fredag, desember 07, 2012

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 7

Dagens budskap er noe alle vet, men som vi behøver en påminnelse om i blant: Ha respekt for hverandre. Man ser daglig eksempler på hvordan egoismen råder, og skal man gjøre verden til et bedre sted, må man begynne med seg selv. Legg igjen en lapp om du dulter borti en bil. Ikke snik i køer. Reis deg for gamle damer på bussen. Skru av mobiltelefonen når du er på kino eller konsert. Gi penger til veldedighet jevnlig. Delta i dugnader. Ring en gammel venn. Si takk når noen har gjort deg en tjeneste. Slike ting. Det handler ikke om å være selvutslettende, for man skal ha respekt for seg selv også. Sett grenser, unngå energitappere som tar og tar. Ikke vær redd for å si nei når du kjenner at det blir for mye.

Vær rett og slett et godt medmenneske og en god venn. Da er du med på å gjøre verden til et bedre sted.

4 kommentarer:

Kjersti sa...

Så enkelt, og så riktig! God fredag til deg! :)

Hilde LL sa...

JA! Så enig, så enig. Idag tar jeg deg på ordet og sier nei til noe jeg ikke orker, og tar dermed hensyn til megselv :) Sliten masterstudent i innspurtfasen trenger å ligge i sofaen ikveld..

alt grønt sa...

Enig! Eg kjem frå Norges utkant, og merkar at eg har blitt dårlegare på slikt etter at eg flytta til Oslo. Då eg kom til byen, sto eg alltid bakerst i busskøa, medan eg no pressar meg fram. Eg smilte meir til framande før, medan eg no prøver å lukke meg inne frå mylderet av menneske. Eg jobbar med å prøve å finne ein balanse!

Glamourbibliotekaren sa...

Kjersti: Takk det samme!

Hilde LL: Høres veldig lurt ut!

Alt grønt: Det er bra. Dette er noe man kontinuerlig må jobbe med.

Populære innlegg