tirsdag, april 17, 2012

Sommerferiedugnad

Torsdag: Er det flere som vil delta? Jeg vet det er mange av dere som har gode idéer å komme med! Fyr løs!Nå tar vi en liten dugnad her!

I dag handler det om sommerferie, og hvor / hvordan man kan feriere uten at det koster flesk. Sydhavsøyer er irrelevant for de fleste av oss, og det er mange fine steder å reise til som ikke behøver å være så dyre. Eller ting man kan gjøre. Ferie kan være så mangt.

Jeg begynner! Og jeg foreslår telttur. Det koster nesten ingenting å leie teltplass på en campingplass, og det er riktig koselig å sitte utenfor teltet i skumringen og grille ostesmørbrød på primus. Særlig om man er i nærheten av en nostalgisk kiosk av typen på bildet under!


Deres tur!

22 kommentarer:

Siri sa...

Jeg vil gjerne reklamere for organisasjoner av typen Intervac, der man kan bytte bolig med folk over hele verden. Jeg har gjort det flere ganger og har vært veldig fornøyd, og kommende helg gjør jeg det igjen med et par i Amsterdam. Har aldri opplevd noe tull av noe slag - tvert imot.

Jazzku sa...

Når det dukker opp en perfekt solskinnsdag i år vil jeg ta sykkelen heller enn å ligge langflat i hagen (eller på en sydhavsstrand). Det er utrolig mange fine badevann i bygda hvor jeg vokste opp, og hva kan være bedre enn å bruke sykkelen til å farte rundt på en nostalgisk badevannsturné? Med passe fornuftig solfaktor får jeg en forholdsvis sunn farge også, mens noen tunge tråkk på sykkel med tre gir er en god grunn til å bade selv om vannet kanskje er litt kaldt.

Anonym sa...

Språkbad. Noen som har erfaringer med det? Jeg vil dra til ett av nabolandene for å lære meg språket uten at det koster skjorta. Av typen bo hos en familie, delta i frivillige aktiviteter osv. /Stine

Ine sa...

Jeg synes det er fint å kjøpe miniprisbilletter med toget til Göteborg. Bo på hotell eller vandrerhjem alt ettersom hvordan budsjettet er, gå fra kafé til kafé, lese bok i en park, spise god vegetarmat på Hagabion, snuse på bøker osv. :)

Anonym sa...

Kjæresten min og jeg har tenkt til å dra en "Lars Monsen" til sommeren, og leve ute i en uke eller to - Avhengig av hvor flinke vi er til å fange fisk og været. Det koster veldig lite, selv om komforten kanskje ikke er den beste. Men, vi skal uansett prøve oss, og det er jo så billig som det kan bli.
Tips: Noen bilutleiefirmaer trenger biler kjørt tilbake fra B til A, og som regel betaler de for bensin. En grei måte å få seg en liten biltur, hvis det ikke er så nøye hvor man skal ; )
-Marianne

Synne sa...

Jeg vil først slå et slag for det å være turist i egen by - sånn på ordentlig, altså, og besøke minst to attraksjoner hver dag i for eksempel en uke, slik man ville gjort om man var på ferie et sted. Legge opp en ordentlig rute, liksom! Det finnes jo mengder av spennende ting å se og gjøre og utforske i alle større norske byer, og mye er rimelig eller gratis!
Dessuten: Man finner gjerne billige fly- og togbilletter til europeiske byer ved enten å være veldig tidlig eller veldig sent ute! Alle de store hotellkjedene tilbyr fordelsprogrammer som det er gratis å melde seg inn i, og som gjør det lettere å følge med på tilbud og nyheter, og vips! så har man et firedagers opphold i Dublin, Praha, London eller Paris for to tusen kroner per person. Da gjelder det bare å ikke kjøpe kjoler for alle pengene man har til overs, hoho!

Anonym sa...

Hytte til hytte - ikke til betjente hytter, men til de mange ubetjente som er tilgjengelige for turistforeningens medlemmer

Kathleen sa...

Sofasurfe på www.couchsurfing.com Det har jeg gjort, i Paris. Alt jeg trengte å betale var flyreisen og litt lommpenger mens jeg var der. Bodde gratis hos hyggelige mennesker som viste meg deres Paris, spiste på resturant bare én gang, ellers spiste jeg hjemme hos folk og ost & baguett i parkene. Å, anbefales altså! Helt fantastisk måte å reise på.

Salome sa...

Å, jeg blir helt misunnelige på alle dere uten barn, evt. med små barn...
Telttur, badevannsturné, turist i egen by... boring...
Hytte til hytte er heller ikke tingen for tre tenåringer. Dessverre. Ikke en Lars Monsen heller, selv om noen av dem liker å se Lars Monsen på TV.
Minipris med tog eller billige flybilletter blir ikke så billige for så mange og så store. Og jeg tror få tar imot en hel familie på besøk, gjennom coachsurfing.

Hva gjør man med tre tenåringer? Dra til en gresk øy er vel det enkleste (og billigste!!). Og det eneste fem mennesker kan enes om. Billigere enn å leie hytte på et boring sted.

Men ferieboligbytte og Intervac har jeg notert meg. Til seinere bruk.

Tenåringer er ikke så greie.
Hilsen en sutrete Salome

Åsta Haukås sa...

Til dei som ikkje har vore nord for Trondheim: Opplev Nordland, det vakraste fylket i landet! Med minipris på toget kan ein kome seg heilt til Bodø på rimeleg og nydeleg vis. I Bodø kan ein telte i Bodøsjøen, bu på vandrarheim midt i byen eller overnatte hos dei mange sofasurfar-vertane. Flotte fjellturar, sykling, fisking eller båtturar til feks Helligvær, Landegode eller Steigen kan eg anbefale. Nyte midnattssola på toppen av Keiservarden er heilt gratis og noko ein heller ikkje gløymer så fort.

Glamourlektoren sa...

Fint at du minner om at ferie ikke trenger å være så dyrt! Telttur er toppers for barn - alle bør få oppleve det! Og har man hus eller leilighet, kan man stille boligen sin til disposisjon for besøkende venner en ukes tid. Er man hjemme selv når besøket pågår, omgjør man hjemmet sitt til feriebolig ved å nullstille alle oppussingsprosjekter og gå på feriemodus med de besøkende og selvsagt la gjestene bidra med handling, middag og kanskje til og med litt luking i bedene. Fine utflukter i nærmiljøet som badeturer, sykkelturer og lignende med picnic-kurv gjør at man føler seg hensatt til 60-tallet på en koselig måte :) Har de besøkende medbrakte tenåringer, er ens egne sysselsatt også - isen brytes etter hvert..

Til Salome med de tre tenåringene vil jeg likevel si at det ikke finnes noe colombi egg her. Gresk øy er helt sikkert en god idé - tenåringer vil jo gjerne ha sol og bad. Selv har vi sjelden eller aldri hatt råd til det, men heller tatt med én eller flere på helgeturer til storbyer når prisene har vært lave ellers i året. Om sommeren har vi oppmuntret til mest mulig sommerjobbing og egne prosjekter når de har vært store nok - som musikkfestivaler og teltturer - og noen dager på hytta med oss (ikke alltid like populært, dog!). De har også fått ta med venner alene på hytta fra de har vært i 17-årsalderen, da hytta ligger bare tre kvarter fra der vi bor, slik at vi har hatt en viss kontroll og enkelt har kunnet ta noen dager hjemme. Ikke lett å sjonglere alles ønsker - man får gjøre det beste ut av det og vite at barna er takknemlige når de gror til over at man har lagt til rette for dem! Men de må oftest flytte hjemmefra før man får denne anerkjennelsen ;)

Stine Arkeologine sa...

Slutter meg til Jordbærdama: ta toget! De som greier seg uten sovekupe kan reise BILLIG og LANGT. Minipris fra 199, så langt du vil! Ta med sykkel ombord for et lite tillegg i prisen og du har mange muligheter. Med små barn er det som regel best å ha sovekupe. Det koster 850,- pr. kupe med to senger, men det går an å sove to i samme seng for ei natt. Pakk ei stor nistekorg, len deg tilbake og se Norge suse forbi vinduet ditt. Toget er supert!

Lovise sa...

Ta med sykkel og dra i Oslomarka! Telt er koselig, men det finnes en rekke hytter der du kan overnatte ved å bruke DNTs standardnøkkel. Min erfaring er at disse hyttene står mye ledig, og man får være aleine. -Og skulle det dukke opp en annen farendes fant er det eksotisk og kult med nye folk!

Alt godt sa...

Vi har også bytta hus mange gongar, til og med med tenåringar, Salome! ;-) Det går kjempefint, og for dei på 13 og 16 er det kanskje spesielt spennande å dra til dei store byane, som London (vi budde litt utanfor, men reiste inn til byen når vi ville), Paris, Kairo og Edinborough. Flotte feriar, og ikkje så dyre. Vi byttar gjennom boligbytte.no.

emma sa...

Jeg vil også slå et slag for telt! I fjor tok vi rutebåt ut til en nærliggende øy og tilbragte tre dager med vekselvis lesing utenfor teltet i sol, innenfor mens regnet trommet på teltduken, bading og litt turgåing på øya. Perfekt avslapping og gode minner:)
I år blir det en liten mai-tur til Stockholm, og jeg har sittet på nettet og søkt etter et billig og gjerne sjarmerende sted å bo. Om noen skulle ha noen forslag så kom gjerne med dem!

Anonym sa...

Jeg kan anbefale å gå The Dales Way i Yorkshire.Kjøpe en billig flytur over til England, campe på veien eller bo på B&B. Fantastisk tur med vakker natur.På denne turen får man alt: trening,vakker natur,se dyr: både tamme og ville,treffe hyggelige mennesker og hva mer kan man ønske i en ferie? .mette

Kirsti sa...

Hu og hei dette er et godt tiltak!

Mange gode forslag her.

Jeg vil legge til at her http://www.inatur.no/overnatting/ kan man lete seg fram til hytter man kan leie for en temmelig billig penge. Med naturopplevelser og kanskje matauk på kjøpet. Eller bare lating om man vil det.

Det finnes også mulighet for å reise kort eller langt på "arbeidsferie" der man kan jobbe noen timer hver dag mot kost og losji. På gårder som driver økologisk. Det er også "fare" for at man kan lære noe. Her er lenke: http://www.wwoof.org/

Hva med en tur til seters? Her er mange muligheter

http://www.seterkultur.no/?page_id=109

Ved en av dem:

Firetusen for ei uke med kost og losji og masse ny kunnskap? http://www.seterlandet.no/?div_id=10&pag_id=10

Har man is i magen og vil leie feriehus så har de fleste tilbydere en i siste liten-seksjon. Eller "last minute" som det heter på de kanter;-)

Om man ikke har is i magen men liker å være ute i god tid så kan man leie fyr ut mot havet her: http://www.kystled.no/side2.html

På http://ut.no/hytte er det bare å gå bananas.

Hva med en tur til ettertanke enten i Norge eller utlandet? Det er flere rimelige overnattingssteder på de ulike rutene: http://www.pilegrim.no/page.php?id=1094036173

Veien kan gå andre steder også, her er ulike ruter for apostlenes hester: http://www.era-ewv-ferp.com/?

Are you sailing? Vil du være mannskap? http://www.sorgenfri.com/forum/categories/baat-soeker-mannskap/listForCategory

God sommer enten her eller der til alle:)

Ina sa...

Jeg vil uansett reisemål oppforde til å pakke en raus og innbydende nistepakke! Det gjør enhver tur til en suksess! Kanelboller, lekre smørbrød, frukt, noen små sjokolader... Har dere kjølebag e.l kan man til og med fleske til med noen gode oster og kanskje litt kald hvitvin?

Lasterommet i en liten varebil kan forresten bli et utmerket sovested for to personer om sommeren - med gode madrasser og dyner og bagasjeluka åpen kan det bli riktig glamorøst å sove i bilen! Norge på kryss og tvers, kanskje? Eller til ett av våre deilige naboland? Så kan den nevnte nistematen varieres etter det eksotiske sortimentet i svenske og danske forretninger?

Sørlandspige sa...

EKSKLUSIV TELTTUR

... vil nok fortone seg som en selvmotsigelse for mange, men hør her: Da ungene var små reiste vi mye på telttur - til Frankrike, bl.a, og det var artig, rimelig og bekvemt når det ikke regnet (men da tok vi inn på vertshus.

Etterhvert kom luksusen, for færre og færre campet, og de kjipe plassene forsvant. Vi har reist mye i Italia der nesten alle campingplasser har svømmebasseng, og aldri betalt mer enn 200 kr natta for 2 + bil! På den måten har vi sett Verona (med operakvelder i den antikke arenaen), Firenze (min favorittby), Assissi (den aller vakreste lille byen), Siena (med Il Palio, hesteveddeløpet), vinruten i Toscana, marmorbruddene i Carrara, Gardasjøen, Dolomittene osv osv! Anbefales - med Tempurmadrasser i teltet ;)

Anonym sa...

Utrolig mange fantastiske og inspirerende forslag! Så mye gøy man kan gjøre. Dersom man har lyst til å lære og jobbe litt i ferien mot kost og losji finnes det mange muligheter i hele verden på http://www.workaway.info/, alt fra å jobbe frivillig på hostel i Ecuador noen timer om dagen, til å hjelpe til med barnepass, matlaging, økogårdsdrift på Hawaii etc. I tillegg er det familier som åpner sine hjem under ombygging/oppussing for å motta hjelp underveis, mange av disse prosjektene er ting man kan lære mye av praktisk sett i tillegg til det sosiale og kulturelle, så det er mye fint man kan ta med seg hjem! Noe annet jeg absolutt vil anbefale dersom folk ønsker å få mye for feriepengene sine er å dra på retreater innen felt man er interessert i, men kanskje aldri har prøvd før. For eksempel yoga, meditasjon, grønn mat, eller en kombinasjon! Utrolig mange muligheter, og det trenger ikke alltid å være dyrt. Det føles veldig bra ut å gjøre noe som er bra for seg selv på den måten, få en boost og inspirasjon som man kan ta med seg tilbake til Hverdagen etterpå.

Anonym sa...

Hei,

Jeg anbefaler på det varmeste kystledshyttene i Telemark!

F.eks Sildevika
http://www.turistforeningen.no/telemark/cabin.php?ca_id=1383

De har flere hytter som ligger helt ned til vannet med sol hele dagen.

P.S. I dag sitter jeg på jobben og drømmer om tedrikking når jeg titter på dagens post i bloggen!

Kaja

ANNEPÅLANDET sa...

Jeg vil anbefale kanotur paa Fjorda. Det er fantastisk hvis sola skinner. Fortrinnsvis paa hverdager, for det er gjerne mye mer folk i helgene.

Hytte-til-hyttetur i Nordmarka eller Romeriksaasene er ogsaa en billig ide. Det har jeg ikke provd selv, men det staar paa to do-lista.

Populære innlegg