torsdag, juli 12, 2012

Kva las du no?


Jeg tipper flere av dere ferierer med nesa i ei bok! Nå vil jeg høre hvilken! Gjerne også hva som er leseplanen etter nåværende. 


Jeg er snart ferdig med "Mrs. Dalloway" av Virginia Woolf, og har ikke helt bestemt meg for hva som blir den neste. Jeg fikk med meg en diger pose bøker hjem for kr. 50 her om dagen, kanskje en av dem?  Steinbeck? Proust? Hamsun? Lessing? Kanskje trekker jeg en i blinde. 

32 kommentarer:

KariM sa...

Jeg har tatt med meg Tilbake til Riverton av Kate Morton til Cornwall i England. Meget passende! Jeg vil også prøve å finne et eldre eks av Pride&Prejudice i et antikvariat mens jeg er her. Litt Jane Austen må til i disse fantastiske omgivelsene. Cornwall anbefales!

U9 sa...

Er akkurat ferdig med Ville hester av Jeanette Walls. Den begynte så bra, men tapte seg mot slutten. Det hele ble liksom så summarisk. Nå er jeg igang med Hjemme : en kort historie om de nære ting av Bill Bryson. Etter 33 sider ser det ut til å være ei underholdende bok som man kanskje kan lære litt av også.

Line sa...

Jeg fant en gammel bok uten permer hjemme: Kristian Elster Jr. Tirdalsbrødrene, en frotelling om to gutter. Utgitt i 1942. Jeg har det travelt for tiden og får bare lest litt om kvelden, men den er spennende: Lurer på om jeg må lese noe mer av forfatteren. Og jeg skulle gjerne sett hvordan omslagsbildet til Tirdalsbrødrene så ut. Ellers har jeg funnet frem "Världens bäste by" Arto Paasilinnä på svensk, den får bli med på ferie, sammen med en eller annen engelsk bok. Jeg trenger noe å lese sakte når jeg drar på båttur med begrenset bagasjeplass. Ellers fant jeg ganske mye spennende i bibliotekhyllene mine mens jeg drev og flyttet rundt på alt sammen.Blandt dem en bok om en dobbeltagent under andre verdenskrig, sann historie, fant den på 940.548 (Nesten ferdig med flytting nå. Merking neste!)

Sunny sa...

Jeg holder på med en norsk spenning-/krimbok: Legen som visste for mye av Christer Mjåset. Ganske så bra! Greit å lese en norsk krim der helten er noe annet enn politi eller journalist.

Indianna sa...

Hei. Dette er ofte en god kilde til leseinspirasjon! Det er travelt på byferie med små barn, men jeg får tid til litt lesing morgen og kveld. Ingen tung lesing akkurat nå: litt krim og en del danske magasiner. Har imidlertid en bok på lager som jeg er litt spent på: Death comes to Pemberley av P.D. James. Hvilken kombinasjon! Det er vissnok Lydias ekle ektemann som blir tatt av dage...Vel, det gjenstår å se hvor bra det blir. Ellers har jeg nettopp avsluttet Linn Ullmanns Det dyrebare. Likte den svært godt.

Louise sa...

Her går det i "Life" av Keith Richards. Det er et fint tidsbilde, og selvfølgelig stas for oss som like rock n roll. Når jeg blir lei av Keef tar jeg fram The Help, som min 14-åring slukte på tre dager. Fint tidsbilde der og!

koristen sa...

Jeg leser en bok som alle andre leste ifjor - "The summer without men" av Siri Hustvedt, og liker den godt selv om "What I loved" var enda bedre. Jeg er også veldig glad i Virginia Woolf, og øverst i bunken min nå ligger "Et eget rom / Tre guineas".Har også en uryddig bunke med halvleste fantasybøker som er delvis jobb og delvis fornøyelse - "City of Lost Souls" av Cassandra Clare for eksempel. Døgnet har for få timr for alt jeg vil lese!

Dez sa...

Riktig god torsdag morgen : )

Nyter å ta jevnlige turer innom nærbiblioteket mitt, og foruten filmer har jeg plukket med meg "En dåre fri", som jeg er i ferd med å lese, samt "Tre uker med min bror" som jeg skal lese : ))

Ha en finfin torsdag!

flagre sa...

Jeg er akkurat ferdig med "Pumasommer" av Merete Junker, passe lettbeint krim med driv, og "En rettferdig krig" av Benedicte Meyer Kroneber, fin bok, men kanskje litt monoton. Nå venter "Vargtid" av Kristine Tofte. Er nesten litt redd for å begynne på den. Tror jeg kommer til å bli en fraværende kone og mor mens den leses. Eirabu-bøkene anbefales på det varmeste!

Glamourbokhandleren sa...

The Night Circus av Erin Morgenstern.

Magisk!

Hermia Says sa...

Jag varit försvunnen i Jan Kjaerstads Jonas Wergeland-trilogi den senaste veckan, är nu halvvägs i sista delen. Fantastisk läsning!

Vet inte riktigt vad det blir sen, men alternativen är även här många. Kanske blir det Isherwoods Farväl till Berlin, Östergrens Gentlmen eller De obotliga optimisternas klubb (minns inte författaren).

Vädret (regn, regn, regn) bidrar minst sagt till ökad läslust :)

M.E. and Me sa...

Jeg er iferd med å humre meg igjennom 'Our Man in Havana' av Graham Greene... Det er først nå jeg oppfatter humoren til GG :)

Johanne sa...

Caitlin Moran: "Kunsten å være kvinne" har jeg flirt av de siste ukene.
Boka gir topp diskusjoner i venninne-gjengen, meningene om boka trekkes i alle retninger.

Prøver ellers å drømme meg bort til Sør-Amerika med "Kjærlighet i koleraens tid".

Marmota sa...

Akkurat nå er det "Salaam Brick Lane : en reiseskildring fra det multietniske London" av Tarquin Hall. Interessant, lettlest. lærerikt - og av og til morsomt - om "en av Londons mest mytiske gater", som har vært et første stopp og tilholdssted for bølger av innvandrere fra alle verdenshjørner til Storbritannia. Fant forresten boka på salg i den fine, lille bokhandelen i Theresegate i Oslo. Godt at det finnes butikker som satser på annet enn bare stabler med bestselgere!

Anaruh sa...

Holder på å avslutte kron og mynt av Kjartan fløgstad - blir ikke sommer uten ham! Etterpå venter siste bok i JW triologien som hermia leser. Dette er juli/ augustbøker for meg. Fint med tradisjoner!

Alt godt sa...

Eg er akkurat ferdig med Susanna Dilbers Dubbeltexponering, ei fantastisk medrivande, trist og likevel håpefull bok. Eg tok meg i å puste tungt med magen, så engasjert vart eg i det ho skreiv.

Mitt neste prosjekt er Det dyrebare av Linn Ullmann, eg fekk den til jul, og har byrja på den minst ein gong før. No gir eg den ein sjanse til. :-)

Anna sa...

For tiden leser jeg to stykker. Den ene er "Animal Dreams" av Barbara Kingsolver, med en fantastisk godt skrevet historie. Den andre er "Wild Mind" av Natalie Goldber - en bok om skrivepraksis.

Tonje sa...

Akkurat nå leser jeg Min Kamp 5 av Knausgård. Gøy å lese om studietiden hans i Bergen, spesielt når jeg har studert der selv. Ellers anbefaler jeg Bølle på døra av Jennifer Egan - utrolig god lesning!

Tuva sa...

Lesing er en ferieaktivitet som funker selv om sommeren regner bort. Og det er bra! Jeg leser Bill Brysons "Hjemme" med stor entusiasme. Det er mye man ikke ante at man ville lære om. Fra britiske landsbypresters hobbyer til sjørbuk og viktorianske kjøkkenredskaper. Anbefales!

Neste i bunken er "Frihet" av Jonathan Franzen, "Eating Animals" av Jonathan Safran Foer, "The Great Gatsby" av Fitzgerald og "For Whom the Bell Tolls" av Hemingway. Deilig med lang ferie!

Dahlia sa...

Joyce Carol Oates: Niagara. Likte hennes "Blonde" om Marilyn Monroe veldig godt, og denne tegner også til å bli god lesning selv om jeg ikke har kommet så langt ennå.

Katarina sa...

Jeg holder på med "Game of Thrones", perfekt spenning i sommeren!

Maren sa...

Nå er det Bly av Saabye Christensen, og bunken på nattbordet vokser stadig høyere.

Anonym sa...

Etter å ha lest "Pinnsvinets eleganse" og "Kjerringer", måtte jeg lese "Anna Karenina". På biblioteket sto også 1Q84 fremme, så jeg tok med meg den, og har slukt den! Samtidig leser jeg "Europa - en reise gjennom det 20. århundre". Ellers anbefales The Hunger Games trilogien, særlig den første boken!

Anonym sa...

Jeg leser "The Chaperone" av Laura Moriarty, har bare lest noen sider men den virker veldig bra. Forrige bok var "Fifity shades of grey", og spørs om jeg skal fortsette på den trilogien etterhvert. Måtte bare ha en pause, språket er ikke fantastisk....

Anonym sa...

Ferie, ja! På nattbordet ligger "Turen går til Bornholm". I solveggen leses Alan Bradleys "The weed that strings the hangman's bag" (Flavia de Luce Mystery 2) og "Vårlik" av Mons Kallentoft. Dessuten er "Spise med Price" innkjøpt på tilbud i Nexø Boghandel.
Hegepege

Karina sa...

Jeg leser fortiden The house of special purpose av John Boyne. Det var den eneste jeg ikke hadde lest før av det bittelille utvalget av engelske bøker i en liten bokhandel i Santos ( Brasil). Når jeg kommer hjem om noen uker gleder jeg meg til å kaste meg over stabelen med mammas gamle Agatha Christie bøker.

Jacta est alia sa...

Hei, Jeg leser en bok som heter Alle sjelers natt av Deborah Harkness. Ganske bra:-)

Ine sa...

Nå leser jeg Historien om fru Berg av Ingvild H. Rishøi, og neste på lista er Det jeg elsket av Siri Hustvedt.

petit sa...

Kikker stadig vekk innom bloggen din selv om det har blitt litt sjeldnere, men ikke pga lysten :)
Jeg har vært over på østlandet og plukket med meg bok fra bokhandel og antikvariat - dvs Bokloftet hos Løten Lys, på Løten, men den jeg holder på med nå er Marita Fossum: Verden utenfor ellers skal jeg også få gjort meg ferdig med Pascal Mercier: Nattog til Lisboa. Men det er bunker med uleste bøker som venter på tur - noe å glede seg til :)

Glamourstudenten sa...

Har begynt på serien om Varg Veum av Gunnar Staalesen og er halvveis i bok nr 2. Jeg har så lang sommerferie at jeg måtte ta for meg en laang serie. Mellom slagene hører jeg på lydbøker jeg plukker i blinde på biblioteket.

Anna sa...

Jeg har så vidt begynt på Øyer i hjertet - en begeistringsbok av Tove Nilsen. Den virker lovende så langt - om å reise. På nattbordet venter også Kammerpiken av Cecilie Enger.

Glamourlektoren sa...

Johan Harstads 'Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?' - fantastisk bok! Åpningssetninger fascinerer meg, og denne er til å fryde og undre seg over: 'Personen du elsker er 72,8 % vann og det har ikke regnet på flere uker.'

Populære innlegg