torsdag, desember 13, 2012

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 13


Nå er det ganske mange år siden jeg har aktivt feiret Lucia - men det er alltid koselig å stå opp tidlig om morgenen 13. desember og se på Lucia-feiringen i Sverige, direkte fra et eller annet sted i vintermørket. Ekte og gammeldags. Svensk tv kl. 07, altså nå, men jeg antar de fleste av dere leser dette altfor sent... (Isåfall: reprise kl. 18.00.)

Maleriet er av Carl Larsson, fra hans hjem i Sundborn ved Falun i Dalarna - paradis på jord. Jeg vil flytte inn der.

Og her er frokostbordet hvor jeg og min storesøster feiret Lucia med tv-sendingen!

6 kommentarer:

U9 sa...

Ja, dette med Luciafeiring oppfatter jeg som en typisk svensk tradisjon, men barnehager og skoler i Norge har jo tatt opp tradisjonen her også. På arbeidsplassen min kom det et luciaopptog for bare noen minutter siden med deltakere fra administrasjonen, lærerstaben og Statsbygg. Veldig koselig, og nå sitter jeg med en deilig lussekatt til kaffekoppen her på kontoret.

Anonym sa...

Min mann ble lettere forfjamset da jeg 05.27 entret soverommet iført brudekjolen min og luciakrone fra Nille mens jeg hikstet frem Mørk senker natten seg mellom latterkulene..

Siri sa...

For andre år på rad har jeg startet Luciadagen med Kvindelige Studenters Sangforening og aspirantene fra NRKs pikekor, i år i Domkirken. En fantastisk stemningsfull morgenkonsert full av vakre stemmer. lys og julefred. Anbefales!

Frøken Desibel sa...

På den konserten var jeg også. Veldig fin start på dagen på vei til jobb:-D

Isolde sa...

Og jeg feiret lucia sammen med en gjeng relativt forvirrede toåringer som ennå ikke helt har dreisen på dette med tog. Men veldig søte var de, da, i sine hvite strømpebukser og med glitter rundt magen(!). Lucia i barnehavetoget var faktisk en gutt! Godt at det er slutt på den tiden da det bare var jenter med langt blondt hår som fikk den æren. Veldig traumatisk for en brunette som meg som så veldig, veldig gjerne skulle ha gått foran i toget med lys i håret, men som altså aldri kom i betraktnig engang... Sukk!

Hege sa...

Kan sees når som helst på SVTplay på alles Pc. Vakkert i år også.

Populære innlegg