onsdag, februar 15, 2012

Oscar: The DescendantsTo Golden Globe-priser og fem Oscar-nominasjoner (bl.a. regi, beste film og mannlige hovedrolle) har The Descendants fått. Da jeg så traileren for en måneds tid siden, satt jeg igjen som et spørsmålstegn - som jeg gjerne gjør når jeg ser trailere. De gir meg sjelden lyst til å se en film. Derfor blir jeg ofte positivt overrasket når jeg faktisk ser filmen, også denne gangen. 


Clooney spiller en advokat bosatt på Hawaii, og da kona hans blir utsatt for en ulykke og havner i koma, får han hovedansvaret for sine to døtre som han ikke har tilbragt så mye tid med alene før. Han har også en vanskelig avgjørelse å ta i forbindelse med salg av et landområde som familien eier. Når det i tillegg viser seg at kona hadde en affære, og at hun aldri kommer til å våkne, er livet hans så å si snudd på hodet.


Jeg synes Clooney spiller godt. Det er noe sårt over han, og han innser - uten å si det med ord - at han har neglisjert både kone og barn til fordel for jobben. Regissør Alexander Payne klarer fint å styre unna "onsdagsfilmen på TvNorge"-fallgruvene, og humoren er så absolutt tilstede. Yngstedatter Scottie er forbilledlig som rabagast. 3 kommentarer:

Jonas Lie sa...

Kudos for bruk av ordet 'rabagast'!
Nå fikk jeg lyst til å se filmen jeg også.

:-)

Synne sa...

Jeg likte denne godt, for jeg synes balansen mellom tragedie og komedie fungerte så bra. Jeg lo så tårene trillet ved et par anledninger, samtidig som hele situasjonen tidvis føltes håpløs og tung. Velspilt og engasjerende, uten å være påtrengende og onsdagsfilm-aktig, helt enig!

Glamourbibliotekaren sa...

Jonas Lie: Verdt å se! Ikke minst fordi hun som spiller Julie Speer er gærne Kitty fra Arrested Development!

Synne: Just precis!

Populære innlegg