onsdag, november 14, 2012

Kva las du no?


Jeg hadde egentlig en riktig tjukkas på gang, men fant ut at det var bedre å spare den til juleferien - og heller finne en tynnere bok som får plass i veska. Det ble Albert Camus' "Den fremmede", i en pent innbundet lanternebok-utgave fra 1965.

Hva leser dere?

20 kommentarer:

Line sa...

Jeg er glad og forbøyd bruker av bokhylla.no der jeg kan lese Annik Saxegaard og Evi Bøgenæs sine romaner for unge piker. Og det er lett og fort lesestoff for travle tider. Det er riktignok ikke så bra med en i-pad i senga som ei ordentlig bok, men man tager det man haver. Nå venter jeg på et fjernlån med Annik Saxegaard på papir så da blir det enda bedre:-) I går kveld leste jeg litt mer i Evi Bøgenæs sin " Tell bare de lykkelige timene" Ellers har jeg "Nye vidensmedier" foran meg. Den er interessant nok, men det er fagbok og pensum så den teller ikke helt her synes jeg.

Line sa...

Glad og forbøyd liksom! Glad og fornøyd skulle det selvfølgelig være:-)

Anonym sa...

"The pearl of Kuwait" av Tom Paine - en herlig, vill og veldig morsom roman fra den første Gulfkrigen. Handler om tre soldater fra US Marines som legger ut på sitt eget oppdrag (les tjuvperm) for å redde en kuwaitisk kvinne den ene soldaten har falt totalt for. Internasjonale forhold fra kamelryggen! Vanskelig å lese på t-banen til og fra jobb, for jeg ler så godt.

Lille My

koristen sa...

"Fantomsmerter" av Thomas Enger. Grei nok flykrim, men den var ikke så spennende lenger da jeg landet hjemme.

Jeg jobbleser masse fantasy i alle vanskelighetsgrader og variasjner, mye gøy der! Kjenner du en fjortis som digger Dark Romance, eller har du selv en indre fjortis, kan jeg anbefale "Beautiful Creatures" av Kami Garcia og Margaret Stohl. Til og med denne gamle og blaserte leseren ble forelska i helten, og det er jo litt av poenget med sånne bøker :-)

Stine Arkeologine sa...

Jeg leser første bind av Edvard Hoems biografi om Bjørnstjerne Bjørnson. Hoem skriver utrolig godt, og jeg har ikke kjedet meg en gang på 500 sider! Fascinerende å lese om personen Bjørnson og alt han var i berøring med. Midt i boka måtte jeg tilbake til Augusta Mjøens ”Erindringer om Bjørnstjerne Bjørnson”. Hun var hans første store kjærlighet og de fikk aldri hverandre fordi foreldrene hennes underslo brevene deres slik at begge trodde den andre hadde sviktet. De ville ikke at hun skulle gifte seg med en halvstudert radikaler. Lurer på om de angret seg? Hun glemte ham i alle fall aldri, og ikke han henne heller. Gleder meg til bind 2 og 3 som jeg håper ligger under juletreet!

Synne sa...

Foruten fransk pensum leser jeg "A Year in the Merde", en humoristisk roman skrevet av en brite som også flyttet til Paris. Jeg kjenner meg igjen i omtrent alt!

Maren sa...

Jeg holder fremdeles på med Anna Karenina. Jeg er ikke så veldig glad i å lese i flere romaner på en gang, så jeg prøver å la være og begynne på Skomsvolds Monstermenneske, men den frister veldig der den ligger.

Lovise sa...

Her går det i Street Corner Society av William Foote Whyte. Det er en flott antologi fra forskning på gategjenger i Chicago på 50-tallet. Metodikken Foote Whyte brukte er legendarisk og det er moro å lese en skikkelig klassiker i sosiologisk metode.

Lise B sa...

Jeg leser Hillary Mantel's "Bring up the Bodies" , om Henrik den åttende, og Thomas Cromwell. Det er bok nr 2, den første heter Wolf Hall. Akkurat nå trår jeg vannet litt, men tror egentlig det mest av alt dreiser seg om at jeg har ligget på sykehus, og da mister man litt gutsen på å holde tykke bøker. Innimellom hyler jeg av latter over Mark Forsyth sin bok The Etymologicon- A Cirkular Stroll Through Hidden Connections of the English Language. Etymologi er morsomt i utgangspunktet for filologer, altså vi som er glade i ord, men dette er vanvittig morsomt skrevet i tillegg. Boka er uoversettelig...

Anonym sa...

Akkurat nå leser jeg "Hver dag" av David Levithan. Spennende ungdomsbok, men mange interessante temaer. Anbefaler den, selv om jeg ikke har lest den ferdig ennå ;-)
Ha en fortsatt fin dag!
Hilsen Caza

Anaruh sa...

Veien av Cormac McCarthy på lydbok og The Great Gatsby av Fitzgerald i papirform. Førstnevnte er tidvis veldig irriterende, men jeg er redd for at det er fordi jeg kan se for meg hvordan det hadde vært hvis det var meg og mitt barn det handler om, og det er en ubehagelig tanke...

Sistnevnte har jeg ikke helt gjort meg opp noen mening om, prøver mest å ikke tenke på mine forventninger, og heller konsentrere meg om innholdet...

Anette sa...

"Den usynlige broen" av Julie Orringer (medrivende om kjærlighet og krig, skikkelig romanse som jeg frykter ender trist...), "Et annet liv" av Per Olov Enquist (her går det trått...) og snart skal jeg begynne på Joyce Carol Oates' "We were the Mulvaneys", som jeg gleder meg skikkelig til!
Gøy at du leser Hilary Mantel også, Lise. Bookerprisen for både bok 1 og 2 i en trilogi står det respekt av!

lotta sa...

Jeg leser "Alice" av den tyske forfatteren Judith Hermann. Boken er utrolig fengslende og man blir litt satt ut av å lese den. Men det er slike bøker jeg liker best. Bøker som endrer den forståelsen jeg har av meg selv og verden, i allefall bittelitt.

Anbefaler også de to novellesamlingene hennes: Bare gjengangere og Sommerhus, senere.

Her kan dere lese om "Alice"

http://www.guardian.co.uk/books/2011/aug/26/judith-hermann-edinburgh-intenrational-book-festival

Kristin sa...

Leser Rebecca av Daphne de Maurier igjen, leste den flere ganger som tenåring. Like fascinerende lesning denne gangen (over tyve år etter..)!

Anita sa...

"1000 Years of Annoying the French" av "Merde"-forfatter Stephen Clarke. Veldig amusant.

Karina sa...

"Mine drømmers lnd" av Mercie Briffa.
Har bare lest et par sider, men det lover bra! :)

Anonym sa...

det kan være at det er en liten bit av alt, som "Sappho" Greek dikt;
Dostoievski ("søt ,og drømmen om en Latterlig Man) (i bilinge er bedre, selv om vi ikke er så flink) Skram Amalie (hellemys Folket, dette er en gave!). psychanalise eller (Lacan ) og Talmud tekster (tekst fortsatt i språket sitt, med kommentarer). pa det kveld jeg går etter en konsert med en dedikasjon til musikken sin c.d på hebraisk og russisk .... ja, jeg er bulimisk gode ting kan - være i morgen vil jeg lese fra Spinoza? bruno

Dahlia sa...

Ole Robert Sunde: Selvomsorg. En bok for stille, ettertenksomme novemberkvelder.

Drama Queen sa...

Jeg har oppdaget den fantastiske boken "Supertanten" av Elin Ek om å være feminist og kjerring, og stolt av det. En perle av en bok

Løvemunn sa...

"Årstafruns dolda dagböcker" av historiker Kristina Ekero Eriksson.
Märta Helena Reenstierna skrev dagbok nesten hver dag mellom 1793 og 1839. Boka gir et rikt inntrykk av en opplyst og belest kvinne i spennet mellom adel, borgerskap og herregårdsliv. Hun tok aktivt del i og mente mye om datidens begivenheter i Stockholm, samtidig som hun styrte et minisamfunn på gården i Årsta.

Populære innlegg