søndag, januar 22, 2012

Oscar: My week with MarilynMichelle Williams er BAFTA-nominert for sin rolle som Marilyn Monroe, og hun fikk Golden Globe - så dette dufter av Oscar-nominasjon. Det får vi vite om to dager!


Filmer handler om en filminnspilling i England da Marilyn var 30 år og nygift for tredje gang, denne gang med forfatteren Arthur Miller. Sir Laurence Olivier (Kenneth Branagh) er hennes motspiller og regissør, men hans teater-tilnærming til skuespillerkunsten er ganske annerledes enn hennes "method" og Stanislavskij-lære, så det blir en del kræsj mellom dem. Hun får imidlertid god kontakt med en regiassistent, filmens mannlige helt, og føler at han er den eneste som forstår henne. 


Michelle Williams spiller troverdig, og viser en ulykkelig kvinne som ikke har de riktige menneskene rundt seg. Samtidig er hun såpass lite lik Marilyn Monroe av utseende at jeg ikke alltid klarer å forstå at det er akkurat henne denne filmen handler om. Men det er en fin film og hun spiller godt. 8 kommentarer:

Fine Friminutt sa...

Denne filmen gleder jeg meg til å se:)

Anja sa...

Jeg så den i helga, absolutt verdt å se!

Synne sa...

Jeg så den på fredag (på Gimle, med to gode venninner og kjole og vin - perfekt!), og den er så absolutt severdig.

Marta sa...

Merkar det hopar seg opp med filmar eg må få sett... Men eg gler meg!

Lin sa...

Den var rett og slett magisk!

Glamourbibliotekaren sa...

Alle: Hun har kommet langt siden Dawson's Creek!

ANNEPÅLANDET sa...

Og hvis noen lurer på hvordan man kan få Marilyn-looken, kan de jo ta en titt her:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RAneUTr8mog

Vil nok ta litt tid, men hva gjør man ikke for skjønnheten... :-)

Snåta sa...

Jeg så den på søndag, men må si jeg ble litt skuffet egentlig... Ja, Michelle Williams spiller kjempebra, men historien og filmen er jo fryktelig forutsigbar da! Er redd denne er lett glemt. Vil derimot anbefale en annen film med Williams: Blue Valentine. Utrolig dyktig skuespill og en trist men høyst realistsik historie: http://www.imdb.com/title/tt1120985/

Populære innlegg