onsdag, august 22, 2012

Kva las du no?


Hvordan går det med sommerlesingen? Jeg er i gang med en Vonnegut-samling ved navn "Wampeters, Foma & Granfalloons", hvilket inneholder mest selvopplevde historier. Kjøpt på St. Mark's i East Village i fjor, forøvrig en herlig butikk. 

En ny bokomtale kommer snart; det har gått unna noen bøker i sommer!

40 kommentarer:

Charlotte J sa...

Bortsett fra pensum... "The Historian", av Elizabeth Kostova=)

Anonym sa...

Har på et eller annet vis kommet meg over halvveis i Robert Wilson sin bok Den blinde mannen i Sevilla. Jeg har hatet den mesteparten av tiden, men på et eller annet tidspunkt har den blitt okey.
Jeg hater skildringene hans, men det kan hende jeg er blitt litt sær etter å ha lest BARE John Irving i flere år...
Er Robert Wilson egentlig en god forfatter?

Reggy sa...

Midt mellom to bøker: har nettopp avsluttet Dick Francis' "Break In" (som har gått litt trått) og skal snart sette meg i sofaen og starte på Jamie Fords "Hotellet på hjørnet av bitter og søt". Håper på en fin leseopplevelse!:)

(Jeg klarte å slette den første kommentaren min, teknisk svikt!;)

Glamourlektoren sa...

*The Happiness Project* av amerikanske Gretchen Rubin. OK, da, en amerikansk selvhjelpsbok er vel kanskje ikke meriterende i denne spalten..? Men boken er stor underholdning og litt i tråd med Glamourbibliotekarens filosofi om de enkle gleder, og jeg koser meg virkelig med den!

Anonym sa...

Eg les "Miss Smillas feeling for snow" av Peter Høeg. Fantastisk interessant bok. Godt å lese litt engelsk, få litt vokabularøvelse. Dessutan er handlinga lagt til København, som ligger mitt hjerte nær.

fru Storlien sa...

Jeg har akkurat lest ut triologien om Dødslekene, og føler jeg trenger litt Sigrid Undset for å stabilisere hodet...men faktisk, de var spennende, og innimellom all død og nød og rød snø så var det et og annet å tenke på om politikk, maktmisbruk og krig&fred&sånn. Og når tiåringen synes dette er av det beste hun har lest så synes mor at hun får hive seg på også.

Yellowbird sa...

Bortsett fra faglitteratur, så leser jeg "Jeg vil ikke dø, jeg vil bare ikke leve" av Ann Heberlein. Heberlein er doktor i etikk og har skrevet flere bøker med etiske tema. Men denne boka er av mer personlig art - skrevet i en mørk og depressiv periode i hennes liv og omhandler hennes kamp med sin sin diagnose bipolar lidelse type 2. Refleksjoner rundt liv og død står sentralt. Ei bok som gir innsikt i en ny "folkediagnose". Boka er godt skrevet, og det er interessant lesning, men etter denne må jeg nok over i noe litt lystigere - i møtet med høsten :)

petit sa...

Skal ta opp igjen, en som jeg la til side og det er Pascal Mercier: Nattog til Lisboa, ellers er jeg inne i en engelsk krim som jeg skulle ønske jeg kunne lese raskere, dvs bruke mer tid på av gangen og det er Lynda La Plante: Blind Fury, innimellom har jeg såvidt begynt på en litt annen Ingunn Yssen og Marie Simonsen: Bråk!

Ine sa...

Ble ferdig med The Red House av Mark Haddon i går, nå lurer jeg på om jeg skal lese Sommeren før mørket av Doris Lessing, som jeg fant i pappas bokhylle sist jeg var hjemme på besøk.

Anonym sa...

Leser biografien til Patti Smith, Just Kids på engelsk. Skal også lese den på norsk.

Siri sa...

Jeg har akkurat lest "Bli Björk" av Mette Karlsvik, en av de største leseopplevelsene på lenge. Kjøpte den på salg i en bokhandel for en stund siden og tok den ut av hylla etter å ha vært på Björk-konserten på Øya. Det er altså en roman om Björk, og om faren hennes, som er en av Islands mest kjente fagforeningsmenn. Men først og fremst er det en bok om energi, kraft, elektrisitet, musikalitet, og ikke minst natur. Jeg har bodd på Island selv, men denne boka ga meg et helt nytt bilde av den fantastiske øya, og ikke minst lyst til å høre alt av Björks musikk om igjen.

Siri sa...

Til deg som leser Robert Wilson: Jeg har også lest et par bøker av ham, siden han er så hypet, men har hatet dem begge. Synes kvinneskildringene hans er sexistiske, kanskje aller mest i "Et lite drap i Lisboa", men også Sevilla-boken ga meg ubehag.

Hermia Says sa...

Artighetsreglerna (Rules of Civility) av Amor Towles läser jag. En ny debutroman som utspelas i New York 1938. Snabbläst och ganska så bra.

namnam sa...

Jeg leser Bill Brysons "En kort historie om nesten alt", samtidig som jeg også leser Torbjørn Færøviks "India". Færøvik er en av mine favorittforfattere!

Sunny sa...

Jeg ble ferdig med Cormac McCarthys The road i går. For en bok! Jeg er dypt imponert, og fremdeles litt skremt.

Vikariaten sa...

Jeg holder på med Is-slottet av Vesaas og sitter med gråten i halsen.
Men nå skal jeg prøve Vonnegut, men vet ikke helt hvor jeg skal begynne. Tips?

Oslopiken sa...

Akkurat ferdig med "Maken" av Gunn Britt Sundström, svensk feministisk kultroman fra 70-tallet som hadde gått meg hus forbi (trodde jeg hadde ganske god peil på svenske feministklassikere, men nei).
Veldig, veldig begeistret, de siste kveldene har jeg begrenset lesingen til ti sider for å ikke blir ferdig for fort. Savner den nå som jeg er ferdig. Anbefales, med andre ord!

Trude sa...

Etter å ha vært hjemme på ferie hos foreldrene mine og snoket rundt i bokhylla deres så endte valget på Sigurd Hoels "En dag i oktober". Den fenger så langt :)

Anonym sa...

Jeg leser Jane Austens Overtalelse og den er som ventet helt fantastisk! Leser også Krokodillens gule øyne av Kathrine Pancol men er ikke like begeistret for den...

Johanne sa...

Så utrolig gøy at noen andre har lest "Maken"- mora mi kjøpte den i 1978, da jeg ble født.
Selv leste jeg den første gang i 1997, og har vært innom den 2 ganger etter det.

Har fått den til å sirkulere i venninnegjengen,- og den anbefales!

Johanne sa...

Er i gang med Sofi Oksanens "Stalins kyr". Gode fortellergrep og fascinerende historie så langt.

Lady B and Little H sa...

Jeg har litt vanskelig for å finne bøker jeg har lyst til å lese om dagen, men her var det flere interessante tips- takk.

Leser også "The happiness project" og tar notater underveis. En av de morsommere og rett-på-sak selvhjelpsbøkene jeg har lest.

Leser også "The shaking woman.." av Siri Hustvedt. Spennende om neurologi, psykoanalyse og psykiatri. Hustvedts romaner anbefales også på det varmeste, pluss bøkene mannen hennes, Paul Auster.

Har akkurat lest "The blind assassin" av M. Atwood - veldig bra. Oversettelsen til norsk inneholder mange snodige og gammeldagse ord bl.a: skyfles, håndgemeng, slabbedask.
Fantasstisk!

Glamourbibliotekaren sa...

Ine: Her er min omtale av Lessing.

Vikariaten: Jeg foreslår at du begynner med hans siste, selvbiografiske bok - "A man without a country". En fin innføring i hans skrivemåte, tanker og erfaringer. Så kan man lese romanene og novellene senere!

Anonym sa...

Jeg prøver å finne noe å bli like oppslukt av som jeg nettopp var av "Hunger games"-trilogien (leste den på engelsk). Koste meg veldig med den i sommer, det er jo tenåringsbøker, men minner meg om Harry Potter og barndommens Astrid Lindgren-favoritter som "Mio, min Mio", "Ronja Røverdatter" og "Brødrene Løvehjerte". Og i "Hunger games" er det jo en sterk kvinnelig hovedperson, det kan jeg like! ;) Holder nå på med "Saman er en mindre aleine" av Anna Gavalda, den er søt, men har ikke samme "driv".

koristen sa...

Jeg leser "Jamrach's Menagerie" av Carol Birch. Realistisk, men eventyraktig roman som starter Dickens-aktig i Londons slum, og fortsetter ut på det ville havet. Fin skildring av en ung gutt som drømmer om å oppleve det store eventyret, om den brutale virkeligheten som møter ham, og om vennskap. En Komodo-varan er også med, verdens skumleste dyr etter min mening, og sterkt underrepresentert i litteraturen.

I jobbsammeneng har jeg kost meg med "Maltesergåten", andre bok i Jørn Lier Horsts krimserie "CLUE" for barn ca 10-13. Spennende, godt gjennomtenkt og gjennomarbeidet, jeg gleder meg allerede til fotsettelsene selv om jeg er ca 40 år eldre enn primærmålgruppa ;-)

Stine Arkeologine sa...

Jeg leser "Lark rise to Candleford" av Flora Thompson. Noen sider på senga hver kveld, koser meg med hver eneste lille detalj!

(Glamourlektoren: amerikanske selvhjelpsbøker er vel deilig lektyre innimellom? :-) "Ingen regler" er mitt lesegledemotto!)

Anonym sa...

Her går det i Siderhusreglene av Mr Irving. Boka er fin, og vond.

Ingerid sa...

Vi rydder i bokhyllen for tiden og finner mye artig - så mange bra bøker vi har - resten går på loppemarked til glede for andre.

Men denne uken er hovedlesningen rapporten fra 22. juli-kommisjonen. Det er jo ikke skjønnlitteratur, så den kommer vel egentlig ikke inn under temaet her - men den er ryddig og velskrevet og tar for seg den ene veldig ubehagelige detaljen etter den andre. Verre enn ventet, selv etter kommisjonens pressekonferanse. Vanskelig å legge fra seg, vanskelig å sovne etterpå, føles veldig nødvendig å lese hele rapporten.

U9 sa...

I dag begynner jeg på Ragdes "Jeg skal gjøre deg så lykkelig". Den har jo fått litt pes i pressen, men så leste jeg en begeistret anmeldelse i en blogg, så nå gleder jeg meg. Skal også snart i gang med bind 3 i Cornwells serie fra England på 800-tallet. Veldig spennende.

Anonym sa...

Akkurat ferdig med Pèter Nàdas første bok i triologien Parallelle historier. Men jeg må nok lese den på nytt for å få med alt. Er det andre som har lest denne triologien? Er det verdt å slite seg gjennom de andre to?
Elsker innleggene med "Kva las du no?" Alltids gode boktips å finne her. Hilsen fra Elisabeth.

Dahlia sa...

Akkurat fullført Linn Ullmanns siste, Det dyrebare. Likte den langt bedre enn de bøkene jeg har lest av henne før. Denne gangen skriver hun så jeg føler at det angår meg, det er alltid et godt tegn. Fortsetter med Hertha Müllers siste samtidig som jeg gjør meg klar til Helga Flatlands Bli hvis du kan, reis hvis du må, som en venn har drevet god reklame for.

Nordic Soul sa...

Håndgemeng og slabbedask er helt fortreffelige ord, jeg er faktisk en slabbedask selv ;)

Er inne i en Agatha Christie-periode, og er nettopp ferdig med "Nemesis", hvor Miss Marple referer til seg selv som en "old pussy" flere ganger. Fnis.

Det er virkelig sant at språk forandrer seg veldig i løpet av noen tiår.

Line sa...

Tidlig i sommer fikk jeg lest Tirdalsbrødrene av Kristian Elster d.y. Boken hadde mistet permene, men inni sto det 1942. Det var en spennende gammel bok om to brødre som ble foreldreløste og måtte klare seg på egen hånd og berge seg fra "Raudreven" som hadde fått foreldreansvar for dem. Senere begynte jeg på Arto Paasilinnä: Världens bäste by, den er jeg ennå ikke ferdig med. Ferien gik på mystisk vis uten at jeg fikk lest noe særlig. Håper på bedre tider. Ellers har er jeg halvveis i en lydbok Kaffe og musik av Karin Brunk Holmquist ( forfatter av bl.a "Rapsgubbene" og "Potensgiverne") Jeg liker den kjempegodt og håper på snarlig mulighet til å få hørt mer. For tiden går jeg i skogen med en ny mp3spiller som insisterer på å blande sporene, det er greit med musikk men funker dårlig på lydbok, ellers hadde jeg kunnet høre mye mer. Men det er altså bøkene for tiden

Unknown sa...

Jeg holder på med Den hemmelige kokken av Mats-Eric Nilsson, og får bekreftet min paranoia. :) For avvekslingens skyld bytter jeg mellom den og Cathrine Grøndahls Jeg satte mitt håp til verden.

Leste akkurat ut Siri Hustvedts The Summer Without Men, og vil gjerne plukke opp The Shaking Woman på neste biblioteksraid!

Oslopiken sa...

Johanne - så morsomt! har ikke møtt noen andre som har lest den ennå. Liker den så godt at jeg får lyst til å lage en blogg for å blogge om den : )

Lovise sa...

Har akkurat startet på Kazuo Ishiguro: "Gå aldri fra meg". Den har en foruroligende undertone som gjør at jeg bekymrer meg for hva som kommer etterpå! Godt skrevet. Innimellom bekymringene leser jeg Siri Hustvedts The summer without men. Jeg har likt de andre Hustvedtbøkene jeg har lest bedre, men den er jo fin!

Mari sa...

Akkurat nå leser jeg The Jane Austen Book Club av Karen Joy Fowler. Deilig å lese om Jane og en lettlest roman på samme tid, hihi.

Den forrige boka jeg leste het Lykka er ein sjeldan fugl av Anna Gavalda. Det må være noe av det nydeligste jeg noensinne har lest. Har ikke ord.

Mari sa...

Akkurat nå leser jeg The Jane Austen Book Club av Karen Joy Fowler. Deilig å lese om Jane og en lettlest roman på samme tid, hihi.

Den forrige boka jeg leste het Lykka er ein sjeldan fugl av Anna Gavalda. Det må være noe av det nydeligste jeg noensinne har lest. Har ikke ord.

Paradisia sa...

Dobbelleser, jeg...Asher Levs gave av Chaim Potok og Flukten av Ally Condie. Den første handler om et kunstnerliv og kall i et trangt miljø, den andre er en romantisk dystopi-serie.

Hanne sa...

Slaughterhouse 5 av Kurt Vonnegut.

Populære innlegg