tirsdag, oktober 02, 2012

Glamourspørsmål fra leser: London-tips


Hei - og takk for at du skriver en slik trivelig og inspirerende blogg!
Jeg har et spørsmål: Jeg reiser ganske ofte til London, som regel minst to ganger i året, men jeg ser at jeg stadig går tilbake til mine faste steder og har ikke vært så flink til å utforske i det siste. Tenkte kanskje at du eller noen av dine opplyste lesere har noen tips til bakgårds-London? Gjerne f.eks. fine kafeer, rare markeder, sjokolade/te/kaffebutikker, små museer og gallerier og/eller andre opplevelser man bør få med seg der. Jeg reiser stort sett på høsten (oktober, november). 

Takk igjen! Mvh Karen Marie Hei og takk for ditt glamourspørsmål! Nå er det fire år siden sist jeg var i London, så jeg er ikke 100% oppdatert - men jeg kan i allefall tipse om tebutikken i Covent Garden, den er min favoritt. Knøttliten og ekstremt innholdsrik. Bokhandlene i Charing Cross Road er også et must. Veeraswamy i Regent Street er Londons første indiske restaurant (1926) og har veldig god mat. Dessuten bør du se Mouse Trap om du ikke har sett den - altså Agatha Christie-stykket som har gått omtrent uten avbrudd i 60 år. Klassisk krim! Publikum må love å ikke avsløre hvem morderen er. 

Lesere, kom med deres beste London-tips!

God tur!

mvh
Glamourbibliotekaren

15 kommentarer:

Anonym sa...

London første gastropub The Eagle er virkelig verdt et besøk (har ikke nettside, men du finner info ved å google)!

Anaruh sa...

Stikk innom Hotel Chocolat og prøv sjokoladen med chili eller den med karamell!

Store locator på
http://www.hotelchocolat.co.uk/

Papiravdelingen på Fortnum & Mason er også kjempefin, og i øverste etasje får du servert fantastisk deilig afternoon tea.

God tur!

Globetrottaren sa...

Frokost på The Wolseley! Føles veldig glamourøst, men gjør ikke like stort innhugg i lommeboken som en glamourøs middag.

Også kan du du titte i vindusutstillingen til Fortnum&Mason på vei bort til Londons (og Europas) største bokhandel - Waterstones på Piccadilly. Kanskje ikke den hyggeligste bokhandelen i byen, men med 8 etasjer er du garantert å finne noe for deg :)

Ellers vil jeg anbefale å gå på morgentur fra Regents Park og over til Primrose Hill med en kaffe i hånden - en nydelig rosehage om sommeren og ellers mye flott å se på.

Frøken Desibel sa...

Camellia's Tea House i Kingly Court.

Synne sa...

Wohooo! London! Min absolutte favorittby (selv om min nye hjemby Paris kanskje blir litt sjalu nå - du skal se jeg snubler i en fortauskant påvei hjem i dag).

Jeg har det travelt, så jeg nøyer meg med ett eneste tips: Ye Olde Chesire Cheese. Det ligger i en smal sidegate ved Fleet Street og er en liten oase hvor tiden har stått stille i maaaaange år. Et mørkt hull i veggen hvor lokale, stripete menn tar en pint etter jobb, og hvor støvet er en del av innredningen, som man ikke får lov til å børste vekk. Knøttlite, kuriøst og veldig autentisk sted!

Anonym sa...

Camden Street på en søndag! :-) Fantastisk bare å gå og rusle - og aller nederst i gaten ligger det en koselig liten kaffebar som også selger te i løsvekt. Nyyydelige smaker, og utrolig service. Husker ikke navnet, men drives av noen unge italienere.

Glamoursjefen sa...

Jeg må ofte innom Twinnningsbutikken på The Strand. Godt utvalg og ferskpakket te i pakker som smaker mye bedre enn den vi kjøper i butikkene her.

Anna sa...

Vintage-/secondhand-butikkene i Brick Lane. Love it! Men du må ha god tid..

ib sa...

Signerer på Brick Lane! Følger du den hele veien får du fantastisk curry!
Dessuten er Spital Field Market bra!
Og en drink på Freuds er et absolut MUST! Men her må man gå tidlig om man ikke vil sitte i trappene.
Favoritten er uansett Carnaby Street! Så innom Cha Cha Moon for deilig og billig mat.
Skal du ut på kvelden, ville jeg holdt meg til øst London. Det er her det skjer!

Maje sa...

Wow! Så mange bra tips! Tusen takk, alle sammen. (Og kom gjerne med flere også..) Nå gleder jeg meg til å utforske igjen.

Karen Marie

Anonym sa...

Lørdagsmarked i Greenwich Village er kjempe koslig! Det skal visst være fint å ta båten ut dit for så å gå på markedet.

Henrikka sa...

Min favoritt-kleskjede Hobb's kan anbefales! Du finner flere butikker rundt omkring i London - og Storbritannia forøvrig. (Nå er de på nett med salg til utlandet også: www.hobbs.co.uk)
Den botaniske hagen i Kew, Kew Gardens, litt sørøst for London (20 min med toget) er også vel verdt et besøk. Engelskmenn og hager, vet du!
Og jeg støtter helhjertet et besøk på Ye Olde Chesire Cheese samt puben Princess Louise i 208 High Holborn. Sistnevnte tar deg rett tilbake til Victoria-tiden!

Kristine sa...

Afternoon Tea på The Wallace Collection. http://www.wallacecollection.org/

The Wallace Collection er museum med gratis inngang i et herskapshus like nord for Oxford Street. Det føles som å være i et hjem med Sevres porselen og Rubens bilder. Afternoon Tea servers kun mellom 1430 og 1600 (ellers er restaurantens a la carte ganske dyr)

Ellers er det et hyggelig Tea Room hos Liberty's
http://www.liberty.co.uk/
Her er det nok ikke noe fantastisk utvalg i te, men flott afternoon tea eller enklere scones og tea cakes til en rimeligere penge enn en del av de flotte Afternoon Tea Restaurantene.

Ellers er iskrem, te eller varm sjokolade i The Parlor hos Fortum & Mason en fantastisk opplevelse.

berlinløvinnen sa...

Spise/drikke:

The Dove, gammel ærverdig pub ved Themsen, sitteplasser ute og inne.

La Porte des Indes - uforglemmelig god indisk mat, ikke hvilken som helst curry her!

Le Pain Quotidien(Det daglige brød) - fantastisk god mat, laget av organiske råvarer, på disse kaféene rundt omkring i verden. I alle fall to av dem finnes i London, en i nærheten av Regent Street.

Vandre til og i og på:
British Museum.
Primrose HillMaje sa...

Jeg oppsummerer og prøver å organisere tipsene deres her: http://lordagsblogg.wordpress.com/2012/10/05/reisetips-til-london/

Helt supert med tips!

Populære innlegg