lørdag, desember 08, 2012

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 8


Hva skuer mine øyne? En peppernøttdeig av en eldgammel oppskrift fra 1800tallet? Ja! Ettersom man trenger julegodis å kose seg med før jul, ikke bare i selve jula, bør man kanskje begynne å bake nå. Jeg har fri nå i helga og tenker å ta for meg en splitter ny kokebok som kom i posten i går (mer om den senere). Her skal det trilles til den store senebetennelse! Og aller helst til tonene av James Lasts "Weihnacht Hammond-a-go-go" eller andre godbiter fra vinylsamlingen. "Christmas Hammond" kjøpt for 39 kroner på Rimi på Sagene for mange år siden funker også. (Ja nettopp, julemelodier i Austin Powers-stil!)

Grav fram deres beste oppskrifter og sett i gang. Og etterpå skal det spises med god samvittighet!

Fortell gjerne hva dere liker å bake til jul/advent!


6 kommentarer:

Ine sa...

Peppernøtter er godt! Jeg har lyst til å bake serinakaker før jul, det er en av mine favoritter. Også er det ganske enkelt å få dem vellykket, alltid en fordel :)

Glamourbibliotekaren sa...

Nam! Serinakaker!

Ina sa...

I år skal jeg prøve meg på Sara Bernhardt, hadde jeg tenkt. Og du, den boken ble jeg veldig nysgjerrig på, altså.

Glamourbibliotekaren sa...

Ambisiøst! Lover å skrive om boka en dag!

Glamourlektoren sa...

Takk for bakeinspirasjon! Har foreløpig bare bakt pepperkaker med mine to små nevøer samt husets fjortenåring. Pepperkakehuset gjenstår dog - det skal på plass i løpet av kommende uke. Min kjære er utrolig flink på klassikere som berlinerkranser, sandkaker og bordstabelbakkels. Alt bakes på sen kveldstid i uken før jul, helst til akkompagnement av Herreavdelingen på radio. Han plystrer og koser seg med denne tradisjonen, og jeg med. Lurt at det skjer like før jul, for vi er noen ordentlig kakemonser.. Nå fikk jeg lyst til å prøve svigermors oppskrift på peppernøtter - så harde at de må dyppes i te eller kaffe om man skal slippe tannlegeregning. Og vidunderlig gode. men først skal her syltes og saftes.. Mye sommerens grøde ble frosset ned grunnet ferieavvikling, og skal nå bli saft og syltetøy. Burde selvsagt ha gjort dette langt tidligere i høst..!

Maje sa...

Ååh.. James Last! Snakk om nostalgia. Min far hadde et helt skap fullt av James Last LPer. Kanskje det er på tide å børste støv (bokstavelig talt) av dem og prøve om platespilleren fungerer?

Jeg baker sirupsnipper (bestemors oppskrift), pepperkaker (for veslas skyld) og krumkaker av de gamle sortene, men ellers lager jeg stort sett nyere, amerikanske versjoner. Eks. monstercookies (oppskrift fra Oregon), nøttekaker med karamell og sjokoladepynt og kakaokaker (mors oppskrift). Jeg elsker å bake til jul, så det bruker jeg mye tid på også. Ha en hyggelig førjulstid!

Populære innlegg