onsdag, september 26, 2012

Glamourspørsmål fra leser: Sjal og kaféer i Oslo

Kjære Glamourbibliotekar, 

Jeg skal i et høstbryllup i hovedstaden, og har bevilget meg en fridag i forkant. Et av målene for dagen er å finne et sjal til kjolen jeg skal bruke, men jeg har lyst til å bruke dagen til mer enn å tråle planløst rundt i Oslos butikker. Derfor håper jeg Glamourbibliotekaren og hennes lesere kan anbefale butikker hvor de har et godt utvalg av sjal. Jeg tar gjerne mot tips til koselige kafeer også! Vennlig hilsen Beate


Hei! 
Det høres lurt ut. Planløs tråling er ikke alltid det beste, i allefall ikke når man har knapt med tid.

Akkurat nå er jeg helt blank når det gjelder sjal; jeg prøver å tenke hvor jeg har kjøpt mine egne, men det er egentlig bare i vanlige klesbutikker. De store utvalgene er jeg ikke helt sikker på. Jeg mener det var en avdeling for denslags i førsteetasje på Steen&Strøm før i tiden, men jeg er usikker på om den finnes nå. Det kan være lurt å ta t-banen til Grønland og se i stoffbutikkene der; Rainbow og Lakshmi for eksempel. Ta en tur innom Indiska også (ved Kirkeristen, litt nedenfor Glasmagasinet). 

Når det gjelder kaféer vil jeg som vanlig tipse om min favoritt, Gram på Sagene. Ta 37-bussen fra Oslo City opp til Sagene - kaféen ligger rett ved bussholdeplassen der. Er det oppholds og noenlunde mildt er det koselig å sitte i bakgårdskaféen ved platebutikken Bare Jazz i Grensen. Den franske ostebutikken øverst i Birkelunden (Thorvald Meyersgate, omtrent der trikken svinger over parken) har gode crêpes, og det er fint å sitte ute der hvis det er vær til det. 

Nå kan jo gjerne leserne komme med tips til sjalbutikker og kaféer også! 

God tur til den fine hovedstaden vår, og god fornøyelse i bryllup! 

mvh Glamourbibliotekaren

12 kommentarer:

Hanne sa...

I Markveien på Grünerløkka ligger det tett i tett med vintagebutikker og andre små butikker, jeg skulle tro sjansen er tilstede for å finne et sjal på en av dem. I tillegg er det en fin gate, med mange cafeer, en liten park ved Olav Ryes plass, og den nevnte ostebutikken ligger i gaten ved siden av.

ANNEPÅLANDET sa...

Et sjal kan jo være så mangt. Jeg vet at Tyrihans hadde lekre silkesjal (også ensfargede) før i hvert fall, prøv på Oleana i Stortingsgaten eller Heimen i Rosenkrantzgt/Arbeidergt.

Hvis man først er på Grünerløkka, bør man ta en kaffe hos Tim Wendelboe på hjørnet Grünersgt/Fossveien. Det er ikke en kafe, kun kaffe. Men bedre kaffe får du ikke i Oslo!
Her finner du Shoe Lounge også, i Thv. Meyersgt, de pleier å ha fine skjerf/sjal.

Anonym sa...

Norway design i Stortingsgata har godt utvalg Beck Sodergard-skjerf, og mange andre skjerf/sjal også. Fin butikk å kjøpe bryllupsgave i også :-)

Anonym sa...

Butikken Mitt Kashmir i Majorstuveien 15 har et stort utvalg i sjal og skjerf. Jeg har selv et deilig skjerf/sjal derfra, og det er dessuten et godt sted å finne gaver til den som har alt. Lykke til!:-)

Cecilia sa...

Design Forum har mange fine skjerf og sjal. + vesker, sko og smykker! Vet ikke hvordan kjolen din ser ut men f. ex. sjalene fra Tone Barker Silk er et bryllup verdig. Mange steder i byen.

Ingerid sa...

Steen & Strøms 1. etg er bra på klassiske, ensfargede sjal av flere typer - fant nylig et sølvgrått silkesjal der selv som jeg har brukt som et litt stort skjerf, det føles veldig elegant.

Beate sa...

Tusen takk for gode innspill! Da regner jeg med at det blir en enkel sak å finne et flott sjal.

Marianne sa...

Jeg skulle også til å anbefale Mitt Kashmir - der er det mye fint. Kafeer i nærheten er litt så som så. Kan anbefale Oslo Mekaniske på Grønnland, rett ovenfor Grønland bussterminal. Der er det utrolig hyggelig!

Anonym sa...

Jeg vil tipse om et koselig kaffested midt i by'n: Kroghs, som ligger i Folketeaterpassasjen (ved Youngstorget). Det er nesten verdt å gå dit bare pga dekoren (art deco, hvis jeg ikke tar helt feil). Kroghs ligger ved siden av et bakeri (W. B. Samson), så her kan du velge og vrake :-) Begge steder har veldig god kaffe og kaker!

Ina sa...

Også må vi ikke glemme bibliotekbaren på Bristol!

Fordums glamour midt i sentrum, og kakao av ekte valrhona-sjokolade.

Velkommen til Oslo!

Ida sa...

Mitt Kashmir er stedet! Flottere sjal og større utvalg finner du ikke i Paris en gang -

Anonym sa...

Ettersom sjal-problematikken ser ut til aa ha blitt löst, gjenstaar det aa tipse om Kaffefuglen i Universitetsgaten! Café om dagen, cocktailbar om kvelden/natten. Faar sine fineste bönner fra Kaffa og Tim Wendelboe, omtalt av NY Times og det med rett. Nyt hovedstaden.

Populære innlegg