mandag, januar 21, 2013

Januar-selskap


Det er den tiden på året igjen! En søndag i sen januar, med masse motlys når man tar bilder av bordet man dekker med bestemorbrodert duk og gammelt arvet porselen og sølvtøy: Teselskap! Innbydelser ble sendt i posten forrige helg, og kl. tolv ringte det på døra - og der stod fem gode venninner. Jeg lager en hysterisk god daimkake. I dag ble den i tillegg pyntet med marengsene jeg kjøpte før helga. Bringebærmuffins med smeltet hvit sjokolade på toppen!  Nok til at blodsukkeret steg litt vel mye og at de færreste orket å tenke på middag. 

Disse er stadig like vakre.  

Det ble skrevet i gjesteboka. (Jeg har arvet farmors gjestebok, så på de første sidene kan man lese at pappa hadde besøk av gymnasklassen sin på sekstitallet - deriblant mammas pikenavn-signatur.)  
Dagens spilleliste: Grammofonplater flott ballroom-musikk, Frank Sinatra og Nat King Cole.  

Dagens teutvalg: Eisprinzessin og Crabtree&Evelyn Afternoon Tea fra Berlin, Twinings Jasmin Earl Grey, Harney & Sons Winter White Earl Grey, og Hampstead Organic English Breakfast. 


Dette er en svært hyggelig tradisjon, som jeg herved oppfordrer flere til å gjøre. Formiddagsbesøk med gode venner i dagslys, med mange sorter te og gode kaker, fin musikk og mye latter, er en vitamininnsprøytning som man trenger på denne tiden av året. 


Tidligere selskaper (til inspirasjon) 
Oktober 2012
Januar 2012
April 2011
Januar 2011 
November 2010
Januar 2010
Januar 2009

Finn stilen: Teselskap 1
Finn stilen: Teselskap 2
11 kommentarer:

Ine sa...

Absolutt en tradisjon jeg kan tenke meg å adoptere, det høres så hyggelig ut! Og kakene ser fantastiske ut. :)

Dez sa...

Ser superhyggelig og atmosfærisk ut - du får meg til å ønske å være en av gjestene dine : )

Synne sa...

Musikken, teen og selskapet virker helt supre! Kakene også, bortsett fra at jeg ikke kan utstå marengs - men de var festlige å se på, da! Dette virker som en kjempetradisjon, jeg blir glad av disse innleggene hvert år!

Anonym sa...

Invitasjon til teselskap må være en veldig fin ting å finne gjemt i postkassa mellom alle regningene. Jeg ble veldig inspirert :)

Glamourbibliotekaren sa...

Ine: Jeg har litt daimkake igjen i fryseren.. har tenkt på den i hele dag :) Du bør absolutt adoptere tradisjonen!

Dez: Takk!

Synne: Åh, og du som bor i Paris! Jeg har alltid marengs rundt munnen og nedover jakka når jeg er der, takket være de gigantiske marengsene man får kjøpt hos bakeren.. Hyggelig at teselskapinnleggene gjør deg glad!

Ingridsofie: Ja, jeg synes det er veldig hyggelig å sende ut innbydelser i posten! Jeg elsker å få brev selv, men får det såpass sjelden, så da kan jeg i det minste bidra med å skrive noen selv!

Maren sa...

Så fint det ser ut! Og bringebærmuffins med hvit sjokolade på toppen? Oh boy! <3

Anonym sa...

Koooselig :)

Kjersti sa...

Jeg er så enig med de andre her; det ser veldig koselig ut. Jeg vil også!! :)

Regnboge sa...

Åh, so utruleg koseleg det ser ut! Ja, det ser i grunn ut som det perfekte teselskap. Ein burde hatt teselskap oftare.

Og Earl Grey med jasmin høyrest fabelaktig ut. Ska vere på utkikk etter den.

Anonym sa...

Den daimkaka så usedvanlig god ut! Er det lov å spørre om oppskriften?

Glamourbibliotekaren sa...

Maren: Oh boy! oh boy.

Koselig koselig: Veldig koselig!

Kjersti: Du får tromme sammen noen venner!

Regnboge: Teselskap, filmaften, hva som helst - man bør samles oftere hjemme hos noen. Nå for tiden møtes man mer ute enn hjemme.

Anonym: Pleier ikke legge ut oppskrifter her - ikke fordi det er noe hemmelighetskremmeri, men fordi det ligger så mange oppskriftsnettsteder der ute. Helt plain daimkake med bunn av mandler, sukker og eggehviter, og is av eggeplommer og fløte. Let så finner du nok! :)

Populære innlegg