fredag, februar 03, 2012

Te: St. Dalfour Organic Vanilla Tea


Til aftensmaten drakk jeg akkurat en veldig god og økologisk vaniljete, som er mildere enn hardcore-varianten fra Lipton - men ikke noe pinglete greier; den er kraftig i smaken. Bare litt mer diskrét på vaniljeduften. Jeg glemmer ikke da jeg (i pur glede over det rike utvalget av Lipton Sun Tea på Ica) entret klassifikasjonstimen hver mandag med den ene mer velduftende teen enn den andre. Vanilje og karamell var mine favoritter. Og alltid var det noen som sa "Ææææsj, pføy, hva er den STANKEN??"  Karamellteen til Lipton har jeg ikke sett på mange år, men vaniljeteen lever i beste velgående. Uansett; St. Dalfour sin er mer elegant. A staple in my cupboard. 


Koppen er fra min barndoms frokostservise, fra Egersund, og muligens den eneste som er igjen etter alle disse år. 
Tekanna er interessant nok også min barndoms frokost-tekanne - men ikke den virkelige, for denne har jeg kjøpt på Vestkanttorget for mange år siden. Dog hadde vi en sånn hjemme. Fra Arabia om jeg ikke tar feil?16 kommentarer:

Regnboge sa...

Berre pøsen gjorde at teen såg god ut! Og den kanna va nydeleg.

Anonym sa...

Det er kanskje her tekannespørsmålet mitt passer best! Nemlig at jeg synes du har fantastisk mange tekanner, hvor mange er det egentlig? Og har du en yndlingskanne eller er hver til sitt bruk den fineste?
G

Glamourbibliotekaren sa...

Regnboge: Ja, til og med posen er lekker!

G: Nei, det er ikke så mange faktisk. 8 tror jeg, hvorav ca 4 er mest i bruk. Jeg har denne Arabia-kanna i to størrelser, og den hvite med rosenknopper på, en klassisk stor brun engelsk-aktig kanne, en lysegrønn Figgjo Grete, en bitteliten engelsk som jeg kjøpte rett før jul, og to kanner som tilhører hvert sitt servise. Jeg bruker den hvite med rosene + de brune fra Arabia mest, men når jeg har mange gjester er det den store brune engelske som må til. Figgjo-kanna og den lille engelske er enmannskanner! :)

HobbyLaila sa...

Hei!
Liptons karamellte var min favoritt, ingen andre karamellteer er like gode! Har sett at Lipton har den på sin franske nettside! Men har ikke vært noe i Frankrike i det siste, så har ikke fått prøvd den!

Glamourbibliotekaren sa...

Aha, så den finnes fremdeles - morsomt! Jeg har en god en fra Covent Garden Tea House, men for øyeblikk tror jeg jammen den holdes som gissel i øvingsrommet til mannen min. Han liker den også.

Anonym sa...

Hei, jeg liker så godt Figgjo Grete-kannen, og Arabia-kannene er også veldig fine. Det er av og til vanskelig å se størrelsen på kannene dine på bilder, trodde Grete var større. Har du lagt ut bilde av den engelske? Kan ikke huske den.. Jeg må vel si at 8 er ganske mye, jeg da ;) Men hvis jeg tenker etter så har jeg kanskje tre selv - er ikke barebare det heller! Vil heretter lage flere kanner med te, ikke bare lage en kopp om gangen. Nu i gang med det forsettet - det går i Earl Grey her. Ha en nydelig telørdag!
G

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg formulerte meg litt kronglete - jeg mente nok egentlig at jeg ikke har lagt ut bilde av så mange her i bloggen. Det er som sagt bare noen få av dem som er jevnlig i bruk. Grete-kanna er ikke veldig stor, og med mitt inntak er den en énpersonskanne :D Men om jeg har én gjest, og serverer te i matchende Grete-kopper, som jo er ganske små, går det fint med to personer. Dog må jeg sette på nytt tevann ganske fort igjen :)

Glamourbibliotekaren sa...

Her ser du den bittelille tekanna. Den store engelske kunne jeg ikke finne noe bilde av her.

Anonym sa...

Det var vel heller meg som bare trodde du hadde lagt ut bilder - jeg begynte å lese bloggen din for et par år siden og har ikke helt fått med meg alt, men ser du har gjort det sporadisk :) Uansett- tekanner er fantastisk! Det eneste er at med besøk av venninner så har vi ofte lyst på ulike tesorter, jeg er sort te-elsker mens mange liker frukt-te eller mer "parfymerte" teer. Men å dele en kanne te er jo veldig koselig :) Med ny leilighet å flytte inn i så skal jeg helt klart finne frem mammas gamle kinesiske teservise og servere i brede lave lyseblå porselenskopper, fra kannen!
G

Anonym sa...

Ja jeg husker den! Fin! Husker mest pga jeg la merke til den brune potten i bakgrunnen, jeg har et par sånne i ulike størrelser og husker jeg lurte på hvor stor kannen faktisk var :)

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg får begynne å legge ut en fyrstikkeske på alle bilder som målestokk, haha!

Anonym sa...

haha, jeg får vel heller begynne å la være å henge meg opp i detaljer ;) Kan ikke hjelpe for det når du har så mange fine ting :)

Line sa...

Hvor kan jeg kjøpe denne teen? Den høres god ut!

Glamourbibliotekaren sa...

Det kan hende den er å få tak i i enkelte butikker her i landet - det vet jeg ikke, men jeg har sett at velassorterte matbutikker har syltetøy fra samme merke. Jeg har kjøpt min på iHerb for bare to-tre dollar. (Her har jeg skrevet mer om iHerb)

Glammoursjefen sa...

Fine tekanner. Man kan vel egentlig ikke få for mange?

Jeg tror den brune din fra Arabia er fra et servise som heter Ruska.

Med sånt kaldt vær vi har ute nå kan jeg ikke tenke meg noe bedre enn å sitte inne og nyte noen kopper god te.

Glamourbibliotekaren sa...

Nå måtte jeg sjekke litt - det er nok ikke Ruska, det er Kaarna! Enda finere! :) Ah, må koke mer.

Populære innlegg