søndag, september 02, 2012

En fin ting på en søndag

Etter å ha vandret litt rundt i Birkelunden mellom salgsbodene som nå til dags har antikvitetsbutikk-priser på en god del varer som ikke er verdt det (sånn var det ikke for noen år siden), var det fint å sette seg ned utenfor den lille franske ostebutikken og se på de høye trærne.  

  
Det er ikke brede fortauet der, kun et par bord og stoler, men ledig plass var det. Her kunne jeg sitte og spane inn søndagsglade mennesker i en by badet i sol. 


Og vips, så fikk man Paris i Oslo. Crêpe med nutella og banan. Det er hva man kan kalle en fin ting på en søndag. 


7 kommentarer:

Ine sa...

Det er dumt at det har blitt så dyrt på Birkelunden. Men det er vel bare sånn det blir når folk er villige til å betale så høye priser. Synes det kan være hyggelig å kikke der, men jeg kjøper aldri noe lenger. Drar heller på loppis der mamma og pappa bor!

Og crêpe med nutella og banan er absolutt hva man kan kalle en fin ting på en søndag!

Glamourbibliotekaren sa...

Når det blir såpass dyrt å kjøpe brukt, oppfordres man jo indirekte til å kjøpe nye bruk-og-kast-greier billig istedet. Det er synd for både miljøet og moralen. Men som du sier - på mindre steder er det bedre!

Glamourlektoren sa...

Glem Birkelunden for varp, men morsomt å kikke, selvsagt! Som sagt så ofte før - oppsøk korpsenes loppemarkeder, og velg gjerne en mannlig ekspeditør, eller en bestemor som synes alt er gammelt skrap ;) En av sistnevnte type ville GI meg en liten, blå og vakker porselens Rörstrand-vase fra 50-tallet. Jeg fikk overtalt henne til å gi 20 kroner til en god sak!

Glamourbibliotekaren sa...

Hehe, mannlige ekspeditører her jeg bor er verre enn de kvinnelige - en foreslo en gang at jeg skulle male et nydelig femtitalls-skatoll hvitt (!) og at jeg skulle borre hull i bakveggen til dataledninger (!!!), og en annen mann så igjennom LPene jeg hadde plukket ut og begynte å vurdere den musikalske kvaliteten (!!!!!!!) - før han satte en altfor høy pris på dem. Neste gang går jeg for bestemødrene! :D

Synne sa...

Jeg har forsvunnet litt de siste dagene, merker jeg, for jeg har vært travelt opptatt og utenbys og litt forskjellig. Jeg ser gjennom innleggene dine siden torsdag, og det var mye fint! Tomater og filere fine typer servise og annen hverdagskos, det gjør meg glad.
På dette innlegget må jeg slenge inn noen ord, ettersom jeg er veldig begeistret for Birkelundens lille franske ostebutikk, og ettersom jeg er veldig glad i de små stedene som tar Paris til Oslo. Snart trenger jeg riktignok ikke lete lenger, for jeg flytter til Paris i slutten av måneden. Endelig skjer det som jeg har drømt om i mange, mange år!
Håper starten på uka har vært bra. God tirsdag videre! Det skal visst bli sol i ettermiddag også!

Glamourbibliotekaren sa...

Oiii Paris, så herlig!! Grattis med det!

Synne sa...

Takk skal du ha, dette blir kjempespennende!

Populære innlegg