lørdag, februar 04, 2012

Reality check

I dag tenkte jeg "åå, våren er her snart, jeg skulle kanskje kjøpe en grønn øyenskygge?" - lettere inspirert av alle vårlige makeupkolleksjoner som nesten alltid har pastellfarger. 
 
Så tok jeg en titt i skapet. Og fant ut at jeg kanskje ikke trenger å kjøpe en ny akkurat i år. Ei heller de neste femten årene. Eller femti. Noen som kjenner seg igjen?

Til mitt forsvar: Grønn er min yndlingsfarge. Jeg har grønne øyne. Grønn øyenskygge til grønne øyne er fint. 

Men jeg tar meg selv i å se på samlingen og tenke at jeg mangler akkurat den nyansen av lysegrønt som jeg har mest lyst på. Den lyse lyse, uten for mye innslag av hverken gult eller blått. Stila-skyggen i skrinet nederst til høyre er kanskje det nærmeste jeg kommer. 

19 kommentarer:

Silje sa...

Kjenner meg igjen i ønsket om forandring, fornye litt... Men jeg ender som regel opp med at mye sminke ikke blir brukt og går ut på dato. Hvorfor kommer ikke mye av sminken i mindre utgaver? :) Grønt er fint! Kanskje kan du kan få til den fargen du ønsker deg på en annen måte? Kjøpe en liten malingsboks og slå deg løs? :)

Hermia sa...

Grön o glamorös så att säga ;-)

Glamourbibliotekaren sa...

Åh, jeg har mye grønt her i heimen skal jeg love deg! Lenestol og fillerye og vegg og hylle og kommode og serviser og puter! KJenner jeg meg selv rett kommer jeg til å spane inn lysegrønne øyenskygger hos Chanel og Dior og Lancome og alle sammen i ukene framover :) Det er bra jeg la ut dette bildet, som en påminnelse til meg selv om at jeg har omtrent every shade there is.

Line sa...

Haha, morsomt! :D Kult at du skriver om sminke :D

Silje sa...

ps. Jeg tenker kanskje en ny duft til våren - har du prøvd noen av de økologiske som Gimle parfymeri fører? Trenger en frisk, ikke for søt. :-) (fikk ikke opp epost-adressen din)

Jenny B Style sa...

Mmm, vilken inspirerande bild! Jag har också gröna ögon och älskar att ha grön ögonskugga. Visst har jag också litet för många ögonskuggor - alla hade inte så bra kvalitet eller det användningsområde som jag hoppades när jag köpte dem. Men jag är så glad att ha många vackra färger att välja på.

Det är bra att titta igenom sitt makeupförråd ibland, för att påminna sig om att man faktiskt har allt man behöver (?!), för att bli inspirerad till att plocka fram gamla favoriter igen - och ibland för att se att det faktiskt saknas en nyans man skulle vilja ha!

//Jenny B med en stiligare blogg idag

Synne sa...

Hehe, typisk at man har mye mer enn man tror, men likevel mangler akkurat det man er ute etter. Kanskje du kan blande deg frem til noe som blir slik du håper på? Grønn er min favorittfarge også, og om en uke i dag reiser jeg passende nok til Den grønne øya. Fortsatt god helg!

fru winther sa...

Min far har grønne øyne.Og farmor hadde lysende grønne.Jeg var dødsmisunnelig, selv har jeg endt opp med blå. Men mamma klemte til og kalte blåfargen min for "storm på havet" og påsto de ble lilla når jeg ble sint, så da roet fjortisutgaven av meg seg ned...Grønt er kanskje min absolutte yndlingsfarge. Jeg hadde en gjennomgang av mine øyenskygger og oppdaget at samtlige var variasjoner over temaet brunt/gull.

Glamourbibliotekaren sa...

Line: Ja, en av mine lesere spurte her om dagen om jeg ikke bruker leppestift lenger, ettersom det var så lenge siden jeg hadde skrevet om leppestifter - og slike mistanker må jeg jo bare avkrefte snarest! :)

Silje: Har ikke vært på Gimle på evigheter, men hva med noe fra Annick Goutal? Sjekk ut Parfumerie i Vibesgate, de har mye fint!

Jenny B: En liten inventory i blant er slett ikke dumt! Jeg får gjøre det med all sminken min snart, tror jeg. Dog er jeg alltid på jakt etter noe som kan erstatte Mac sin PERFEKTE "Red Haute" leppestift.

Synne: Jeg tror egentlig den Stila-skyggen er akkurat det jeg lengter etter. Testet den etter at jeg skrev dette innlegget, og ble fornøyd! :)

Glamourbibliotekaren sa...

fru winther: Man har liksom tendensen til å gripe etter det man allerede har. Men sannsynligvis betyr jo det at man liker akkurat disse fargene - forhåpentligvis i allefall!

Karine sa...

Jeg kjenner meg veldig godt igjen. Jeg har brune øyne, og sminkebordet mitt (som egentlig bare er en ledig overflate på en plastboks - synd men sant) flommer over av omtrent alle brun- og gull-nyanser som er...og ganske mange andre nyanser som jeg bruker nokså sjelden, men likevel bare måtte ha. Jeg har en ordentlig svakhet for øyenskygge i fine farger.

Glamourbibliotekaren sa...

Karine: kanskje vi burde utfordre oss selv til å bruke alle fargene vi har? Jeg er iallefall inspirert og tenker å gå i gang snart!

Sørlandspige sa...

Prøv plommefarget skygge til grønne øyne en gang. Min favoritt til mine ganske lysegrønne. Komplementærfarger fremhever hverandre!

Anna sa...

Når jeg tenker på hvor mange øyenskygger jeg har som er så gamle at de sikker har gått ut på dato for flere år siden, begynner jeg å lure på om det er lurt å kaste noe innimellom likevel (før de blir helsefarlige). For mitt vedkommende har jeg helt gitt opp å kjøpe øyenskygger, siden jeg likevel ikke vet/klarer/kan det å legge de på ordentlig. Kanskje jeg bør ønske meg en makeover på et økonologisk parfymeri?

Glamourbibliotekaren sa...

Sørlandspige: Nittitallets mantra :) Noe som resulterte i at jeg har nesten like mange lilla øyenskygger som grønne. Problemet er at de fremhevet blålilla ringer under øynene mer enn de fremhevet mine grønne øyne :D

Halina: huff ja, slike ting blir jo gamle. Men det er jo ingen krise om man ikke bruker opp alt før man evt kaster dem heller - tenk bare på parfymene mine; jeg må bli tre hundre år for å rekke å bruke opp alle. Men skal det å ikke ha brukt opp en parfyme hindre meg i å kjøpe en helt annen som jeg også elsker? no way :)

Glamoursjefen sa...

For et herlig fargespill over samme tema. Kan bare støtte deg i filosofien om at det kan lønne seg å rydde litt i sine gjemmer før man styrter ut for å handle. Jeg har nylig gjort det samme med mine leppetifter. Var helt overbevist om at det var helt krise og jeg gikk mot slutten på min ene, gode leppestift. Så gjorde jeg et dypdykk og tror du ikke at jeg fant både det ene og det andre av lekkerbiskner - tilsammen hele 15 nesten nye leppestifter av god kvalitet og super farge.

Så nå kan jeg bruke pengene mine på noe annet. En bukett tuplipaner for eksempel.... :)

Glamourbibliotekaren sa...

Åh, jeg er alltid på jakt etter den perfekte leppestift. Den aller aller fineste jeg har, finnes ikke lenger - så jakten består i å finne en som er så å si identisk. Men jeg har mange fine!

Glamoursjefen sa...

Vel... det er jeg også. Min favoritt finnes heller ikke lenger, og jeg er konstant på leting etter noe som likner den. Evig håpefull.

Britt Åse sa...

Hahaha! jeg har akkurat litt opptelling i makeup-en for tida. Jeg trenger heller ikke kompletter med noe som helst på aldri den tid. Hvis det ikke var for at man får så himla lyst på akkurat DEN nyansen eller kvaliteten eller (gulp!) lekre innpakningen *blush*

Populære innlegg