onsdag, oktober 19, 2011

One Day / David Nicholls. - London : Hodder, 2009. - 435 p.

Høst er lesetid. Ferier også. Dermed også høstferier. I min mikroskopiske høstferie (langhelg i København) lånte jeg med meg denne boka hjem fra vertinnens bokhylle, i et slags vakuum og tomrom etter en sommer uten ny Marian Keyes-bok. Dessuten er den filmatisert, filmen har premiere om et par-tre uker, og den kvinnelige hovedrollen spilles av Anne Hathaway. Det tror jeg vil fungere utmerket.

Fortellerstemmen veksler mellom de to hovedpersonene Emma og Dexter. Dette gir meg hyggelige flashbacks til "Come together" og "Come again", bøkene til Josie Lloyd og Emlyn Rees som jeg med stor iver leste for tolv-fjorten år siden - ikke minst fordi handlingen også her foregår i London, delvis i samme tidsrom. Jeg var i London flere ganger på denne tiden, bodde hos venner, leste mange engelske magasiner og var oppdatert på mye av det populærkulturelle som definerer epoken i nevnte bøker. Dog spenner "One day" over mye lengre tid - vi møter de to hovedpersonene med et års mellomrom for hvert kapittel. Sagt på en annen måte: Hvert kapittel er datert 15. juli i årene 1988-2007. For hvert år blir jeg sittende og tenke på hvor jeg var 15. juli det året. (Jeg husker hvor jeg var 15. juli det siste året, altså 2007. På en nydelig liten gård i Rättvik i Dalarna med utsikt over Siljan.)

Jeg likte denne boka godt, og den dekket absolutt Marian Keyes / Nick Hornby-behovet som dukker opp i blant. Og jeg gleder meg til filmen kommer.

9 kommentarer:

Ine sa...

Takk for tips! Den skal jeg notere meg. Så trailer for filmen på kino for en stund siden, og den så veldig fin ut. Og Anne Hathaway er jo helt nydelig!

glamouringeniøren sa...

Den har ligget i min wishlist på amazon en stund, og er fra søndagskveldens spontane "add to shopping cart" runde... Nå på vei over atlanteren til meg.

Gleder meg til å lese den! Og se filmen!

fru Storlien sa...

jeg leste den i sommer, og ja, jeg likte den. Her fungerte det veldig godt emd to fortellere, og så likte jeg at det ikke var så Hollywood happy ending . Så kanskje jeg bør se filmen og se hvordan de løser akkurat det:)

Lise B sa...

Jeg leste den under fantastisk kjekke dager på takterassen på leiligheta vi leide i Italia i september. Etterpå leste mannen min den, og vi likte den veldig godt begge to. Den er vel ikke av de dypeste, men slett ingen tøvebok. Takk for tipset om filmen!

Stine sa...

Jeg elsker boka :) :)

Filmen var også bra (så den under filmfestivalen i Haugesund i august), men for min del ikke samme elsk-faktor som boka.

Men absolutt verdt å se, altså ;)

fru winther sa...

Den var min sommerbok, og jeg koste meg med den på varme ettermiddager, i en grønn og fin hage på et pensjonat på Orust. Likte den godt, den var akkurat hva jeg trengte på det tidspunktet.

Jacta est alia sa...

Boken er kjempefin! Så bra at du har lest den. Jeg leste den i fjor høst. Nå gleeder jeg meg til filmen. Så artig at du var i Rättvik i Dalarna juli for noen år siden. der var jeg i sommer. Fantastisk landskap!

Elin sa...

Jeg likte også denne boka godt. Jeg var redd for at den skulle bli for klissete, men det ble den ikke overhodet. Har skrevet en omtale i min blogg.

Gryda sa...

Enig, denne likte jeg godt - akkurat passe sommerlett lektyre, og ganske sikkert en fin og lettbent film. Jeg likte godt Edinburgh-passasjene også, jeg leste den i fjor sommer rett etter at jeg hadde vært på langhelgetur dit. Jeg så forresten at D Nicholls har kommet med en ny bok, den gleder jeg meg til å lese.

Populære innlegg