkåpe (med liten bulk) og kjole med ullstrømpebukse. Og en stor og varmende kopp te på kontoret. :-)

Håper dere alle får ei kjempefin helg!

Kristin H sa...

Herlig høst post!!! Ha en fin helg!

Elisabeth sa...

God morgen! I Bodø startet dagen så tidlig at det mest glamorøse hittil har vært å ta seg en liten formiddagshvil på soafen for ikke lenge siden! Jeg debuterte med lue en morgen for et par dager siden, men i dag er det plussgrader og da gikk morgenturen uten lue. Heldgvis. Jeg gleder meg til vinter, men er ikke klar for den riktig enda!

Glamouren er ivaretatt med nye jeans, ullsokker og mascara. Sistnevnte er luksus siden det har regna så mye i høst at mascara har vært umulig å bruke utendørs... Helga skal brukes til litt jobbing, litt strikking (på noe som skal bli en julegave), flere timer ute med pelsdotten og kanskje ei god bok.

Ha ei kjempefin helg alle sammen – og stor klem til Alt Godt!

Anna Lovinda sa...

Langt hår er så upraktisk på böljan den blå, så derfor stiller Anna Lovinda alltid med praktisk kort- kort. Og lue er faktisk bare medvirkende til å holde piggen nede når det trengs! ;-)

Hmmm, skimter jeg Skomvær der i det fjerne?! ;-)

glamouringeniøren sa...

God glamorøs fredag!

Her heier jeg på håret inni skjerfet. Selv er panneluggen min og lue katastrofe i seg selv.

I dag er en hektisk arbeidsdag, men den starta svært hyggelig med å høre på "Bossypants" på banen på vei til jobb. Lest av Tina Fey selv. Ler høyt for meg selv på banen. For en herlig bok! Dagen blir også avsluttet flott, når jeg henter to venner på Oslo S, som kommer fra København og skal bo hos meg i helgen. Det blir kos!

Antrekket er ganske vanlig, boots, et par utslitte grå jeans som holder på å falle fra hverandre, hvit topp og ny blå dressjakke (hurra lønningsdag!) med svart slikeslag. Stort grønt skjerf. Føler meg veldig fin! Litt ekstra øyenskygge og et par minutter ekstra med føneren ble det også i anledning dagen.

Duften er Estee Lauder Bronze Goddess og neglene er mørke med Essie Luxedo.

Helgen blir full av gode middager, rødvin, tur i parker og alt hva vi nå måtte finne på.

Ha en god helg alle sammen!

Line sa...

Det er en grå og kjølig dag, men ikke for kaldt for skjørt og topp. Det gjelder bare å ha ullstrømpebukse også, og et varmt og nystrikket pynteskjerf i effektgarn rundt halsen. Etter jobb skal jeg på en liten handletur nede i sentrum før jeg drar hjem. Planen er å rydde bort alt det fristende papirhobbymateriellet fra kjøkkenet. Eterpå kan jeg fortsette på hjerte og dompap broderiene som har blitt så sørgelig forsømt. Det er bare en måned til julenessa! Jeg har også et lite hekleprosjekt på gang. Det er uansett duket for en rolig håndarbeidshelg, og jeg har masse lydbøker å høre på mens jeg rydder / broderer og hekler.

God helg til glamourbibliotekaren og dere andre

Hanne Hoftun sa...

Kjære bibliotekar! I dag skulle du ha sett meg. Jeg har nemlig knyttet et kornblått silkebånd i en sløyfe i halsen på min hvite skjorte. Min samboer spurte om jeg hadde tenkt meg i kirken, men jeg svarte at det var jo fordi det var fredag.
Glamoureffekt forøvrig er at jeg tar en tidlig helg etter å ha laget ferdig sending (Store Norske, NRKP1 kl 18.05) til imorgen. Anbefales for de av dere som liker norsk musikk!
Så nå gleder jeg meg til en stor kanelbolle og kaffe med melk på det lokale kjøpesenteret, før Idol ikveld og reunion med gamle russevenner imorgen.

Ina sa...

God fredag!

Først til lue-skjerf-jakkekrage-headphones-problematikken: Dette er velkjent problematikk for meg, som radioreporter er headphones arbeidsverktøy og bør manøvreres med kløkt, for ikke å skape ytterligere kaos i en allerede stressende jobb. Jeg vil anbefale en flette, eller en løs, lavtsittende hestehale. Selv foretrekker jeg å ha den litt på siden, slik som de elegante frøknene i Paris og Tokyo. Med en litt løs flette, kan man senere slå ut håret uten å få den irriterende hårstrikkbulken, men bare sjarmernde bølger. Det går også an å lage et sneglehus i nakken, som løses opp når en ankommer målet og tar av yttertøyet. Det gir glamorøse lokker selv i luesesongen!

Her er det hjemmefredag, leiligheten er strøken og dufter av grønnsåpe og kanelboller! Min kjære er på turné, men jeg har planer om å legge bakverket rett i fryseboksen når det er avkjølt (med unntak av de minst vakre eksemplarene, det er tross alt fredag)

Monica Zetterlund synger akkurat nå om menn og brygger og livet er veldig fint! Skal gjenforenes med to gamle venninner som tilfeldigvis også er turnéenker i helgen, hvorav den ene nettopp har anskaffet alle episodene av Dawson's Creek på DVD. Det følger en god porsjon nittitasnostalgi med den serien, og jeg vurderer rutete flanellskjorte og en dusj Chopards Casmir i nakken, en varmende og god vanlije, etter sigende i kombinasjon med sandeltre, musk, amber og patsjuli som basenoter. For meg er det mest en nydelig vanlijeduft som minner om 90-tallet.

Frøken Desibel: Unngå akryl og andre syntetiske stoffer i klær, skjerf og hodeplagg, det er mitt beste tips!

Glamourbibliotekaren sa...

Flere musikerenker her; da er jeg ikke ensom! :) Gilmore Girls er planen her.

HildeSofie sa...

Riktig god fredag!

Det rakk å bli langt på dag før jeg fikk logget på, men til gjengjeld er jeg nå godt på vei til Langevåg med hyggelige venner og bekjente. Målet er bryllup for to gode venner, og vi gleder oss stort!

En riktig fin helg ønskes alle :)

Ina sa...

Jaaa, Gilmore Girls er perfekt følge for musikerenker!

Jeg trives godt i eget selskap, jeg også. Men når det blir veldig mange kvelder på rad, er det fint å kunne slå seg sammen med "andre i samme situasjon" som det heter. Vil du være med, så heng på!
Du har min e-postadresse : )

Mari sa...

Sant, det er alltid litt vanskelig. Men uansett, stritter håret ut til alle kanter under lua er det bare søtt, og en del av høsten som å være med, hehe ^^ Jeg har funnet ut at i slike tilfeller er ørepropper enklere enn headset! :) Ha en flott helg videre!

Glamourlegen sa...

Glad fredag til alle, håper skuldre er i ferd med å helgesenke seg rundtom hvis de ikke var lave nok fra før :-)

Her startet dagen som vanlig i god tid før seks, og så har det gått slag i slag med småjogging i gangene og overtid. Likevel en glamorøs dag - selv om det er mye som kan sies om min nåværende arbeidsplass (noe nytt og stort og dårlig fungerende utenfor Oslo som politikere og byråkrater med hodet i røven har gjort en særs dårlig jobb med), så har jeg verdens beste kollegaer som har gjort denne uken til en fryd. Bra mestringsfølelse etter arbeidsuken, både faglig og menneskelig, siden det har vært en del tunge samtaler å ta med pasienter og pårørende, men har lave skuldre allerede takket være jobbkamerater og sympatiske og festlige pasienter - en godt voksen mann på over åtti viste meg øvelser så jeg kunne bli like sterk i armene som ham der vi gikk bortover gangen for at jeg skulle få stukket ham litt i lungen på lab´en...

Ytre glamour: halvgod hårdag, og ny rød leppestift fra Mac (som jeg kosepyntet meg med i garderoben før den ble blottet iherdig ned i heisen på vei til avdelingen).

Mannen og jeg har flytteprosjekt i helgen, himmelen er helt vannvittig flott for tiden, og mine nære og kjære har det bra.

Deilig helg alle glamorøse!

Glamourbibliotekaren sa...

Ina: Takk for det, hyggelig! Har dog kollapsa i sofaen allerede.. oioi. Dette blir en tidlig kveld!

Anonym sa...

Første fredagsoppdatering på lenge. Det går så där med å henge med på denne fine rapporteringa når ein er komen ut i jobb og nesten ikkje sit på rumpa gjennom dagen. Men! Ein kan alltids ta eit glamorøst samandrag!

Denne fredagen fekk sølvkant då eg sneik meg til å ha parfyme på meg på jobb for første gong på lenge. Parfyme og jobbing med born er ikkje alltid ein god kombo. På pauserommet venta det vaflar til lunch og i kveld prøver eg ut ny sorbét-oppskrift for å feire at alle kjøkenapparat er pakka opp og sirleg plassert i kjøkenskapa. DET er overglamorøst! Til sjuande og sist ventar gullrekka og te i sofakroken om nokre små augenblink. Dette er fint!

emma sa...

Fredagskveld tilbringes med tekopp foran egen peis etter litt for mye reising noen uker. Fred-og-ro-glamour på sitt beste.

Kaisa sa...

Fordelen med å ha kort hår er at det ikke er noe hår i veien. På den annen side må man huske på skjerf. Og lue. Jeg hadde bare skjerf i dag.
Dette er første dag tilbake i jobb etter mammaperm, så jeg har følt meg voksen og glamorøs hver dag denne uka. Men i dag ble det min deilige sort og hvit-stripete ullkjole og burgunder strømpebukser med struktur. (Disse viste seg å være en stor hit hos han på 7 mnd!)

Helgen skal tilbringes med mann og barn og svigerforeldre, så det blir koselig.

Synne sa...

Jeg har hatt en veldig fin fredag så langt, for det har jo vært kaldt og klart, og jeg har hatt Mikke på t-skjorten og John Cleese på telefonen. (Ja, faktisk - han er et stort forbilde og jeg trodde jeg skulle forgå av nervøsitet.) Nye strømper, foldeskjørt og tapasmiddag med gode venner er andre fredagsfine ting. I morgen har jeg dessuten fri, selv om jeg vanligvis går med post på lørdager, så jeg kan sove lenge! Oi, oi, oi. God helg!

Sangfuglen sa...

Nyoperert i dag = uglamorøse smerter, joggebukse, null sminke osv
Men det glamrøse ved det hele er at noe som måtte fikses har blitt fikset, og jeg at i hvertfall fra i morgen kan høyne glamourfaktoren betraktelig. Da er det på tide med noe annet enn joggebukse, for å si det sånn..

I mellomtida hører jeg på Chet Baker og nyter kvelden. God helg!

Karina sa...

Dagens glamour effekter her i gården ble en 5 1/2 times tog tur med intet annet å ta seg til enn å lese en god bok, høre på nydelig musikk og stirre ut på den største, mest fantastiske fullmånen jeg har sett noen sinne.

Helgen blir tilbragt i en bitteliten bygd innerst i Hardangerfjorden med familien. Bla hos en veldig snill farmor som har sagt jeg kan få raide bokhyllene hennes og ta akkurat det jeg har lyst på. Hurra!!

God helg! :)

Fru Uteng sa...

Kjenner meg igjen i hår-skjerf-headset-logistikken! De spørsmålene dukker opp hver høst her også! Ha en fin helg!

fru winther sa...

Et døgns forsinket rapport,pga lite,men muligens livsendrende medisinsk inngrep i går. Ultracomfy kjole , oransje strømpebukser og et stort og godt skjerf i høstfarger var dagens antrekk,og jeg duftet av en av mine favoritter, Avignon fra CdG. Dagen ble avrundet med koselig middag og søster på besøk, og passende sløving i sofaen og avnyting av en god gammeldags Fruktnøtt. Deilig dag !

ANNEPÅLANDET sa...

Haha, viktige problemstillinger du tar opp her! Mulige løsninger kan være kort hår (alt er mer lettvint med kort hår!), alternativt en bred ørevarmer så hestehalen kan stikke ut. Ahh, så mye å ta stilling til i høstmørket... :-)
Ha en fin helg!

Populære innlegg