tirsdag, desember 18, 2012

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 18

For fire år siden: Fire tjukke griser på én plate. Hver gris var nærmest som et måltid å regne. Litt too much. Lørdag bakte jeg pepperkaker rundt midnatt, så trøtt at jeg holdt på å segne om etter en lang og aktiv dag som startet med jobb tidlig på morgenen. Jeg lagde nesten bare vanlige små pepperkakegriser, var for trøtt til å bytte form... Men de ble gode! Kanskje jeg til og med skal dekorere dem en vakker dag. Har dere bakt pepperkaker i år?

10 kommentarer:

Ine sa...

Jeg har ikke bakt pepperkaker, men jeg har lyst til å gjøre det! Lurer på om det må bli litt juks med deig fra bakeren. :)

Drama Queen sa...

Jeg har bakt veganske julekaker uten gluten. Deigen smakte godt, men var fryktelig å jobbe med. Men du så kjekt det er å dekorere. Min favoritt er uglen!

koristen sa...

Griser, du som er vegetarianer, jeg blir rystet ;-D

Ingen pepperkaker her - det blir bare voksne gjester, og da er ikke pepperkaker favoritten. Men marsipankuler blir det, og forhåpentligvis noen andre utvalgte lekre saker :-)

Cecilia sa...

Jepp, jeg har bakt kjempegode pepperkaker. Lager noen som både barn og voksne liker. Oppskriften jeg bruker står i Den Store Mummiboka (Blå bok fra tidlig/medium 90-tall) og heter Lille Mys pepperkaker.
I år oppdaget jeg at det finnes ferdig melisglasur på tube, det er en vidunderlig oppfinnelse!

Anonym sa...

Jeg har ikke bakt pepperkaker - men for noen år siden fikk jeg elefantpepperkaker av en god venninne! Det vakte jubel hos en elefantdigger. .mette

Synne sa...

Jeg har ikke spist pepperkaker ennå! Det er visst ikke spesielt utbredt her i Paris - men vi har mye annet i stedet, da. Ikke har jeg drukket gløgg heller, men jeg har store planer for å sette til livs store mengder av begge deler når helga kommer, for jeg flyr hjem til jul på fredag! Hurra!
Kudos for å bake ved midnatt, altså. Kos deg med eventuell pynting!

Glamourlektoren sa...

Ja, har bakt pepperkaker i flere omganger, da de har en lei tendens til å svinne i kakeboksen.. Har bakt med noen av storfamiliens små og store barn, og i går, inspirert etter koselig kirkekonsert, fikk jeg laget delene til et lite pepperkakehus som skal pyntes sammen med husets fjortis. Jeg bruker oppskriften fra skolekjøkkenet på 70-tallet - den er enkel å få til og heter "Verdens beste pepperkaker". Inneholder blant annet meierismør (ikke noe palmeolje her i gården!) og en liten teskje pepper, også, faktisk. Jeg er også glad i griseformen, selv om jeg ikke er noen stor kjøtteter, jeg heller :)

Stine Arkeologine sa...

Ja gjett om jeg har bakt! Brukte en ny oppskrift i år, stusset litt på at det skulle være to hele bokser sirup i deigen men forsto ikke alvoret før jeg kom til melmengden. Da var det ingen vei tilbake: 3 kg pepperkakedeig = en trillion griser/stjerner/sommerfugler/menn/damer/engler og hjerter! (og såkalt "kjevleskulder", etter en helaften med kjevlet..).

Katrine Carr sa...

Bakt, og spist opp... Så må nok ta en bakerunde til om jeg skal ha til jul.

Katrine Carr sa...

Bakt, og spist opp... Så må nok ta en bakerunde til om jeg skal ha til jul.

Populære innlegg