onsdag, april 04, 2012

Perler på rekke og rad

I går tok jeg en etterlengtet runde i noen av byens bruktplatebutikker! Perfekt påskesyssel. God tid og ikke noe stress. 

De tre på bildet over har jeg på cd fra før, men noen vil man jo gjerne ha på LP også. 


Mantovani! Og Cannonball og Oscar Petersons "Night Train"; klassikere til gagns. 


 
På Ringstrøm har de kasser fulle av klassisk vinyl til ti kroner stykket, jeg bare nevner det! Her er noe av det jeg tok med meg hjem. (Mannen i kassa lurte merkelig nok på hva jeg skulle med alle platene. "Høre på dem", sa jeg, før jeg endret svaret til "Smelte dem om til slike svarte vinylfruktskåler.")

 
En kuriositet: Alice Babs synger Bach og Mozart! Samt litt soul - en nypresset Shuggie Otis, helt ubrukt og pent forseglet fra Big Dipper, som min elskede fikk i påskegave. 


Åh, som jeg elsker å kjøpe plater! Jeg anbefaler VIRKELIG å gå til innkjøp av en platespiller om dere ikke har en allerede. Det er så mange fine plater man ikke får tak i på andre måter, og går man på loppis og i billigkassene i bruktbutikker finner man MYE bra til bare noen få usle kroner.

Her er min platespiller som jeg kjøpte i fjor sommer, etter å ha slitt ut to andre i årenes løp.

7 kommentarer:

Synne sa...

Haha, så rart at han spurte hva du skulle med platene! Kos deg med alle dine nye anskaffelser!

Ina sa...

Alice Babs synger Bach og Mozart?!
Det er NESTEN like oppsiktsvekkende som at Lene Alexandra har gitt ut jazzplate...

Har du hørt på den ennå?

Og har du smakt på vaniljefudgen fra Jersey? Neste gang må du bli med ham dit, det er fantastisk vakkert der.

Stine Arkeologine sa...

Koselig med platejakt! Jeg har bestilt mange bøker fra Ringstrøm i løpet av årene, men når jeg snart får anledning til det skal jeg gå dit og titte i platekassene. Hvis jeg får det samme pekuliære spørsmålet skal jeg forklare at jeg skal koke dem til skismurning! ;-)

Quiltefia sa...

Du må ikke smelte James Taylor!! bra mann!! Glad påske!! AnneKari:-)

Glamourbibliotekaren sa...

Synne: Ja, det var et merkelig spørsmål! Jeg synes det var ganske åpenbart at jeg skulle høre på dem! :)

Ine: Alice synger Bach meget pent og pyntelig, kanskje litt kjedelig, men veldig riktig i forhold til tiden den ble innspilt på. Hun hadde jo en høy sopran, og ikke noe problem med det tekniske i allefall. Fudgen skal snart til pers! Takk for påminnelsen! Og Jersey skal det absolutt bli en gang; denne gangen var jeg dessverre opptatt.

Stine Arkeologine: Haha! Ja, du får ta en tur. Jeg har shoppet vinyl der siden jeg var femten. 1/3 av samlinga mi er derfra, det er jeg sikker på.

Quiltefia: Du kan bare ta det med ro! Her skal INTET smeltes, det skjærer meg i hjertet når plater ødelegges på den måten. Jeg erklærer min kjærlighet til James rett som det er, sist for tre uker siden.

Perlehuset Oslo sa...

Neeei, så bra blogg Galmourbibliotekaren, selv bibliotekar uten bibliotek (kun min private da selvsagt).

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for det!

Populære innlegg