mandag, oktober 01, 2012

Ny tekanne


Denne yndige tekanna fant jeg i et butikkvindu en dag. Det slo meg at den er helt lik min Gustavsberg Ceylon-kanne - bare hvit og blomstrete! 


Den mangler stempelet - men den har samme inngraverte signatur. Toppen på lokket er litt mer markert enn på den gule, og den har såvidt noen synlige "sømmer" ved hank og tut - ellers helt identisk. Jeg har googlet og lett og spurt, men klarer ikke å finne ut om dette er en ekte Ceylon eller om det er en kopi. Jeg får vel sende en mail til Gustavsberg-fabrikken og høre om de kjenner til serviset. 


Uansett - den tar seg fint ut sammen med alt det andre jeg har, og er allerede flittig brukt! 


Siste nytt: Jeg spurte en svensk porselensekspert, og fikk følgende svar:
"Modellen på kannorna är samma. Tyvärr är rosdekoren obekant, troligen namnlös, det gjordes ju MÅNGA olika såna dekorer från 1930-1950-tal framför allt. Man använde samma dekor ibland på olika modeller och dekorerna av denna typ köptes ofta in."
Det forklarer i allefall hvorfor den ikke er stemplet med "Ceylon", da jeg vil tro det er forbeholdt den gule serien. Kanskje var det en prøvekolleksjon som aldri kom ut i vanlig produksjon, men er solgt senere på et eller annet lagerutsalg? Vet ikke. Fin er den uansett!

6 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Det ser absolutt ut som den kommer fra samme fabrikk, siden den inngraverte signaturen er den sammen. Populære serviser har gjerne blitt produsert i flere varianter, blant annet kom Nora Gulbrandsens enkle art deco-designer for Porsgrunn senere ut med romantiske blomster m.m. Har en slik hybrid-mugge hjemme, den er artig!

Morsomt at du fant en ny variant av favoritttekanna di, den var kjempefin!

Kristin sa...

Ja, du har så mange fine tekanner! Selv fant jeg en enkel, liten brun Sadler-kanne her om dagen. Ikke så slående, men søt og praktisk.

Og så har jeg et litt prosaisk spørsmål; Du har mye stående framme på hyller. Veldig fint og hendig! Men blir det ikke mye støv på alt? :p

Glamourbibliotekaren sa...

Stine Arkeologine: Interessant! Takk for info!

Kristin: Jo, det blir jo støvete. Jeg passer på å skylle alt før jeg bruker det, og alt er i jevnlig rotasjon, så jeg har tilgode å finne digre hybelkaniner i kopper og kar så langt :D Heldigvis!

Seema sa...

Oj, så heldig du var som fant den tekannen - de er jo kjempesøte sammen. :) Mine kopper og tekanner blir også litt støvete, men jeg synes det er verre at de blir litt fettete hvis det er en stund siden de var i bruk...

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, ofte må man jo vaske dem ordentlig før bruk.

Synne sa...

Så gøy at du fant ut av det! Man kommer langt med litt standhaftighet og noen hyggelige henvendelser. De er skikkelig fine!
(Forresten: Jeg har ikke nett ennå, så det går litt tid mellom hver gang jeg er innom, men da er det desto koseligere å oppdatere seg på det som har dukket opp siden sist! Jeg er på plass i Paris, og er i ferd med å bygge opp en hverdag, og det føles formidabelt. God oktober-start!)

Populære innlegg