søndag, mars 31, 2013

Gone Girl / Gillian Flynn. - New York: Crown, 2012. - 561 p.


Det slår meg at det ikke er så ofte jeg leser bestselgere mens de er på topp, og krim gjør meg bare mørkredd - men her har jeg gjort et unntak. Denne er visstnok meget populær om dagen, No. 1 New York Times International Bestseller står det på forsiden, og jeg hører om flere som leser den akkurat nå. For min del var det min kusine som foreslo at vi skulle lese den samtidig nå i påsken, med start tirsdag formiddag mens jeg satt hjemme i sola og hun satt på toget, så det gjorde vi. Ingen spoilers her, men den er bygget opp ganske interessant - og fortellerstemmen veksler mellom en etterhvert drapsmistenkt mann og dagboknotatene til hans sannsynligvis myrdete kone. Sikkert ok for den som liker mind games og set-ups. 

Dog er vi enige om at vi ikke helt forstår hypen, at den absolutt ikke var av typen bøker man ikke kan legge fra seg, og den ikke var spesielt minneverdig. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

En påske helt blottet for krim. Befinner meg på den engelske landsbygda hvor det gås, kravles over stiles i 1000 varianter, nydes afternoon tea ute og fantastiske middager "hjemme". I natt har det snødd litt og det er kjølig ute, men det er ingen unnskyldning for å være inne. På med klær - ut i solen. Fortsatt god påske. .mette

Mariaflyflyfly sa...

Denne venter jeg på hos Deichmanske. Må vente lenge dog... Gleder meg lell!

K sa...

Setter stor pris på denne anmeldelsen! Har vurdert litt frem og tilbake, men etter å ha lest dette fant jeg ut at jeg ikke trenger å bruke penger på denne, kanskje finner jeg noe annet i søken på en ikkeleggefrasegbok. Så TAKK :)

Glamourbibliotekaren sa...

Bare hyggelig! :) Dette er min subjektive mening da. Jeg vet at mange liker den!

Populære innlegg